Dumnezeu nu a terminat încă

Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

Creşterea necesită timp, totuşi, ca părinţi, aşteptăm adesea ca perfecţiunea să apară la copiii noştri peste noapte. Este posibil însă ca aşteptările noastre – şi cerinţele – de la copiii noştri să fie mai mari decât cele pe care le avem de la noi? Deşi este uşor să uităm că Dumnezeu nu Şi-a terminat încă lucrarea cu noi, ar putea fi şi mai uşor să uităm că El nu Şi-a terminat lucrarea nici cu copiii noştri.

Ca adulţi, ne luptăm cu anumite comportamente şi continuăm să creştem şi să ne maturizăm spiritual de-a lungul vieţii. Aminteşte-ţi textul pentru astăzi, care ne spune că lucrarea din viaţa noastră nu va fi încheiată până în ziua în care Isus Se va întoarce pentru a ne lua acasă cu El. De ce ar trebui să cerem altceva de la copiii noştri? De ce vrem ca ei să îşi învingă provocările acum?

Nu fi nerăbdător/nerăbdătoare cu copilul tău!

Concentrează-te pe aspectele pozitive. Observă zonele în care vezi creştere şi ia-ţi timp să îi spui acest lucru copilului tău. Dacă te aude vorbind doar despre neajunsurile lui, va fi descurajat, va avea o stimă de sine scăzută şi nu va fi motivat să încerce lucruri noi, din cauza fricii de eşec. Este adevărat că din greşeli învăţăm. Doar căzând învăţăm cum să ne ridicăm.

Sunt recunoscător că îi slujesc unui Dumnezeu care nu renunţă niciodată la mine. Nici noi nu trebuie să renunţăm la copiii noştri. Pavel ne reaminteşte în textul de mai sus din Filipeni că El nu Se va opri. Hristos continuă să lucreze la inima mea şi la atitudinile mele în fiecare zi. Plin de răbdare şi mereu binevoitor, El mă iubeşte, mă iartă în mod continuu şi îmi permite să o iau de la capăt din nou. Mila lui este reînnoită în fiecare dimineaţă. Nu-i aşa că acestea sunt veşti bune pentru noi şi pentru copiii noştri?

Dragă Doamne, ajută-mă să îmi exersez răbdarea cu copilul meu! La fel cum mă încred în Tine să termini lucrarea pe care ai început-o în mine, ajută-mă să manifest îngăduinţă cu neajunsurile şi maturitatea copilului meu! Tu încă nu ai terminat cu niciunul dintre noi. Îţi mulţumesc, Doamne!

Claudio şi Pamela Consuegra

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video