Articolul precedentSaul uns împărat
  Articolul următorAz Úr szava elégséges

  Primele lucruri în primul rând

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  În casa noastră era desert doar în ocazii speciale sau atunci când aveam musafiri, iar Katie ştia că trebuie să mănânce „mâncare întăritoare pentru corp” înainte de desert. Într-o seară când aveam musafiri, lui Katie nu i-a prea plăcut mâncarea şi doar ciugulea din ea. Când i-am reamintit că, dacă nu va mânca, nu va primi desert, nu a părut prea supărată, fapt ce era surprinzător, pentru că în mod normal ea mânca cina fără nicio problemă – în mod special atunci când era şi desert.

  Am luat farfuriile de pe masă şi am observat că nu terminase. Apoi am pus desertul în farfurii şi i-am servit pe toţi, dar nu şi pe Katie. S-a alarmat şi a întrebat unde este porţia ei. I-am reamintit că, deoarece nu mâncase „mâncarea întăritoare pentru corpul” ei, nu avea voie desert. Părea puţin derutată, dar apoi am putut vedea că i se aprinde un beculeţ, aşa că mi-a spus: „Dar mami, zona pentru mâncare întăritoare este plină, iar zona pentru desert este goală.” Ah, cât de mult voiam să îi dau şi ei acel desert! Dar nu puteam. Oricât de dificil a fost să am o faţă neutră şi să respect regula, aşa am făcut, iar ea îşi aminteşte această experienţă până în ziua de astăzi. A avut un impact deosebit.

  Cât de mult timp ai putea duce tu sau copilul tău o viaţă sănătoasă mâncând doar desert? Probabil te gândeşti că nu foarte mult. Atunci mă întreb de ce unii dintre noi cred că pot menţine o viaţă de rugăciune sănătoasă alocându-I lui Dumnezeu şi rugăciunii timp doar cât „o gustare”.

  Dacă investim timp „întăritor pentru corpul” rugăciunii, Dumnezeu ne va dota cu tot ce avem nevoie ca părinţi. Dacă investim doar timp de „gustare” pentru rugăciune, El nu va putea să ne ofere ce avem nevoie pentru a fi părinţii buni pe care copilul nostru îi merită şi de care are nevoie.

  Este dificil să ne disciplinăm pentru a petrece mai mult timp valoros cu Domnul în această viaţă deja agitată, dar suntem chemaţi de Dumnezeu să facem exact acest lucru. Dacă îl punem pe El pe primul loc, El poate lucra prin noi pentru a atinge inimile copiilor noştri şi acest lucru va avea un impact deosebit pentru ceruri.

  Îţi mulţumesc pentru că m-ai chemat să trăiesc o viaţă disciplinată, Doamne! Ajută-mă să fac aşa în fiecare zi!

  Tawny Sportsman

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...