Articolul precedentÎncredere deplină
  Articolul următorPână când veți oscila?

  Am încălcat regulile

  Să dau celor întristaţi din Sion, să le dau o cunună împărătească în loc de cenuşă, un untdelemn de bucurie în locul plânsului, o haină de laudă în locul unui duh mâhnit. Isaia 61:3

  Există clipe în viaţa oricărui părinte când lucrurile nu sunt deloc lapte şi miere. Uneori treci printr-o zonă plină de piuneze.

  La un moment dat, eu şi băieţii ne aflam de săptămâni întregi într-o zonă cu piuneze şi începea să ne epuizeze pe toţi. Băiatul cel mare se pregătea pentru testările naţionale şi mergea la meditaţii în fiecare zi după şcoală. În plus, trecea printr-un puseu de creştere şi îşi petrecea timpul liber descărcându-şi nervii pe fratele lui. Nimic din ce spuneam sau făceam nu părea să ajute şi eram, la propriu, pe cale să fug de acasă ţipând.

  La mijlocul celei de-a doua săptămâni, am parcat maşina şi am încercat să-mi conving copilul de şapte ani că trebuia să meargă la meditaţii. În locul protestelor furioase obişnuite, a izbucnit în lacrimi.

  – Am nevoie doar de o zi liberă, a spus. Doar o zi. Atâta cer.

  Mi-a frânt inima când mi-am dat seama cât era de extenuat. Pornind motorul, am luat-o în direcţia opusă locului de meditaţii, pentru că uneori ai nevoie să încâlci regulile. Uneori copiii au nevoie de o pauză. Iar alteori şi părinţii.

  După meditaţiile de a doua zi, am scos băieţii la cină.

  – Dacă putem avea o seară bună împreună, o seară distractivă şi fără să ne certăm, am zis, atunci vă scot în oraş la îngheţată după masă.

  Bucuria de pe feţele lor din momentul în care am intrat în magazinul de îngheţată, încântarea greu de stăpânit care a erupt în ţipete de exaltare au eclipsat complet chinurile ultimelor săptămâni. Era exact ceea ce aveam nevoie, iar în acea seară am mers la culcare simţindu-mă încurajată. Lăsasem piunezele în urmă, cel puţin pentru moment, şi am descoperit că viaţa era ceva mai mult decât vremuri grele. Dar şi îngheţata conţine „lapte şi miere”!

  Tată, Îţi mulţumesc pentru harul Tău care ne poartă prin momente dificile!

  Carey Pearson

  Din aceeași categorie

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Publicate astăzi

  Maximum șase centimetri

  Fă o scanare completă printre lucrurile și folderele tale. Vezi ce nu ar trebui să mai fie păstrat și ia decizia de a arunca, de a șterge tot ce nu te onorează. Renunță la acele lucruri care trebuie ascunse. Când simțim nevoia să ascundem ceva de ceilalți, trebuie să ne gândim serios dacă avem nevoie de acel lucru. Oare nu mă afectează dacă îl păstrez sau dacă va fi descoperit de altcineva mai iscoditor din fire?

  „Nu ai lumini!”

  Isus dorește să lăsăm o cărare luminoasă pentru ca oamenii să poată urma acea lumină. Mă rog să nu auzim niciodată pe cineva care să zică: „Nu ai lumini! Nu ai lumini!” Astăzi, fie că Dumnezeu să ne ajute să fim lumini strălucitoare pentru El!

  Marea trimitere

  Tu ce zici? Nu aştepta o situaţie mai bună ca să împlineşti Marea Trimitere! Ia-ţi ochii de la tine şi îndreaptă-i spre Hristos! Sunt în jurul tău oameni care au nevoie să audă un mesaj de îndurare din partea celor care au trăit aceeaşi durere.

  Gata oricând!

  Doamne, mă pun la dispoziția Ta astăzi și în fiecare zi! PROVOCARE: Identifică-ți limitele! Vezi care sunt reale și care țin doar de teama de a ieși din zona de confort!

  Élelem és földek az utolsó napokban

  „Ne aggodalmaskodjatok tehát a holnap felől, mert a holnap majd aggodalmaskodik a maga dolgai felől....