Disciplină insuflată de Hristos

  Este adevărat că orice pedeapsă deocamdată pare o pricină de întristare, şi nu de bucurie, dar mai pe urmă aduce pe cei care au trecut prin şcoala ei rodul dătător de pace al neprihănirii. Evrei 12:11

  Trebuie să fii mult mai severă cu ea. Ia atitudine. Cedezi prea uşor.” I-am aplicat lui Michelle o palmă pe funduleţ, am ridicat-o şi am aşezat-o din nou în patul matrimonial. Eram în casa unor prieteni, încercând să-mi pun copilul la somn pentru a mă putea alătura adulţilor din camera de zi. Ne chinuiam de mai mult de 30 de minute. Am aşezat-o în pat, implorând-o să rămână acolo, amintindu-i că, dacă nu ascultă, avea să fie pedepsită. Dar cu niciun chip nu asculta.

  Prietenii mei erau convinşi că fac o greşeală, dar, după 45 de minute de această rutină, am împachetat-o pe Michelle, iar noi două am plecat acasă, unde a adormit imediat în pătuţul ei. Eram extenuată, dar nu puteam dormi, fiind necăjită de acest incident.

  Dimineaţa următoare, când i-am schimbat scutecul, am văzut pe funduleţul ei urme de la palmă. Am fost distrusă. Disciplina este un subiect complicat. Nu există nicio soluţie care să poată fi aplicată tuturor, dar există câteva principii orientative care ar putea fi utile în momente de ezitare.

  Niciodată nu aplica disciplina când eşti plin(ă) de furie. Uneori comportamentul copilului necesită măsuri drastice, dar acestea pot fi aplicate într-o manieră calmă şi fără a judeca. Ţine-ţi emoţiile sub control în fiecare moment.

  Ascultă sfaturile altora, dar aminteşte-ţi că tu eşti părintele şi tu îţi cunoşti copilul mai bine decât oricine. Dacă nu aş fi fost presată, nu mi-aş fi pălmuit copilul aşa cum am facut-o în noaptea aceea. Sunt responsabilă pentru acel comportament, totuşi îmi doresc să fi fost responsabilă înainte să fi fost motivată de prieteni.

  Dragostea acoperă o sumedenie de păcate. Când este nevoie să aplici disciplina, aminteşte-ţi ca aceasta să fie urmată de dragoste statornică. Lecţiile sunt asimilate cel mai bine când sunt urmate de fapte care demonstrează dragoste.

  Regret acea noapte până azi, dar m-a făcut să realizez că Dumnezeu mă trage la răspundere pentru copiii cu care m-a binecuvântat. Răspund în faţa Lui, şi doar a Lui. El mi-a iertat păcatele, la fel şi Michelle.

  Un ultim sfat: mâna care modelează un copil este mult mai eficientă atunci când este ţinută în mâna lui Hristos. Este uimitor cât de eficientă poate fi disciplinarea insuflată de Hristos.

  Ajută-mă să-mi ţin mâna în mâna Ta, Doamne!

  Candy Graves DeVore

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...