Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Curăţia sincerităţii

  Şi voi, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă şi să aduceţi jertfe duhovniceşti plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. 1 Petru 2:5

  În casa noastră era evident când eu mă angajam într-o misiune. Începeam prin a lua câţiva saci mari, verzi, de gunoi şi mă îndreptam spre camera fetei mele. Ea aduna fiecare foiţă pe care scrisese vreodată, fiecare cărticică pe care o citise – erau atât de numeroase toate, încât puteam deschide o mică librărie – şi orice mărunţiş pe care îl găsea. Sunt sigură că înţelegi ce vreau să spun.

  Eu şi ea aveam concepţii diferite asupra semnificaţiei cuvintelor „curat” şi „organizat”. Aşa că, o dată pe trimestru, organizam ceva ce se numea „curăţenie aprofundată”. Imediat ce treceam de pragul camerei ei, nu mă mai opream. Soţul meu îşi aminteşte că venea de la muncă prin uşa din spate şi era întâmpinat de saci imenşi, plini de lucruri, în camera noastră de muzică, în timp ce eu mă speteam să îi scot din camera ei, Katie încerca din răsputeri să îşi salveze comorile, cărândule înapoi. Nu era niciodată plăcut, dar eram mai toţi liniştiţi când tot chinul lua sfârşit.

  Toate acestea mă fac să mă gândesc la curăţarea templului pe care a facut-o Ezechia. Scriptura ne spune că acţiunea lui de curăţare a avut trei paşi, un proces simplu şi eficient. Prima dată, a deschis uşile templului pentru ca lumina să facă vizibile locurile în care era gunoiul. Apoi, el şi echipa lui de curăţenie au scos toată murdăria. În cele din urmă, a dus tot gunoiul în Valea Chedronului, unde a fost ars. După aceea, au adunat tot gunoiul din preajma Templului – nu doar din interior.

  Să devii curat şi sincer este un lucru bun. Mai întâi, trebuie să deschidem uşile inimii noastre şi să lăsăm lumina să pătrundă. Spiritul Sfânt ne va arăta ce trebuie curăţat. Dar nu ne putem opri aici. Apoi, trebuie să curăţăm locul din preajma noastră, dacă vrem să fim siguri că nu ne-am curăţat în zadar. Să faci curăţenie în inimă nu este totdeauna uşor – dar merită întotdeauna!

  Tată, Te rog, ia gunoiul pe care l-am strâns crezând că este valoros: mânia pe care o pot justifica uşor; resentimentele din cauza faptului că am fost tratată nedrept şi tot ce aglomerează viaţa mea şi Te împiedică să îţi manifeşti prezenţa prin a le oferi dragostea Ta persoanelor din jurul meu!

  Tawny Sportsman

  Din aceeași categorie

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Publicate astăzi

  Piramida lui Maslow

  Când te străduiești să-i înveți pe alții, vei deveni tu însuți mai bun. Efortul de a fi sprijinul cuiva în nevoie ne face pe noi să ne simțim și să fim mai puternici. Vor crește cu adevărat doar cei care îi încurajează pe alții să crească și să se dezvolte.

  Mă auzi?

  Tu Îl asculți pe Dumnezeu atunci când El te îndeamnă să urmezi căile Lui de-a lungul zilei? El așteaptă ca tu să-I răspunzi. Dar mai așteaptă și altcineva: beneficiarul binecuvântării. Răspunzând astăzi îndemnului lui Dumnezeu din inima ta, pentru cine vei putea fi o binecuvântare?

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Iedul să nu-l fierbi în laptele mamei lui

  Roagă-te pentru copiii sau adolescenții tăi ori pentru cei din biserica ta! PROVOCARE: Fă ceva ca ei să fie ghidați de un adult competent pentru a folosi în mod corect gadgeturile!

  A fiatalokra leselkedő veszélyek

  „Örvendezz a te ifjúságodban, és vidámítson meg téged a szíved ifjúságod idejében, járj a te...