Ziua de mâine se va îngrijora de ea însăsi

  Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. Matei 6:34

  Dacă ne dăruim lui Dumnezeu şi ne dedicăm lucrării Lui, atunci nu avem nevoie să ne îngrijorăm pentru ziua de mâine. Dumnezeu ştie sfârşitul încă de la început. Noi nu suntem în stare să vedem ce se va întâmpla mâine, dar El este.

  Atunci când preluăm controlul asupra vieţii noastre şi depindem de propria noastră înţelepciune pentru a reuşi, facem ceva ce Dumnezeu nu ne-a cerut şi încercăm să realizăm lucruri fără ajutorul Lui. Ne-am asumat o responsabilitate care ar trebui să îi revină lui Dumnezeu. Ne-am pus în locul Lui. Aceasta, fără îndoială, va crea anxietate, atrăgând pericole sau eşecuri, pentru că ne aflăm pe drumul sigur spre dezastru.

  Dar, atunci când credem cu toată inima că Dumnezeu ne iubeşte şi doreşte să avem succes, vom înceta să ne mai îngrijorăm cu privire la viitor. Vom avea încredere în Dumnezeu în acelaşi mod în care un copil se încrede în părintele iubitor. Apoi, necazurile şi problemele noastre vor dispărea, deoarece dorinţele noastre sunt similare cu ale lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu a promis că ne va ajuta să ducem azi greutăţile destinate zilei de mâine. El spune: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9), dar, precum mana primită de israeliţi în pustie, harul Său ne este oferit zilnic, pentru problemele fiecărei zile. La fel ca israeliţii în lunga lor călătorie, vom găsi „pâinea” de care avem nevoie în fiecare zi.

  Ne este oferită doar pe câte o zi, iar în respectiva zi putem trăi cu Dumnezeu. Putem plasa acea zi în mâinile lui Isus, oferindu-I atât planurile, cât şi îngrijorările noastre. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

  Dacă ne dedicăm Domnului în fiecare zi, alegând să fim liberi şi fericiţi, în timp ce ne supunem Lui şi îi slujim, toate îngrijorările noastre vor fi domolite, toate problemele noastre vor fi rezolvate, toate necazurile şi derutele noastre vor fi soluţionate.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că mă pot încrede în Tine cu toate zilele mele de mâine, în timp ce încredinţez ziua de azi mâinilor Tale!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...