Articolul precedentProfet sau Rege
  Articolul următorAz ima ereje

  Scopul disciplinei

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  – Bunico, nu cred că tatălui tău i-ar fi plăcut modul în care te comporţi acum! spuse el.

  Inima mi s-a oprit pentru un moment. El nu îl cunoscuse niciodată pe tatăl meu; cuvintele lui erau de la Domnul. Ţipasem – exprimându-mi nemulţumirea în legătură cu diverse lucruri.

  – Oh, Tommy, îmi pare rău! Ce ar trebui să fac?

  – Ia-ţi un timp de gândire! a spus el practic.

  Am coborât scările şi am început să mă gândesc în timp ce el se juca în cadă. După vreo zece minute am strigat la el şi am întrebat:

  – Pot veni acum?

  – Nu, nu încă! mi-a răspuns, apoi a venit jos şi a stat lângă mine; el era adultul.

  – Ai învăţat ceva, bunico?

  – Da. Ţipatul nu îi place Tatălui meu ceresc.

  – Bun, a spus el în timp ce mă îmbrăţişa.

  Tommy a înţeles această metodă de corecţie.

  Părinţii lui l-au învăţat bine, aşa că a folosit-o şi în dreptul meu. Şi a funcţionat. Cheia corecţiei este dragostea, pentru că „Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte” (Evrei 12:6). Definiţia lui Dumnezeu pentru dragoste doar este aceasta – „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, (…) nu pizmuieşte, (…) nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul” (1 Corinteni 13:4-7).

  Cuvântul „disciplinare” înseamnă „îndrumare dată cuiva care învaţă”. În greacă înseamnă „îndrumare pentru copii”. A „mustra” înseamnă „a educa pentru a corecta”. Cuvântul „a pedepsi” vine din cuvântul „a biciui”, care este o sancţiune pentru cei care au călcat legea.

  Scopul nostru este acela de a educa, de a îndruma, nu de a pedepsi; de a-i învăţa pe copiii noştri să diferenţieze binele de rău. Dragostea lui Dumnezeu pentru copiii Lui nu este permisivă, ci constructivă. În calitate de creştini, ne dorim să-i vedem pe copiii noştri cum cresc şi îl urmează pe Isus. Corecţia este o modalitate puternică de a le demonstra copiilor dragostea noastră – şi dragostea Domnului nostru.

  Tată, continuă să ne înveţi, indiferent cât de bătrâni suntem! Ajută-ne să ne educăm micuţii cum Tu ne educi pe noi!

  Claudia LeCoure

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...