Articolul precedentPrietenia adevărată
  Articolul următorDe unde vii, Ghehazi?

  Nopţi nedormite

  Deşi plânsul poate înnopta cu mine, dimineaţa soseşte bucuria. Psalmii 30:5, NTR

  La doi ani după ce s-au căsătorit, Karen şi Paul au avut o fetiţă frumoasă. Karen a ieşit din spital, iar bebe Annie s-a transformat într-o grămăjoară nesfârşită de stres. Avea colici care o făceau să plângă zile întregi. Ei nu ştiau ce să facă. Au urmat toate sfaturile medicului – alt lapte, mângâieri pe burtică, plimbări cu maşina, chiar şi ceai de muşeţel, dar nimic n-a avut efect. Era de neîndurat pentru Karen şi Paul şi aproape că i-a costat propria relaţie.

  Au avut multe nopţi nedormite, iar mama se simţea cea mai rea mamă din lume. Nu putea să-şi oprească bebeluşul din plâns. Răbdarea îi era pusă la încercare. Nu puteau şi ei să se bucure de primele săptămâni la fel ca oricare alţi părinţi?

  „Mă simt groaznic că spun asta, eu n-aş face aşa ceva niciodată, dar pot înţelege de ce unele mame ajung să-şi zgâlţâie bebeluşii. Sunt privată de somn şi disperată”, spunea Karen cu lacrimi curgându-i pe obraji. Au fost multe momentele când s-a trezit că trebuia să plece de lângă Annie pentru a se putea aduna. Când Annie dormea, Karen era îngrozită de momentul în care aceasta se va trezi, deoarece ştia că plânsul se va relua.

  Relaţia dintre Karen şi Paul s-a deteriorat rapid; nu mai aveau timp unul pentru celălalt. „Ne descărcăm nervii unul pe celălalt. După ce ne certam de la o pungă de chipsuri, ultimul lucru pe care îl voiam era să stau jos şi să discut. Voiam doar să beau un ceai şi apoi să dorm.”

  Karen mi-a spus că nu ştiau ce altceva să facă. Le-am sugerat să încerce să se roage continuu în acele nopţi fără somn. De atunci încolo, de fiecare dată când Annie plângea, ei îşi strângeau mâinile în jurul ei şi se rugau. Acest lucru i-a ajutat în relaţia lor. Paul avea să spună: „Acel copil a primit cele mai multe rugăciuni din generaţia lui. Credem că Dumnezeu o va folosi pe Annie în chip măreţ.” Ei îşi amintesc că acelea au fost unele dintre cele mai lungi şi plictisitoare rugăciuni ale lor, dar mi-au spus recent: „Nu am schimba acele nopţi Iară somn pentru nimic în lume. Vedem că acele rugăciuni şi-au primit răspunsul în viaţa fetei noastre adolescente.”

  Îţi mulţumesc, Doamne, că eşti un Tată credincios care aude plânsul nostru şi îşi ţine promisiunile făcute copiilor Săi! Cu adevărat, dimineaţa soseşte bucuria.

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...