Articolul precedentPrietenia adevărată
  Articolul următorDe unde vii, Ghehazi?

  Nopţi nedormite

  Deşi plânsul poate înnopta cu mine, dimineaţa soseşte bucuria. Psalmii 30:5, NTR

  La doi ani după ce s-au căsătorit, Karen şi Paul au avut o fetiţă frumoasă. Karen a ieşit din spital, iar bebe Annie s-a transformat într-o grămăjoară nesfârşită de stres. Avea colici care o făceau să plângă zile întregi. Ei nu ştiau ce să facă. Au urmat toate sfaturile medicului – alt lapte, mângâieri pe burtică, plimbări cu maşina, chiar şi ceai de muşeţel, dar nimic n-a avut efect. Era de neîndurat pentru Karen şi Paul şi aproape că i-a costat propria relaţie.

  Au avut multe nopţi nedormite, iar mama se simţea cea mai rea mamă din lume. Nu putea să-şi oprească bebeluşul din plâns. Răbdarea îi era pusă la încercare. Nu puteau şi ei să se bucure de primele săptămâni la fel ca oricare alţi părinţi?

  „Mă simt groaznic că spun asta, eu n-aş face aşa ceva niciodată, dar pot înţelege de ce unele mame ajung să-şi zgâlţâie bebeluşii. Sunt privată de somn şi disperată”, spunea Karen cu lacrimi curgându-i pe obraji. Au fost multe momentele când s-a trezit că trebuia să plece de lângă Annie pentru a se putea aduna. Când Annie dormea, Karen era îngrozită de momentul în care aceasta se va trezi, deoarece ştia că plânsul se va relua.

  Relaţia dintre Karen şi Paul s-a deteriorat rapid; nu mai aveau timp unul pentru celălalt. „Ne descărcăm nervii unul pe celălalt. După ce ne certam de la o pungă de chipsuri, ultimul lucru pe care îl voiam era să stau jos şi să discut. Voiam doar să beau un ceai şi apoi să dorm.”

  Karen mi-a spus că nu ştiau ce altceva să facă. Le-am sugerat să încerce să se roage continuu în acele nopţi fără somn. De atunci încolo, de fiecare dată când Annie plângea, ei îşi strângeau mâinile în jurul ei şi se rugau. Acest lucru i-a ajutat în relaţia lor. Paul avea să spună: „Acel copil a primit cele mai multe rugăciuni din generaţia lui. Credem că Dumnezeu o va folosi pe Annie în chip măreţ.” Ei îşi amintesc că acelea au fost unele dintre cele mai lungi şi plictisitoare rugăciuni ale lor, dar mi-au spus recent: „Nu am schimba acele nopţi Iară somn pentru nimic în lume. Vedem că acele rugăciuni şi-au primit răspunsul în viaţa fetei noastre adolescente.”

  Îţi mulţumesc, Doamne, că eşti un Tată credincios care aude plânsul nostru şi îşi ţine promisiunile făcute copiilor Săi! Cu adevărat, dimineaţa soseşte bucuria.

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...