Articolul precedentO prietenie curată
  Articolul următorCu Duhul și puterea lui Ilie

  Trei cuvinte importante

  În El avem răscumpărarea, prin sângele Lui, iertarea păcatelor, după bogăţiile harului Său. Efeseni 1:7

  De foarte multe ori, în primele zile când învăţam să fiu părinte, am înţeles lucrurile extrem de greşit. Şi încă mi se întâmplă asta. Părinţii nu sunt perfecţi. De fapt, chiar sunt supuşi greşelii. Cu cât realizezi mai devreme acest lucru, cu atât lucrurile vor fi mai uşoare pentru tine şi copiii tăi.

  Una dintre cele mai importante lecţii pe care le-am învăţat ca mamă a fost să fiu în stare să spun aceste trei cuvinte magice: „Îmi pare rău!” Sunt nişte cuvinte importante de auzit pentru copiii noştri. Ca prim reprezentant al lui Dumnezeu pe acest pământ, tu eşti modelul Lui, primul profesor care le va arăta celor mici cum e caracterul lui Dumnezeu. Şi, aşa cum şi noi suntem iertaţi, trebuie să iertăm în mod gratuit.

  Faptul de a spune: „Îmi pare rău!” nu-ţi lezează statutul de părinte; de fapt, te face să fii un părinte mai bun. Le arată copiilor tăi faptul că Dumnezeu ne iartă de bunăvoie atunci când venim la El cu greşelile noastre. Reprezintă o modalitate puternică de a-i învăţa pe copii despre dragostea lui
  Dumnezeu.

  Unii părinţi cred că, spunând: „îmi pare rău!”, îşi subminează autoritatea. Nu este aşa. Dimpotrivă, şi-o consolidează. Spune: „îmi pare rău!” în mod frecvent, fără teamă! Oferi un exemplu ce va dăinui mult în amintirea copiilor tăi şi le va influenţa viaţa pentru totdeauna.

  în aceeaşi manieră, atunci când ei greşesc cu ceva, învaţă-i să spună: „Îmi pare rău!”. Şi arată-le practic că sunt iertaţi. Au spart ceva în timp ce se jucau ? Ţine minte, este doar un obiect. Iertându-i, le arătăm că şi Dumnezeu îi iartă. Necunoscând această trăsătură a caracterului lui Dumnezeu, ei nu vor dori să aibă o relaţie cu Dumnezeu. În schimb, se vor teme de El.

  Un proverb vechi chinezesc spune: „Cel care nu poate ierta dă foc podului pe care el însuşi va trece.” În loc să arzi poduri, construieşte-le. Iertarea poate construi un pod care îţi va duce copilul la tronul lui Dumnezeu.

  Doamne, ne-ai iertat de bunăvoie, în schimbul unui preţ foarte mare! Te rog, ajută-ne să iertăm şi, făcând astfel, să ne conducem micuţii la Tine!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...