Articolul precedentDespre frumusețe
  Articolul următorAz Úr Igéje biztos!

  Cine este şeful?

  Copii, ascultaţi în Domnul de părinţii voştri, căci este drept. Efeseni 6:1

  În acest verset simplu, Biblia prezintă un cadru sigur pentru un parenting de succes. Disciplina este uneori urâtă, dar părinţii au provocarea divină de a le da de înţeles copiilor că la cârmă au un cuplu de părinţi iubitori, dar hotărâţi.

  Verişorul meu, regretatul Morris Venden, o descrie astfel:

  O biată mamă strigă în grădină:

  – Te rog să intri în casă! Vine ploaia.

  – De ce? întreabă copilul.

  – Păi, acei nori arată rău; nu vreau să te uzi.

  – De ce?

  – Pentru că ai şcoală mâine. Dacă răceşti, nu are cine să aibă grijă de tine.

  – De ce?

  – Păi, din cauza vremii de afară… a programului meu de muncă… Stai, de ce îţi explic toate astea ţie?

  Între timp, amândoi s-au udat leoarcă, mama se simte vinovată, iar copilul frustrat se gândeşte: Am nevoie de un adult, dar nu este nimeni responsabil pe aici.

  În schimb, în a doua casă, mama strigă afară:

  – Dulceaţă, te rog, vino înăuntru! Cred că va începe să plouă.

  – De ce?

  – Pentru că aşa am spus eu.

  – Oh! Bine.

  Astfel, copilul înţelege că Dumnezeu i-a dat părinţi care să îl ocrotească. Cadrul parental trebuie să fie simplu, clar şi pe înţeles. În primul rând trebuie să fie scăldat în dragoste. Explică-le copiilor tăi, cu bunăvoinţă, că ei ţi-au fost daţi în grijă de Dumnezeu şi că te bucuri să ai binecuvântarea acestui rol. Iar datorită iubirii tale pentru ei, pur şi simplu nu îi vei lăsa să alunece de pe calea unde sunt în siguranţă. Poate nu alegi să fii proverbiala mamă-tigru, dar în junglă vei fi mereu ghidul şi protectorul lor feroce.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru că mă ajuţi să îi asigur un cadru protector copilului meu!

  David B. Smith

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...