Articolul precedentÎn continuă dezvoltare
  Articolul următorÖltözzétek fel az Istent!

  Alternativa

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. Proverbele 15:1

  „Nu faci ce ţi-am spus să faci! La treabă! ACUM!” Cuvintele se rostogoleau din gura mea. „Urăsc vinerile!” mi-am zis. „Copiilor le ia prea mult să-şi termine treaba. Sunt prea uşor distraşi. Mă simt ca o sclavagistă care îi biciuieşte toată ziua.” Biciul pe care îl foloseam era propria gură. Apoi mi-a venit altceva în minte. Ceva ce o bună prietenă mi-a împărtăşit recent.

  „Părinţilor, nu vă pripiţi niciodată în vorbe. Atunci când copiii voştri greşesc, corectaţi-i, dar cuvintele voastre să fie pline de tandreţe şi de dragoste. De fiecare dată când cerţi, pierzi o oportunitate preţioasă de a da lecţii de indulgenţă şi răbdare. Lasă ca dragostea să fie trăsătura principală în corectarea greşelilor” (Ellen White, Căminul adventist, p. 440).

  „Cere supunere şi nu îţi permite să le vorbeşti în mod nechibzuit copiilor tăi, pentru că manierele şi cuvintele tale sunt cartea lor cu învăţături. Ajută-i cu blândeţe şi tandreţe în această perioadă a vieţii. Lasă ca razele de soare din prezenţa ta să le lumineze inimile. Aceşti băieţi şi aceste fetiţe care cresc se simt foarte vulnerabili cu toţii, iar asprimea le poate marca toată viaţa. Fiţi vigilente, mamelor! Nu certaţi niciodată, pentru că nu ajută niciodată” (Ellen White, îndrumarea copilului, p. 216).

  Să nu cerţi niciodată? Serios? Cum adică? Am crescut într-un mediu în care reproşurile erau la ordinea zilei. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi ceva rău. Am crezut că este ceva necesar. Dar acum, Domnul m-a condamnat pentru spiritul meu aspru. Să-i biciuiesc pe copiii mei prin cuvinte nu era nici frumos, nici plin de iubire. Doamne, am întrebat, care este alternativa mea?

  Mai târziu, în timp ce lucram la bucătărie, l-am văzut pe băiatul meu cum merge după colţ, sigur distras de la treaba pe care trebuia să o facă. Bine, Doamne, urmează să-l cert chiar acum. Tu ce ai vrea să-i spun?

  Cuvintele, când au venit, au fost dulci: „Justin, faci ce te-a pus mami să faci?” De data aceasta m-am simţit calmă, spre surprinderea amândurora.

  Băiatul meu a zâmbit şi s-a întors repede ca să continue treaba. „Da, mami”, a răspuns cu bucurie.

  Mulţumesc, Doamne! Modalitatea Ta este mult mai bună!

  Cheryl Kronner Wiley

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...