Articolul precedentMiss America
  Articolul următorChemarea profetului Elisei

  Va răspunde când îl vom chema

  Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Psalmii 34:17

  Anul trecut nu eram prea sigur dacă fiul meu va trece de clasa întâi. Îl mutasem de două ori de când începuse grădiniţa, iar acest lucru a avut urmări, astfel că a rămas în urmă la şcoală, atât din punct de vedere social, cât şi academic. Fiind singur la părinţi şi destul de timid, i-a fost dificil să-şi facă noi prieteni. Şi de parcă nu era destul de rău, se chinuia mult mai mult decât alţi copii când venea vorba de citit. Ura şcoala pentru că îi era greu. De nenumărate ori, atunci când îl luam de la şcoală după ore, urca în maşină şi începea să plângă. Se întâmpla aproape în fiecare zi de şcoală.

  Ca mamă, era o tortură să-mi privesc copilaşul de şase ani care era atât de sensibil. Voiam să plâng cu el. Depusesem eforturi enorme şi îndelungate în privinţa cititului şi încă nu eram siguri dacă va primi nota de trecere. În unele seri, după ce mă asiguram că doarme, plângeam. Mi se rupea inima pentru scumpul meu băieţel şi oricât de multe modalităţi încercasem pentru a-l ajuta, continuam să mă întorc la una singură: rugăciunea. Şi ne-am rugat. În fiecare dimineaţă, în drum spre şcoală, el şi cu mine îi ceream lui Isus să-l ajute la şcoală în acea zi. Mă rugam pentru el pe tot parcursul zilei şi în fiecare seară ne rugam din nou, după ce îl înveleam pentru culcare.

  Într-o seară, la un grup de studiu pentru femei, am solicitat rugăciuni pentru situaţia mea. După ce am povestit despre ce e vorba, ne-am rugat împreună. După ce studiul s-a terminat, m-a abordat una dintre participante. Mi-a spus că este profesoară specializată în identificarea problemelor de citire ale elevilor. Ea s-a oferit să lucreze cu copilul meu şi să-l ajute să citească. Am început procedura imediat. De fapt, am început să-mi duc băiatul la ea acasă chiar de săptămâna aceea. Lucrând cu ea, iar apoi continuând să trudească acasă, micuţul meu şi-a îmbunătăţit capacitatea de a citi. Ce răspuns la rugăciune! Şi ce bucurie am avut când a trecut de clasa întâi!

  Doamne, Îţi mulţumesc că simţi fiecare durere din inima unui părinte care suferă pentru copiii lui! îţi mulţumesc că ne răspunzi la rugăciuni şi ne ajuţi să găsim soluţii!

  Bonnie Nyachae

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...