Articolul precedentMiss America
  Articolul următorChemarea profetului Elisei

  Va răspunde când îl vom chema

  Când strigă cei fără prihană, Domnul aude şi-i scapă din toate necazurile lor. Psalmii 34:17

  Anul trecut nu eram prea sigur dacă fiul meu va trece de clasa întâi. Îl mutasem de două ori de când începuse grădiniţa, iar acest lucru a avut urmări, astfel că a rămas în urmă la şcoală, atât din punct de vedere social, cât şi academic. Fiind singur la părinţi şi destul de timid, i-a fost dificil să-şi facă noi prieteni. Şi de parcă nu era destul de rău, se chinuia mult mai mult decât alţi copii când venea vorba de citit. Ura şcoala pentru că îi era greu. De nenumărate ori, atunci când îl luam de la şcoală după ore, urca în maşină şi începea să plângă. Se întâmpla aproape în fiecare zi de şcoală.

  Ca mamă, era o tortură să-mi privesc copilaşul de şase ani care era atât de sensibil. Voiam să plâng cu el. Depusesem eforturi enorme şi îndelungate în privinţa cititului şi încă nu eram siguri dacă va primi nota de trecere. În unele seri, după ce mă asiguram că doarme, plângeam. Mi se rupea inima pentru scumpul meu băieţel şi oricât de multe modalităţi încercasem pentru a-l ajuta, continuam să mă întorc la una singură: rugăciunea. Şi ne-am rugat. În fiecare dimineaţă, în drum spre şcoală, el şi cu mine îi ceream lui Isus să-l ajute la şcoală în acea zi. Mă rugam pentru el pe tot parcursul zilei şi în fiecare seară ne rugam din nou, după ce îl înveleam pentru culcare.

  Într-o seară, la un grup de studiu pentru femei, am solicitat rugăciuni pentru situaţia mea. După ce am povestit despre ce e vorba, ne-am rugat împreună. După ce studiul s-a terminat, m-a abordat una dintre participante. Mi-a spus că este profesoară specializată în identificarea problemelor de citire ale elevilor. Ea s-a oferit să lucreze cu copilul meu şi să-l ajute să citească. Am început procedura imediat. De fapt, am început să-mi duc băiatul la ea acasă chiar de săptămâna aceea. Lucrând cu ea, iar apoi continuând să trudească acasă, micuţul meu şi-a îmbunătăţit capacitatea de a citi. Ce răspuns la rugăciune! Şi ce bucurie am avut când a trecut de clasa întâi!

  Doamne, Îţi mulţumesc că simţi fiecare durere din inima unui părinte care suferă pentru copiii lui! îţi mulţumesc că ne răspunzi la rugăciuni şi ne ajuţi să găsim soluţii!

  Bonnie Nyachae

  Din aceeași categorie

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Cine înţelege mai bine?

  Dacă ești ispitit să te înfurii, să te enervezi, să îţi piezi cumpătul, să fii scos din sărite, îndepărtează-te cât poţi de repede de un asemenea sentiment. Domnul îţi va da pace şi control de sine, ca să poţi arăta dragoste, apreciere şi admiraţie faţă de alţii. În consecinţă, relaţiile tale vor înflori.

  Răzbunarea nu este a noastră

  Ţi-a greşit cândva cineva? Dacă te gândeşti la răzbunare, ia în considerare ce spune Dumnezeu: „Răzbunarea este a Mea, Eu voi răsplăti.” El nu-ţi cere să te răzbuni, mai degrabă să împlineşti nevoile de bază ale vrăjmaşului tău, după cum te îndrumă textul de astăzi.

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...