Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Dragostea şi furia

  Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, (…) acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. 1 Corinteni 13:4-8

  Sunt cu el în braţe, ţinându-l cu spatele la mine. Îi ţin mânuţele în faţă şi îl îmbrăţişez cu tot corpul meu. Nicio formă de disciplinare nu este adecvată pentru această ocazie. El loveşte, ţipă, plânge şi se zbate. Picioarele mele sunt vinete, buza mea e umflată, lacrimile mele curg şi rugăciunile mele plutesc în aer. Se scurg minute lungi în care îmi imobilizez fiul în timpul unui alt acces de furie. Stăm împreună, singuri, într-o încăpere apropiată de sala în care se ţine o întâlnire de familie. Din nou am noduri în stomac.

  Ca părinte, vreau să iau toate deciziile bune cu privire la formarea caracterului preţiosului meu dar încredinţat de către Dumnezeu – chiar şi atunci când claritatea devine confuzie, în focul bătăliei. Totuşi, de data aceasta, sunt destul de sigură că nu a avut loc o luptă între voinţa lui şi voinţa mea. Nimic nu-l calmează, decât, într-un final, propria lui epuizare şi greutatea dragostei mele. Ştiu că acest lucru nu are de-a face cu rebeliunea. În schimb, provocările unei zile lungi l-au extenuat, l-au înfometat şi l-au suprasolicitat cu totul. Povara e mai mare decât poate să îndure. Într-un final, capitulează cu totul, lăsându-se pe mine. Când totul se linişteşte, cu excepţia sughiţurilor lui, îmi şopteşte: „Îmi pare rău! Te iubesc, mami!”

  Nu pot să nu-mi amintesc de dragostea neclintită şi de răbdarea pe care Tatăl nostru ceresc ni le oferă cu dărnicie nouă, copiilor Lui, atunci când viaţa ne face să erupem. Ajungem extenuaţi de boală sau de poveri financiare, suntem înfometaţi după pace şi bunătate, tânjim după momente în care ne putem deconecta de la suprasolicitările acestei lumi nebune. El ne ţine aproape cu grijă, cu braţele Sale mari şi puternice, până ne calmăm şi ne lăsăm cu totul în seama ocrotirii Lui, recunoscători pentru speranţa pe care ne-o oferă cu generozitate şi modestie.

  Tată din ceruri, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta nepieritoare! Te rog, ajută-ne să ne reamintim exemplul Tău frumos şi neschimbător! Dă-ne putere să ne ţinem copiii aproape şi să-i protejăm de frustrările vieţii, astfel încât să Te vadă pe Tine în tot ce facem!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...