Un înger în Seattle

  Nebunia este lipită de inima copilului, dar nuiaua certării o va dezlipi de el. Proverbele 22:15

  Pe când ne aflam în vizită la nişte prieteni în Seattle, ni s-a făcut cunoştinţă cu o tânără familie creştină care avea un băieţel de doi ani. Era cel mai dulce, cuminte şi respectuos copil pe care l-am întâlnit vreodată. Prietenul care ne-a făcut cunoştinţă cu această familie l-a descris pe băieţel drept un înger. Mai mult, numele lui este Seraph, care este prescurtarea de la Serafim. Deşi eram proaspăt căsătoriţi şi nu aveam copii pe atunci, nu am uitat niciodată cât de impresionant era acest „îngeraş”.

  Doi ani mai târziu, fiica noastră Eden şi-a făcut apariţia în vieţile noastre şi ne-am dat seama repede că parentingul este plin de provocări. Cea mai grea perioadă a fost atunci când fata noastră a început să se târască şi apoi să meargă. Era atât de entuziasmată că poate să se deplaseze singură, încât a început să se lupte cu somnul cu orice preţ. Deşi epuizată, refuza să doarmă, chiar şi noaptea. Drept urmare, familia noastră a ajuns foarte privată de somn şi morocănoasă.

  Amintindu-ne de Seraph, i-am contactat mama şi i-am cerut sfaturi. Ea ne-a povestit despre nişte cărţi creştine care aveau ca temă educarea copiilor, pe care ea şi soţul ei îşi întemeiaseră filosofia parentală. Le-am comandat şi, of, ne doream să le fi citit mai devreme! Prima era o carte bazată în totalitate pe Biblie despre folosirea nuielei. Am început să punem în aplicare principiile cărţii pentru a o învăţa pe Eden să doarmă atunci când este obosită. Într-o săptămână, mergea la culcare fără nicio zarvă şi a început să doarmă mai mult ziua şi toată noaptea. Toţi am devenit mai fericiţi.

  Înainte de a fi părinţi, ştiam de conceptul nuielei, aşa cum este prezentat în Biblie. Deşi niciunul dintre noi nu avea experienţe negative cu disciplina fizică, faptul că această metodă era controversată ne-a făcut temători să o încercăm. La fel cum crucea le poate părea prostească unora, cultura noastră presupune că învăţăturile practice ale Cuvântului lui Dumnezeu ar putea fi irelevante. Am învăţat prin acest experiment că modalităţile lui Dumnezeu sunt cu adevărat mai înalte decât ale noastre.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru Cuvântul Tău! Oferă-ne ajutor pentru a-l înţelege într-un mod corect, şi credinţă, curaj şi dragoste pentru a urma calea Ta, oriunde ne va duce aceasta!

  Nick si Deanne Snell

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...