Dumnezeu nu a terminat încă

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Creşterea necesită timp, totuşi, ca părinţi, aşteptăm adesea ca perfecţiunea să apară la copiii noştri peste noapte. Este posibil însă ca aşteptările noastre – şi cerinţele – de la copiii noştri să fie mai mari decât cele pe care le avem de la noi? Deşi este uşor să uităm că Dumnezeu nu Şi-a terminat încă lucrarea cu noi, ar putea fi şi mai uşor să uităm că El nu Şi-a terminat lucrarea nici cu copiii noştri.

  Ca adulţi, ne luptăm cu anumite comportamente şi continuăm să creştem şi să ne maturizăm spiritual de-a lungul vieţii. Aminteşte-ţi textul pentru astăzi, care ne spune că lucrarea din viaţa noastră nu va fi încheiată până în ziua în care Isus Se va întoarce pentru a ne lua acasă cu El. De ce ar trebui să cerem altceva de la copiii noştri? De ce vrem ca ei să îşi învingă provocările acum?

  Nu fi nerăbdător/nerăbdătoare cu copilul tău!

  Concentrează-te pe aspectele pozitive. Observă zonele în care vezi creştere şi ia-ţi timp să îi spui acest lucru copilului tău. Dacă te aude vorbind doar despre neajunsurile lui, va fi descurajat, va avea o stimă de sine scăzută şi nu va fi motivat să încerce lucruri noi, din cauza fricii de eşec. Este adevărat că din greşeli învăţăm. Doar căzând învăţăm cum să ne ridicăm.

  Sunt recunoscător că îi slujesc unui Dumnezeu care nu renunţă niciodată la mine. Nici noi nu trebuie să renunţăm la copiii noştri. Pavel ne reaminteşte în textul de mai sus din Filipeni că El nu Se va opri. Hristos continuă să lucreze la inima mea şi la atitudinile mele în fiecare zi. Plin de răbdare şi mereu binevoitor, El mă iubeşte, mă iartă în mod continuu şi îmi permite să o iau de la capăt din nou. Mila lui este reînnoită în fiecare dimineaţă. Nu-i aşa că acestea sunt veşti bune pentru noi şi pentru copiii noştri?

  Dragă Doamne, ajută-mă să îmi exersez răbdarea cu copilul meu! La fel cum mă încred în Tine să termini lucrarea pe care ai început-o în mine, ajută-mă să manifest îngăduinţă cu neajunsurile şi maturitatea copilului meu! Tu încă nu ai terminat cu niciunul dintre noi. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...