Disciplină insuflată de Hristos

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  Trebuie să fii mult mai severă cu ea. Ia atitudine. Cedezi prea uşor.” I-am aplicat lui Michelle o palmă pe funduleţ, am ridicat-o şi am aşezat-o din nou în patul matrimonial. Eram în casa unor prieteni, încercând să-mi pun copilul la somn pentru a mă putea alătura adulţilor din camera de zi. Ne chinuiam de mai mult de 30 de minute. Am aşezat-o în pat, implorând-o să rămână acolo, amintindu-i că, dacă nu ascultă, avea să fie pedepsită. Dar cu niciun chip nu asculta.

  Prietenii mei erau convinşi că fac o greşeală, dar, după 45 de minute de această rutină, am împachetat-o pe Michelle, iar noi două am plecat acasă, unde a adormit imediat în pătuţul ei. Eram extenuată, dar nu puteam dormi, fiind necăjită de acest incident.

  Dimineaţa următoare, când i-am schimbat scutecul, am văzut pe funduleţul ei urme de la palmă. Am fost distrusă. Disciplina este un subiect complicat. Nu există nicio soluţie care să poată fi aplicată tuturor, dar există câteva principii orientative care ar putea fi utile în momente de ezitare.

  Niciodată nu aplica disciplina când eşti plin(ă) de furie. Uneori comportamentul copilului necesită măsuri drastice, dar acestea pot fi aplicate într-o manieră calmă şi fără a judeca. Ţine-ţi emoţiile sub control în fiecare moment.

  Ascultă sfaturile altora, dar aminteşte-ţi că tu eşti părintele şi tu îţi cunoşti copilul mai bine decât oricine. Dacă nu aş fi fost presată, nu mi-aş fi pălmuit copilul aşa cum am facut-o în noaptea aceea. Sunt responsabilă pentru acel comportament, totuşi îmi doresc să fi fost responsabilă înainte să fi fost motivată de prieteni.

  Dragostea acoperă o sumedenie de păcate. Când este nevoie să aplici disciplina, aminteşte-ţi ca aceasta să fie urmată de dragoste statornică. Lecţiile sunt asimilate cel mai bine când sunt urmate de fapte care demonstrează dragoste.

  Regret acea noapte până azi, dar m-a făcut să realizez că Dumnezeu mă trage la răspundere pentru copiii cu care m-a binecuvântat. Răspund în faţa Lui, şi doar a Lui. El mi-a iertat păcatele, la fel şi Michelle.

  Un ultim sfat: mâna care modelează un copil este mult mai eficientă atunci când este ţinută în mâna lui Hristos. Este uimitor cât de eficientă poate fi disciplinarea insuflată de Hristos.

  Ajută-mă să-mi ţin mâna în mâna Ta, Doamne!

  Candy Graves DeVore

  Din aceeași categorie

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...