Articolul precedentCe poate face un copil?
  Articolul următorBennetek áldatnak meg…

  Mai prost decât un câine?

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Fiul meu avea aproape doi ani când ne-am dus în vizită la nişte prieteni care aveau şi ei copii mici. În timp ce eram în sufragerie, l-am văzut pe băiatul meu urcând patru trepte şi pregătindu-se să sară. „Stop!” am strigat. M-am repezit la el şi i-am explicat prin cuvinte şi semne că, dacă va sări, se va lovi şi va plânge. M-a luat cu seriozitate de mână şi m-a lăsat să-l conduc jos de pe scări.

  După ce unul dintre părinţi şi-a pus întrebarea dacă nu cumva încercam să-l educ înainte de a fi destul de mare ca să înţeleagă, am decis să fac din acest lucru obiectul meu de studiu. Ştiinţa medicală ne spune că fătul este afectat de ce mănâncă mama, de starea ei de spirit sau de starea emoţională şi chiar şi de muzica la care îl expune mama.

  Am descoperit şi faptul că puii de căţel pot începe să fie dresaţi imediat ce simt aduşi acasă. Păşind primul pe uşa de la intrare şi lăsându-l pe căţeluş să te urmeze, el învaţă că aceea este casa lui şi că el îţi aparţine. Vârsta recomandată pentru dresaj în vederea supunerii este între şase şi opt săptămâni. M-am gândit că sigur copilaşul meu este mai deştept decât un câine, aşa că ar trebui să-l educ de la naştere, nu?

  Un exemplu biblic de îndrumare parentală conştiincioasă şi după placul lui Dumnezeu este copilul Samuel, care, la vârsta de aproximativ trei ani, a fost adus de mama lui să îi slujească lui Dumnezeu împreună cu preotul Eli. Chiar şi la o aşa vârstă fragedă, acesta a dat dovadă de un caracter nobil şi plăcut Domnului. Biblia povesteşte: „Elcana s-a dus acasă, la Rama, şi copilul a rămas în slujba Domnului, înaintea preotului Eli” (1 Samuel 2:11). O descriere minunată poate fi găsită în capitolul 55 din Patriarhi şi profeţi.

  Acelora care cred că nu poţi educa un copil până la vârsta de trei sau patru ani, daţi-mi voie să le spun: „Nici copilul tău nu este mai prost decât un câine! Am fost creaţi după chipul lui Dumnezeu – aşa că educă-l devreme, nu vei regreta!”

  Te laud, Doamne, că pot să îi educ pe copiii mei încă de la naștere!

  Marilyn Armayor

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...