Articolul precedentFă loc în inima ta
  Articolul următorCopilul nu se trezește

  Dragostea şi furia

  Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate, (…) acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul. Dragostea nu va pieri niciodată. 1 Corinteni 13:4-8

  Sunt cu el în braţe, ţinându-l cu spatele la mine. Îi ţin mânuţele în faţă şi îl îmbrăţişez cu tot corpul meu. Nicio formă de disciplinare nu este adecvată pentru această ocazie. El loveşte, ţipă, plânge şi se zbate. Picioarele mele sunt vinete, buza mea e umflată, lacrimile mele curg şi rugăciunile mele plutesc în aer. Se scurg minute lungi în care îmi imobilizez fiul în timpul unui alt acces de furie. Stăm împreună, singuri, într-o încăpere apropiată de sala în care se ţine o întâlnire de familie. Din nou am noduri în stomac.

  Ca părinte, vreau să iau toate deciziile bune cu privire la formarea caracterului preţiosului meu dar încredinţat de către Dumnezeu – chiar şi atunci când claritatea devine confuzie, în focul bătăliei. Totuşi, de data aceasta, sunt destul de sigură că nu a avut loc o luptă între voinţa lui şi voinţa mea. Nimic nu-l calmează, decât, într-un final, propria lui epuizare şi greutatea dragostei mele. Ştiu că acest lucru nu are de-a face cu rebeliunea. În schimb, provocările unei zile lungi l-au extenuat, l-au înfometat şi l-au suprasolicitat cu totul. Povara e mai mare decât poate să îndure. Într-un final, capitulează cu totul, lăsându-se pe mine. Când totul se linişteşte, cu excepţia sughiţurilor lui, îmi şopteşte: „Îmi pare rău! Te iubesc, mami!”

  Nu pot să nu-mi amintesc de dragostea neclintită şi de răbdarea pe care Tatăl nostru ceresc ni le oferă cu dărnicie nouă, copiilor Lui, atunci când viaţa ne face să erupem. Ajungem extenuaţi de boală sau de poveri financiare, suntem înfometaţi după pace şi bunătate, tânjim după momente în care ne putem deconecta de la suprasolicitările acestei lumi nebune. El ne ţine aproape cu grijă, cu braţele Sale mari şi puternice, până ne calmăm şi ne lăsăm cu totul în seama ocrotirii Lui, recunoscători pentru speranţa pe care ne-o oferă cu generozitate şi modestie.

  Tată din ceruri, Îţi mulţumesc pentru dragostea Ta nepieritoare! Te rog, ajută-ne să ne reamintim exemplul Tău frumos şi neschimbător! Dă-ne putere să ne ţinem copiii aproape şi să-i protejăm de frustrările vieţii, astfel încât să Te vadă pe Tine în tot ce facem!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Cinci cercuri olimpice

  Ai și tu legende pe care le crezi, deși nu îți e foarte clar de unde vin? Crezi în prezicerile horoscopului sau în ceva semne inexplicabile? Sfatul este să mergi pe o variantă mai clară și mai sigură – Cuvântul lui Dumnezeu. Îl ai sigur în bibliotecă, dacă nu cumva chiar în telefonul tău.

  Pace în mijlocul furtunii

  În acea noapte a venit uraganul. M-am mirat că am dormit aproape tot timpul. Am experimentat o pace extraordinară în mijlocul furtunii.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Luați-vă timp!

  Îi așezăm azi, Doamne, pe dragii noștri copii și nepoți în mâna Ta, spre binecuvântare! PROVOCARE: Fă-ți timp, chiar acum, pentru copii și nepoți! „Treaba poate aștepta până ce îi arăți copilului curcubeul, dar curcubeul nu așteaptă până ce termini treaba” (Patricia Clafford).

  „Amint Noé napjaiban volt…”

  „És miként Noé napjaiban lett, úgy lesz az ember Fiának napjaibanis.” (Luk 17,26)„Az Úr feltárta...