Ziua de mâine se va îngrijora de ea însăsi

  Nu vă îngrijoraţi dar de ziua de mâine, căci ziua de mâine se va îngrijora de ea însăşi. Ajunge zilei necazul ei. Matei 6:34

  Dacă ne dăruim lui Dumnezeu şi ne dedicăm lucrării Lui, atunci nu avem nevoie să ne îngrijorăm pentru ziua de mâine. Dumnezeu ştie sfârşitul încă de la început. Noi nu suntem în stare să vedem ce se va întâmpla mâine, dar El este.

  Atunci când preluăm controlul asupra vieţii noastre şi depindem de propria noastră înţelepciune pentru a reuşi, facem ceva ce Dumnezeu nu ne-a cerut şi încercăm să realizăm lucruri fără ajutorul Lui. Ne-am asumat o responsabilitate care ar trebui să îi revină lui Dumnezeu. Ne-am pus în locul Lui. Aceasta, fără îndoială, va crea anxietate, atrăgând pericole sau eşecuri, pentru că ne aflăm pe drumul sigur spre dezastru.

  Dar, atunci când credem cu toată inima că Dumnezeu ne iubeşte şi doreşte să avem succes, vom înceta să ne mai îngrijorăm cu privire la viitor. Vom avea încredere în Dumnezeu în acelaşi mod în care un copil se încrede în părintele iubitor. Apoi, necazurile şi problemele noastre vor dispărea, deoarece dorinţele noastre sunt similare cu ale lui Dumnezeu.

  Dumnezeu nu a promis că ne va ajuta să ducem azi greutăţile destinate zilei de mâine. El spune: „Harul Meu îţi este de ajuns” (2 Corinteni 12:9), dar, precum mana primită de israeliţi în pustie, harul Său ne este oferit zilnic, pentru problemele fiecărei zile. La fel ca israeliţii în lunga lor călătorie, vom găsi „pâinea” de care avem nevoie în fiecare zi.

  Ne este oferită doar pe câte o zi, iar în respectiva zi putem trăi cu Dumnezeu. Putem plasa acea zi în mâinile lui Isus, oferindu-I atât planurile, cât şi îngrijorările noastre. „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace, şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

  Dacă ne dedicăm Domnului în fiecare zi, alegând să fim liberi şi fericiţi, în timp ce ne supunem Lui şi îi slujim, toate îngrijorările noastre vor fi domolite, toate problemele noastre vor fi rezolvate, toate necazurile şi derutele noastre vor fi soluţionate.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că mă pot încrede în Tine cu toate zilele mele de mâine, în timp ce încredinţez ziua de azi mâinilor Tale!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...