Articolul precedentProfet sau Rege
  Articolul următorAz ima ereje

  Scopul disciplinei

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  – Bunico, nu cred că tatălui tău i-ar fi plăcut modul în care te comporţi acum! spuse el.

  Inima mi s-a oprit pentru un moment. El nu îl cunoscuse niciodată pe tatăl meu; cuvintele lui erau de la Domnul. Ţipasem – exprimându-mi nemulţumirea în legătură cu diverse lucruri.

  – Oh, Tommy, îmi pare rău! Ce ar trebui să fac?

  – Ia-ţi un timp de gândire! a spus el practic.

  Am coborât scările şi am început să mă gândesc în timp ce el se juca în cadă. După vreo zece minute am strigat la el şi am întrebat:

  – Pot veni acum?

  – Nu, nu încă! mi-a răspuns, apoi a venit jos şi a stat lângă mine; el era adultul.

  – Ai învăţat ceva, bunico?

  – Da. Ţipatul nu îi place Tatălui meu ceresc.

  – Bun, a spus el în timp ce mă îmbrăţişa.

  Tommy a înţeles această metodă de corecţie.

  Părinţii lui l-au învăţat bine, aşa că a folosit-o şi în dreptul meu. Şi a funcţionat. Cheia corecţiei este dragostea, pentru că „Domnul pedepseşte pe cine-l iubeşte” (Evrei 12:6). Definiţia lui Dumnezeu pentru dragoste doar este aceasta – „Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, (…) nu pizmuieşte, (…) nu se laudă, nu se umflă de mândrie, nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu gândeşte la rău, nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr, acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul” (1 Corinteni 13:4-7).

  Cuvântul „disciplinare” înseamnă „îndrumare dată cuiva care învaţă”. În greacă înseamnă „îndrumare pentru copii”. A „mustra” înseamnă „a educa pentru a corecta”. Cuvântul „a pedepsi” vine din cuvântul „a biciui”, care este o sancţiune pentru cei care au călcat legea.

  Scopul nostru este acela de a educa, de a îndruma, nu de a pedepsi; de a-i învăţa pe copiii noştri să diferenţieze binele de rău. Dragostea lui Dumnezeu pentru copiii Lui nu este permisivă, ci constructivă. În calitate de creştini, ne dorim să-i vedem pe copiii noştri cum cresc şi îl urmează pe Isus. Corecţia este o modalitate puternică de a le demonstra copiilor dragostea noastră – şi dragostea Domnului nostru.

  Tată, continuă să ne înveţi, indiferent cât de bătrâni suntem! Ajută-ne să ne educăm micuţii cum Tu ne educi pe noi!

  Claudia LeCoure

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...