Articolul precedentInfluența
  Articolul următorÉrtékes vagy Istennek…

  Curăţia sincerităţii

  Şi voi, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi ca să fiţi o casă duhovnicească, o preoţie sfântă şi să aduceţi jertfe duhovniceşti plăcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos. 1 Petru 2:5

  În casa noastră era evident când eu mă angajam într-o misiune. Începeam prin a lua câţiva saci mari, verzi, de gunoi şi mă îndreptam spre camera fetei mele. Ea aduna fiecare foiţă pe care scrisese vreodată, fiecare cărticică pe care o citise – erau atât de numeroase toate, încât puteam deschide o mică librărie – şi orice mărunţiş pe care îl găsea. Sunt sigură că înţelegi ce vreau să spun.

  Eu şi ea aveam concepţii diferite asupra semnificaţiei cuvintelor „curat” şi „organizat”. Aşa că, o dată pe trimestru, organizam ceva ce se numea „curăţenie aprofundată”. Imediat ce treceam de pragul camerei ei, nu mă mai opream. Soţul meu îşi aminteşte că venea de la muncă prin uşa din spate şi era întâmpinat de saci imenşi, plini de lucruri, în camera noastră de muzică, în timp ce eu mă speteam să îi scot din camera ei, Katie încerca din răsputeri să îşi salveze comorile, cărândule înapoi. Nu era niciodată plăcut, dar eram mai toţi liniştiţi când tot chinul lua sfârşit.

  Toate acestea mă fac să mă gândesc la curăţarea templului pe care a facut-o Ezechia. Scriptura ne spune că acţiunea lui de curăţare a avut trei paşi, un proces simplu şi eficient. Prima dată, a deschis uşile templului pentru ca lumina să facă vizibile locurile în care era gunoiul. Apoi, el şi echipa lui de curăţenie au scos toată murdăria. În cele din urmă, a dus tot gunoiul în Valea Chedronului, unde a fost ars. După aceea, au adunat tot gunoiul din preajma Templului – nu doar din interior.

  Să devii curat şi sincer este un lucru bun. Mai întâi, trebuie să deschidem uşile inimii noastre şi să lăsăm lumina să pătrundă. Spiritul Sfânt ne va arăta ce trebuie curăţat. Dar nu ne putem opri aici. Apoi, trebuie să curăţăm locul din preajma noastră, dacă vrem să fim siguri că nu ne-am curăţat în zadar. Să faci curăţenie în inimă nu este totdeauna uşor – dar merită întotdeauna!

  Tată, Te rog, ia gunoiul pe care l-am strâns crezând că este valoros: mânia pe care o pot justifica uşor; resentimentele din cauza faptului că am fost tratată nedrept şi tot ce aglomerează viaţa mea şi Te împiedică să îţi manifeşti prezenţa prin a le oferi dragostea Ta persoanelor din jurul meu!

  Tawny Sportsman

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!