Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Cine este şeful?

  Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. Efeseni 6:1

  În acest verset simplu, Biblia prezintă un cadru sigur pentru un parenting de succes. Disciplina este uneori urâtă, dar părinţii au provocarea divină de a le da de înţeles copiilor că la cârmă au un cuplu de părinţi iubitori, dar hotărâţi.

  Verişorul meu, regretatul Morris Venden, o descrie astfel:

  O biată mamă strigă în grădină:

  – Te rog să intri în casă! Vine ploaia.

  – De ce? întreabă copilul.

  – Păi, acei nori arată rău; nu vreau să te uzi.

  – De ce?

  – Pentru că ai şcoală mâine. Dacă răceşti, nu are cine să aibă grijă de tine.

  – De ce?

  – Păi, din cauza vremii de afară… a programului meu de muncă… Stai, de ce îţi explic toate astea ţie?

  Între timp, amândoi s-au udat leoarcă, mama se simte vinovată, iar copilul frustrat se gândeşte: Am nevoie de un adult, dar nu este nimeni responsabil pe aici.

  În schimb, în a doua casă, mama strigă afară:

  – Dulceaţă, te rog, vino înăuntru! Cred că va începe să plouă.

  – De ce?

  – Pentru că aşa am spus eu.

  – Oh! Bine.

  Astfel, copilul înţelege că Dumnezeu i-a dat părinţi care să îl ocrotească. Cadrul parental trebuie să fie simplu, clar şi pe înţeles. În primul rând trebuie să fie scăldat în dragoste. Explică-le copiilor tăi, cu bunăvoinţă, că ei ţi-au fost daţi în grijă de Dumnezeu şi că te bucuri să ai binecuvântarea acestui rol. Iar datorită iubirii tale pentru ei, pur şi simplu nu îi vei lăsa să alunece de pe calea unde sunt în siguranţă. Poate nu alegi să fii proverbiala mamă-tigru, dar în junglă vei fi mereu ghidul şi protectorul lor feroce.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că mă ajuţi să îi asigur un cadru protector copilului meu!

  David B. Smith

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...