Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Am încălcat regulile

  Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit. Isaia 61:3

  Există clipe în viaţa oricărui părinte când lucrurile nu sunt deloc lapte şi miere. Uneori treci printr-o zonă plină de piuneze.

  La un moment dat, eu şi băieţii ne aflam de săptămâni întregi într-o zonă cu piuneze şi începea să ne epuizeze pe toţi. Băiatul cel mare se pregătea pentru testările naţionale şi mergea la meditaţii în fiecare zi după şcoală. În plus, trecea printr-un puseu de creştere şi îşi petrecea timpul liber descărcându-şi nervii pe fratele lui. Nimic din ce spuneam sau făceam nu părea să ajute şi eram, la propriu, pe cale să fug de acasă ţipând.

  La mijlocul celei de-a doua săptămâni, am parcat maşina şi am încercat să-mi conving copilul de şapte ani că trebuia să meargă la meditaţii. În locul protestelor furioase obişnuite, a izbucnit în lacrimi.

  – Am nevoie doar de o zi liberă, a spus. Doar o zi. Atâta cer.

  Mi-a frânt inima când mi-am dat seama cât era de extenuat. Pornind motorul, am luat-o în direcţia opusă locului de meditaţii, pentru că uneori ai nevoie să încâlci regulile. Uneori copiii au nevoie de o pauză. Iar alteori şi părinţii.

  După meditaţiile de a doua zi, am scos băieţii la cină.

  – Dacă putem avea o seară bună împreună, o seară distractivă şi fără să ne certăm, am zis, atunci vă scot în oraş la îngheţată după masă.

  Bucuria de pe feţele lor din momentul în care am intrat în magazinul de îngheţată, încântarea greu de stăpânit care a erupt în ţipete de exaltare au eclipsat complet chinurile ultimelor săptămâni. Era exact ceea ce aveam nevoie, iar în acea seară am mers la culcare simţindu-mă încurajată. Lăsasem piunezele în urmă, cel puţin pentru moment, şi am descoperit că viaţa era ceva mai mult decât vremuri grele. Dar şi îngheţata conţine „lapte şi miere”!

  Tată, Îţi mulţumesc pentru harul Tău care ne poartă prin momente dificile!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Publicate astăzi

  Locul trei pe podium

  Ce exercițiu și ce antrenament ar trebui să facem pentru ca modestia și recunoștința să ne caracterizeze chiar și în momentele noastre de glorie sau de împlinire de orice fel?

  Crainicul cu clopoțel

  Fiecăruia ni s-au dat daruri pe care să le folosim pentru Domnul. Fiecare dintre noi are nevoie să-și concentreze cele mai importante energii pentru ca darul său să le fie de folos altora. Fie ca Dumnezeu să ne ajute să cercetăm Scripturile și să cerem asistența Duhului Sfânt înainte de a face greșeli.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie… biserică

  Roagă-te pentru spiritul de comunitate din biserica ta! PROVOCARE: Gândește-te la o idee care ar putea îmbunătăți părtășia dintre credincioși și pune-o în aplicare!

  Bizonyosodjunk meg Isten jóságáról!

  „Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az ember, aki Őbenne bízik.”...