Grădina necesită timp pentru a rodi

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Când eram copil, nu exista opţiunea de a comanda din maşină mâncare fast-food, aşa cum este astăzi în fiecare cartier. „Plăcintele bunicii” şi „Brutăria mamei” însemnau că mama şi bunica erau chiar în bucătărie, pline până la gât de cocă şi făină. Primăvara începea odată cu apariţia catalogului de seminţe Gourney, iar majoritatea familiilor aveau grădină.

  Acum ceva vreme, în timp ce mergeam cu maşina împreună cu copiii, ne-am oprit să luăm nişte plăcinte McQuick. După mai puţin de zece minute, m-am uitat în spate şi am văzut, printre pungile unsuroase şi desfăcute, plăcintele abia ciugulite. Cât de straniul m-am gândit. Nimic din grădina mamei nu era irosit.

  În era microundelor, când până şi gazonul vine în suluri, societatea pare a ne oferi doar mai multe calorii cu mai puţine lucruri hrănitoare în ele. Noile mentalităţi cu privire la viaţa de cuplu ne conduc spre case mai mari, dar mai goale. Parentingul la modă ne-a impregnat copiii cu modele de acţiune rapidă, dar i-a înstrăinat de personajele biblice.

  Poate avem nevoie de mai multe grădini şi de mai puţine fast-fooduri; de mai puţine produse numite „Bunica…” şi de mai multe bunici reale în casele noastre; de maşini mai lente şi de mâncăruri care se prepară mai îndelung (fast-food se traduce ad litteram „mâncare rapidă”, n.t.). Dar probabil avem nevoie cel mai mult să realizăm că tot ce este demn are nevoie de timp pentru a creşte.

  Dacă soţii şi soţiile şi-ar fi luat timp să cultive grădini împreună, ar fi cultivat şi căsnicii mai bune? Şi ce s-ar întâmpla dacă familiile ar sta seara pe leagăne în grădină, numărând stele adevărate în locul stelelor de televiziune? în lumea noastră de unică folosinţă, suntem tentaţi să vrem rezultate de tipul „comandă rapidă” şi chiar „curierat rapid” direct la uşa noastră. Cu toate acestea, orice lucru de calitate cere timp pentru plănuire şi îngrijire. Grădinile necesită timp pentru a rodi. Copiii necesită timp pentru a fi educaţi. Iar plăcintele adevărate se fac prin muncă grea.

  Eu cred că Dumnezeu i-a lăsat pe Adam şi pe Eva într-o grădină dintr-o mulţime de motive, dar în principal pentru a ne aminti că ceea ce contează cel mai mult nu este comandat, ci făcut cu mâna ta. Aşadar, am decis ca următoarea plăcintă pe care o vor mânca băieţii mei să fie făcută de ei.

  Doamne, ajută-mă să am grijă de ceea ce este cel mai important!

  Cindy R. Chamberlin

  Din aceeași categorie

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Publicate astăzi

  La ora șase începe programul TV

  Nimic nu se mai poate face fără sacrificii și voință. Provocarea vieții tale de astăzi este să te smulgi măcar pentru câteva zeci de minute din fața ecranelor și să oferi acel timp unui semen al tău sau lui Dumnezeu. Să știi că nu-i poți auzi de-adevăratelea pe cei de lângă tine sau pe Mântuitorul tău în zgomotul divertismentului sau al ficțiunii. Fă puțină liniște și privește un pic în gol; vei vedea cu mult mai mult!

  Binecuvântări deghizate

  Am cerut de la Dumnezeu iertare pentru gândurile mele nechibzuite de mai înainte. Niciodată nu m-am gândit că o să-I mulțumesc pentru căldura excesivă. Mulțumesc lui Dumnezeu pentru mila Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru dragostea Sa! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru harul Său! Mulțumesc lui Dumnezeu pentru căldură!

  Slujirea lui Dumnezeu (I)

  Dacă Hristos ar veni astăzi, din ce grup ai face parte? Ai ajutat pe cineva care are o nevoie foarte importantă? Le-ai întins o mână de ajutor celor uitaţi şi oropsiţi? Dumnezeu primeşte ajutorul tău şi dragostea ta pentru semeni ca şi când le-ai fi manifestat faţă de El.

  Eu sau el

  Doamne, învață-ne să Te iubim mai mult și să căutăm mai întâi Împărăția Ta! PROVOCARE: Roagă-te astăzi pentru copiii fraților tăi de credință care au fost cândva în biserică și acum nu mai sunt! Dacă ai ocazia, reamintește-le un moment frumos din biserică!

  A három angyal üzenete

  „Ímé, én elküldöm néktek Illyést, a prófétát, mielőtt eljön az Úrnak nagy és félelmetes napja.”...