Articolul precedentÎn continuă dezvoltare
  Articolul următorÖltözzétek fel az Istent!

  Alternativa

  Un răspuns blând potoleşte mânia, dar o vorbă aspră aţâţă mânia. Proverbele 15:1

  „Nu faci ce ţi-am spus să faci! La treabă! ACUM!” Cuvintele se rostogoleau din gura mea. „Urăsc vinerile!” mi-am zis. „Copiilor le ia prea mult să-şi termine treaba. Sunt prea uşor distraşi. Mă simt ca o sclavagistă care îi biciuieşte toată ziua.” Biciul pe care îl foloseam era propria gură. Apoi mi-a venit altceva în minte. Ceva ce o bună prietenă mi-a împărtăşit recent.

  „Părinţilor, nu vă pripiţi niciodată în vorbe. Atunci când copiii voştri greşesc, corectaţi-i, dar cuvintele voastre să fie pline de tandreţe şi de dragoste. De fiecare dată când cerţi, pierzi o oportunitate preţioasă de a da lecţii de indulgenţă şi răbdare. Lasă ca dragostea să fie trăsătura principală în corectarea greşelilor” (Ellen White, Căminul adventist, p. 440).

  „Cere supunere şi nu îţi permite să le vorbeşti în mod nechibzuit copiilor tăi, pentru că manierele şi cuvintele tale sunt cartea lor cu învăţături. Ajută-i cu blândeţe şi tandreţe în această perioadă a vieţii. Lasă ca razele de soare din prezenţa ta să le lumineze inimile. Aceşti băieţi şi aceste fetiţe care cresc se simt foarte vulnerabili cu toţii, iar asprimea le poate marca toată viaţa. Fiţi vigilente, mamelor! Nu certaţi niciodată, pentru că nu ajută niciodată” (Ellen White, îndrumarea copilului, p. 216).

  Să nu cerţi niciodată? Serios? Cum adică? Am crescut într-un mediu în care reproşurile erau la ordinea zilei. Nu m-am gândit niciodată că ar putea fi ceva rău. Am crezut că este ceva necesar. Dar acum, Domnul m-a condamnat pentru spiritul meu aspru. Să-i biciuiesc pe copiii mei prin cuvinte nu era nici frumos, nici plin de iubire. Doamne, am întrebat, care este alternativa mea?

  Mai târziu, în timp ce lucram la bucătărie, l-am văzut pe băiatul meu cum merge după colţ, sigur distras de la treaba pe care trebuia să o facă. Bine, Doamne, urmează să-l cert chiar acum. Tu ce ai vrea să-i spun?

  Cuvintele, când au venit, au fost dulci: „Justin, faci ce te-a pus mami să faci?” De data aceasta m-am simţit calmă, spre surprinderea amândurora.

  Băiatul meu a zâmbit şi s-a întors repede ca să continue treaba. „Da, mami”, a răspuns cu bucurie.

  Mulţumesc, Doamne! Modalitatea Ta este mult mai bună!

  Cheryl Kronner Wiley

  Din aceeași categorie

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Publicate astăzi

  De la monoclu la ochelari

  Într-un sens figurat, fiecare dintre noi vede lumea prin propriile lentile. Din acest motiv o vedem atât de diferit. Nu uita acest lucru azi, când vei avea impresia că ceilalți au ceva, că nu văd lucrurile corect. Te va ajuta să manifești mai multă toleranță și înțelegere.

  Iar ei au locuit în mijlocul lor

  Mă rog ca și eu să plâng în pocăință când Dumnezeu trimite mustrarea Sa și apoi să procedez conform harului Său, ca să intru în moștenirea Canaanului ceresc. Fie ca aceasta să fie și experiența ta!

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Acceptă-mă așa cum sunt!

  Doamne, Te rog să mă ajuți să-mi accept copilul așa cum este și să-i pot arăta, prin vorbe și fapte, aprecierea mea! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să stai de vorbă cu copilul tău, să îl asiguri de toată prețuirea pe care i-o porți și să te străduiești ca, prin purtarea ta, să simtă acest sentiment înălțător!

  A biztos prófétai szó

  „Mert e látomás bizonyos időre szól, de vége felé siet és meg nem csal; ha...