Dumnezeu nu a terminat încă

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Creşterea necesită timp, totuşi, ca părinţi, aşteptăm adesea ca perfecţiunea să apară la copiii noştri peste noapte. Este posibil însă ca aşteptările noastre – şi cerinţele – de la copiii noştri să fie mai mari decât cele pe care le avem de la noi? Deşi este uşor să uităm că Dumnezeu nu Şi-a terminat încă lucrarea cu noi, ar putea fi şi mai uşor să uităm că El nu Şi-a terminat lucrarea nici cu copiii noştri.

  Ca adulţi, ne luptăm cu anumite comportamente şi continuăm să creştem şi să ne maturizăm spiritual de-a lungul vieţii. Aminteşte-ţi textul pentru astăzi, care ne spune că lucrarea din viaţa noastră nu va fi încheiată până în ziua în care Isus Se va întoarce pentru a ne lua acasă cu El. De ce ar trebui să cerem altceva de la copiii noştri? De ce vrem ca ei să îşi învingă provocările acum?

  Nu fi nerăbdător/nerăbdătoare cu copilul tău!

  Concentrează-te pe aspectele pozitive. Observă zonele în care vezi creştere şi ia-ţi timp să îi spui acest lucru copilului tău. Dacă te aude vorbind doar despre neajunsurile lui, va fi descurajat, va avea o stimă de sine scăzută şi nu va fi motivat să încerce lucruri noi, din cauza fricii de eşec. Este adevărat că din greşeli învăţăm. Doar căzând învăţăm cum să ne ridicăm.

  Sunt recunoscător că îi slujesc unui Dumnezeu care nu renunţă niciodată la mine. Nici noi nu trebuie să renunţăm la copiii noştri. Pavel ne reaminteşte în textul de mai sus din Filipeni că El nu Se va opri. Hristos continuă să lucreze la inima mea şi la atitudinile mele în fiecare zi. Plin de răbdare şi mereu binevoitor, El mă iubeşte, mă iartă în mod continuu şi îmi permite să o iau de la capăt din nou. Mila lui este reînnoită în fiecare dimineaţă. Nu-i aşa că acestea sunt veşti bune pentru noi şi pentru copiii noştri?

  Dragă Doamne, ajută-mă să îmi exersez răbdarea cu copilul meu! La fel cum mă încred în Tine să termini lucrarea pe care ai început-o în mine, ajută-mă să manifest îngăduinţă cu neajunsurile şi maturitatea copilului meu! Tu încă nu ai terminat cu niciunul dintre noi. Îţi mulţumesc, Doamne!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...