Articolul precedentVăd în culori!!!
  Articolul următorCe faci tu, aici, Ilie?

  Cei mai mici dintre aceştia

  Drept răspuns, împăratul le va zice: „Adevărat vă spun că, ori de câte ori aţi făcut aceste lucruri unuia din aceşti foarte neînsemnaţi fraţi ai Mei, Mie Mi le-aţi făcut.” Matei 25:40

  Una dintre cele mai mari frustrări pe care le aveam ca proaspătă mamă era extrem de puţinul timp pe care îl aveam pentru mine. Primul nostru copil a avut nişte colici cumpliţi în primele patru luni. Nu a dormit niciodată mai mult de două ore odată. Cel mai adesea era mai puţin decât atât. Pentru a-l face să doarmă, eu şi soţul meu făceam cu rândul să-l ţinem şi să-l legănăm aproape o oră. Era cel puţin extenuant, pot spune.

  Conversaţiile cu soţul meu din acea perioadă erau deseori confuze şi frustrante, din cauza creierelor noastre private de somn. Conversaţiile mele cu Dumnezeu erau aproape inexistente. Eram plină de remuşcări că, atunci când viaţa devenea mai grea, nu-mi puteam lua timp deoparte pentru a mă conecta cu El.

  Într-o zi în care păţisem tot ce se puteam păţi, îi împărtăşeam unui prieten cât de dificilă îmi devenise viaţa, cât de obosiţi eram eu şi soţul meu şi cât de vinovată mă simţeam, întrucât nu mai dispuneam de energia sau timpul necesar pentru închinare şi rugăciune. El a ascultat în linişte un moment, apoi a spus nişte cuvinte extrem de profunde: „Ştii, când Isus vorbea despre cei neînsemnaţi, întotdeauna mi-am imaginat că le vorbea părinţilor cu copii mici. El ştie ce se petrece acum în viaţa ta. El este chiar acolo, lângă tine.” M-am simţit pătrunsă de un sentiment de uşurare. Bineînţeles că ştia, m-am gândit. Ce descoperire!

  În timpul primilor paşi năucitori şi extenuanţi prin experienţa maternităţii, este foarte uşor să uităm că Acela care a creat preţiosul bebeluş pe care îl legeni până adoarme înţelege cu adevărat şi îl interesează ce se petrece în viaţa ta. Chiar şi în acele zile – sau nopţi – în care singurele cuvinte pe care le poţi îngăima sunt epuizatele „Ajută-mă!”, El aude şi răspunde. Este chiar acolo alături de tine, ţinându-te strâns de mână în fiecare noapte nedormită.

  Doamne, Îţi mulţumesc că mi-ai creat bebeluşul! Îţi mulţumesc că Te-ai gândit la mine – chiar dacă sunt mult prea epuizată să pot lega două propoziţii coerente! Dă-mi putere, Te rog, şi îţi mulţumesc că ai grijă de toţi!

  Kristin Breiner

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...