Domnul oferă și tot Domnul ia înapoi

  Domnul a dat şi Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Domnului! Iov 1:21

  Eu şi soţul meu aşteptam cu nerăbdare să vină primul copil. Eram siguri că voi rămâne uşor însărcinată, dar, după doi ani, am început să mă îngrijorez.

  Am observat cu temere că niciunul dintre fraţii soţului meu nu a putut concepe un copil. Am decis să aducem problema în faţa Domnului.

  Ne-am pus deoparte un timp de rugăciune personală, iar în fiecare Sabat la ora 17 mergeam împreună în locul nostru special de rugăciune – grădina pentru rugăciuni de la AIIAS. Trei ani am continuat să ne rugăm pentru un copil, înainte de a rămâne însărcinată. Nu voi uita niciodată încântarea noastră în timp ce aşteptam rezultatele testului de sarcină. Am fost peste măsură de fericiţi şi L-am lăudat pe Dumnezeu pentru că ne făcuse un aşa cadou. Acel dar mic are acum şapte ani – o fetiţă scumpă şi talentată.

  Doi ani mai târziu am fost binecuvântaţi când am rămas însărcinată cu un băieţel. Pentru a face economii în vederea noului membru al familiei, soţul meu a muncit din greu. În acelaşi timp lucra la teza lui de doctorat, pe care i-a dedicat-o fiului nostru. După câteva luni de la debutul sarcinii, am mers la controlul de rutină şi am fost devastată să aflu că aveam o sarcină anembrionică. Acest lucru se întâmplă când un ovul fertilizat se implantează în uter, dar nu se dezvoltă ca embrion. Când m-am întors acasă şi i-am spus soţului meu, ne-am ţinut în braţe şi am strigat către Dumnezeu în necazul nostru.

  Prima mea sarcină îmi aduce aminte de multe cupluri din Biblie, ca Avraam şi Sara, Isaac şi Rebeca, Iacov şi Rahela, care au avut copii după mulţi ani de rugăciuni adresate lui Dumnezeu. El le-a auzit rugăciunile şi le-a oferit răspunsul pe care îl aşteptau. Însă a doua mea sarcină a avut scopul de a-mi reaminti că copiii nu sunt ai noştri. Aceste bijuterii preţioase îi aparţin Domnului, iar, ca părinţi, noi suntem doar nişte slujitori. La fel ca Iov, am învăţat să spun: „Domnul a dat, Domnul a luat. Binecuvântat fie Numele Lui!”

  Doamne, oferă-mi harul de a primi răspunsul Tău la rugăciunile mele, orice ar aduce! Ajută-mă să nu uit niciodată faptul că Tu mi-ai încredinţat aceşti micuţi! Ajută-mă să-i iubesc şi să-i preţuiesc şi să predau vieţile lor grijii Tale!

  Leonora O. Carado

  Din aceeași categorie

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Publicate astăzi

  Umflăturile de aur

  Dacă vrei să nu te îngrijoreze Cuvântul lui Dumnezeu, nu face din citirea lui o raritate, un eveniment; citește zilnic, uneori mai mult, alteori mai puțin, dar fă efortul să citești zilnic. Vei găsi cele mai potrivite promisiuni ale lui Dumnezeu, vei descoperi mustrări sau avertismente. Pentru cineva care citește în mod constant Scriptura, ea nu va deveni o sursă de frică, ci de încurajare și, mai mult decât atât, ea va fi o călăuză foarte sigură prin deciziile vieții.

  Podul

  Ce călătorie minunată putem avea atunci când suntem în contact direct cu Dumnezeu și când avem încredere în conducerea Lui zilnică! „Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, şi El te va sprijini. El nu va lăsa niciodată să se clatine cel neprihănit” (Psalmii 55:22).

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Ștafeta credinței

  Tată ceresc, condu-ne acasă la Tine, alături de familiile noastre, generație lângă generație! PROVOCARE: Ia-ți în mod regulat timp să le povestești copiilor și nepoților tăi experiențele din viața ta în care ai avut parte de călăuzirea lui Dumnezeu!

  A pogány hatalom pompája

  „Mert lesz idő, amikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint...