Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Trei cuvinte importante

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. Efeseni 1:7

  De foarte multe ori, în primele zile când învăţam să fiu părinte, am înţeles lucrurile extrem de greşit. Şi încă mi se întâmplă asta. Părinţii nu sunt perfecţi. De fapt, chiar sunt supuşi greşelii. Cu cât realizezi mai devreme acest lucru, cu atât lucrurile vor fi mai uşoare pentru tine şi copiii tăi.

  Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat ca mamă a fost să fiu în stare să spun aceste trei cuvinte magice: „Îmi pare rău!” Sunt nişte cuvinte importante de auzit pentru copiii noştri. Ca prim reprezentant al lui Dumnezeu pe acest pământ, tu eşti modelul Lui, primul profesor care le va arăta celor mici cum e caracterul lui Dumnezeu. Şi, aşa cum şi noi suntem iertaţi, trebuie să iertăm în mod gratuit.

  Faptul de a spune: „Îmi pare rău!” nu-ţi lezează statutul de părinte; de fapt, te face să fii un părinte mai bun. Le arată copiilor tăi faptul că Dumnezeu ne iartă de bunăvoie atunci când venim la El cu greşelile noastre. Reprezintă o modalitate puternică de a-i învăţa pe copii despre dragostea lui
  Dumnezeu.

  Unii părinţi cred că, spunând: „îmi pare rău!”, îşi subminează autoritatea. Nu este aşa. Dimpotrivă, şi-o consolidează. Spune: „îmi pare rău!” în mod frecvent, fără teamă! Oferi un exemplu ce va dăinui mult în amintirea copiilor tăi şi le va influenţa viaţa pentru totdeauna.

  în aceeaşi manieră, atunci când ei greşesc cu ceva, învaţă-i să spună: „Îmi pare rău!”. Şi arată-le practic că sunt iertaţi. Au spart ceva în timp ce se jucau ? Ţine minte, este doar un obiect. Iertându-i, le arătăm că şi Dumnezeu îi iartă. Necunoscând această trăsătură a caracterului lui Dumnezeu, ei nu vor dori să aibă o relaţie cu Dumnezeu. În schimb, se vor teme de El.

  Un proverb vechi chinezesc spune: „Cel care nu poate ierta dă foc podului pe care el însuşi va trece.” În loc să arzi poduri, construieşte-le. Iertarea poate construi un pod care îţi va duce copilul la tronul lui Dumnezeu.

  Doamne, ne-ai iertat de bunăvoie, în schimbul unui preţ foarte mare! Te rog, ajută-ne să iertăm şi, făcând astfel, să ne conducem micuţii la Tine!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Publicate astăzi

  Două mâini, două picioare

  Orice sistem de a fenta implicarea sau de a susține egoismul ai avea, este momentul să îl dezactivezi. Este un subiect real pentru rugăciune și schimbare. Încă mai putem regreta și cere ajutor.

  Sceptrul

  Era o piesă perfectă? Nicidecum, dar, cu siguranță, creativă și acceptabilă, poate chiar reprezentativă pentru etosul acelei provincii. Întrucât Butterworth a fost solicitat să-și folosească îndemânarea pentru această sarcină importantă, el a făcut tot ce i-a stat în putință.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Îndemnuri către bunici

  Binecuvântează, Doamne, toți bunicii pentru a fi exemple bune pentru nepoții lor! PROVOCARE: Fă-ți astăzi timp pentru nepoți! Dacă sunt departe, vorbește cu ei la telefon și cere-I lui Dumnezeu să te folosească pentru a-i îndruma către El!

  Sátán utolsó hadjárata

  „Fiacskáim, itt az utolsó óra, és amint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így most sok...