Grădina necesită timp pentru a rodi

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Când eram copil, nu exista opţiunea de a comanda din maşină mâncare fast-food, aşa cum este astăzi în fiecare cartier. „Plăcintele bunicii” şi „Brutăria mamei” însemnau că mama şi bunica erau chiar în bucătărie, pline până la gât de cocă şi făină. Primăvara începea odată cu apariţia catalogului de seminţe Gourney, iar majoritatea familiilor aveau grădină.

  Acum ceva vreme, în timp ce mergeam cu maşina împreună cu copiii, ne-am oprit să luăm nişte plăcinte McQuick. După mai puţin de zece minute, m-am uitat în spate şi am văzut, printre pungile unsuroase şi desfăcute, plăcintele abia ciugulite. Cât de straniul m-am gândit. Nimic din grădina mamei nu era irosit.

  În era microundelor, când până şi gazonul vine în suluri, societatea pare a ne oferi doar mai multe calorii cu mai puţine lucruri hrănitoare în ele. Noile mentalităţi cu privire la viaţa de cuplu ne conduc spre case mai mari, dar mai goale. Parentingul la modă ne-a impregnat copiii cu modele de acţiune rapidă, dar i-a înstrăinat de personajele biblice.

  Poate avem nevoie de mai multe grădini şi de mai puţine fast-fooduri; de mai puţine produse numite „Bunica…” şi de mai multe bunici reale în casele noastre; de maşini mai lente şi de mâncăruri care se prepară mai îndelung (fast-food se traduce ad litteram „mâncare rapidă”, n.t.). Dar probabil avem nevoie cel mai mult să realizăm că tot ce este demn are nevoie de timp pentru a creşte.

  Dacă soţii şi soţiile şi-ar fi luat timp să cultive grădini împreună, ar fi cultivat şi căsnicii mai bune? Şi ce s-ar întâmpla dacă familiile ar sta seara pe leagăne în grădină, numărând stele adevărate în locul stelelor de televiziune? în lumea noastră de unică folosinţă, suntem tentaţi să vrem rezultate de tipul „comandă rapidă” şi chiar „curierat rapid” direct la uşa noastră. Cu toate acestea, orice lucru de calitate cere timp pentru plănuire şi îngrijire. Grădinile necesită timp pentru a rodi. Copiii necesită timp pentru a fi educaţi. Iar plăcintele adevărate se fac prin muncă grea.

  Eu cred că Dumnezeu i-a lăsat pe Adam şi pe Eva într-o grădină dintr-o mulţime de motive, dar în principal pentru a ne aminti că ceea ce contează cel mai mult nu este comandat, ci făcut cu mâna ta. Aşadar, am decis ca următoarea plăcintă pe care o vor mânca băieţii mei să fie făcută de ei.

  Doamne, ajută-mă să am grijă de ceea ce este cel mai important!

  Cindy R. Chamberlin

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...