Un înger în Seattle

  Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el. Proverbele 22:15

  Pe când ne aflam în vizită la nişte prieteni în Seattle, ni s-a făcut cunoştinţă cu o tânără familie creştină care avea un băieţel de doi ani. Era cel mai dulce, cuminte şi respectuos copil pe care l-am întâlnit vreodată. Prietenul care ne-a făcut cunoştinţă cu această familie l-a descris pe băieţel drept un înger. Mai mult, numele lui este Seraph, care este prescurtarea de la Serafim. Deşi eram proaspăt căsătoriţi şi nu aveam copii pe atunci, nu am uitat niciodată cât de impresionant era acest „îngeraş”.

  Doi ani mai târziu, fiica noastră Eden şi-a făcut apariţia în vieţile noastre şi ne-am dat seama repede că parentingul este plin de provocări. Cea mai grea perioadă a fost atunci când fata noastră a început să se târască şi apoi să meargă. Era atât de entuziasmată că poate să se deplaseze singură, încât a început să se lupte cu somnul cu orice preţ. Deşi epuizată, refuza să doarmă, chiar şi noaptea. Drept urmare, familia noastră a ajuns foarte privată de somn şi morocănoasă.

  Amintindu-ne de Seraph, i-am contactat mama şi i-am cerut sfaturi. Ea ne-a povestit despre nişte cărţi creştine care aveau ca temă educarea copiilor, pe care ea şi soţul ei îşi întemeiaseră filosofia parentală. Le-am comandat şi, of, ne doream să le fi citit mai devreme! Prima era o carte bazată în totalitate pe Biblie despre folosirea nuielei. Am început să punem în aplicare principiile cărţii pentru a o învăţa pe Eden să doarmă atunci când este obosită. Într-o săptămână, mergea la culcare fără nicio zarvă şi a început să doarmă mai mult ziua şi toată noaptea. Toţi am devenit mai fericiţi.

  Înainte de a fi părinţi, ştiam de conceptul nuielei, aşa cum este prezentat în Biblie. Deşi niciunul dintre noi nu avea experienţe negative cu disciplina fizică, faptul că această metodă era controversată ne-a făcut temători să o încercăm. La fel cum crucea le poate părea prostească unora, cultura noastră presupune că învăţăturile practice ale Cuvântului lui Dumnezeu ar putea fi irelevante. Am învăţat prin acest experiment că modalităţile lui Dumnezeu sunt cu adevărat mai înalte decât ale noastre.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru Cuvântul Tău! Oferă-ne ajutor pentru a-l înţelege într-un mod corect, şi credinţă, curaj şi dragoste pentru a urma calea Ta, oriunde ne va duce aceasta!

  Nick si Deanne Snell

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...