Nopţi nedormite

Deşi plânsul poate înnopta cu mine, dimineaţa soseşte bucuria. Psalmii 30:5, NTR

La doi ani după ce s-au căsătorit, Karen şi Paul au avut o fetiţă frumoasă. Karen a ieşit din spital, iar bebe Annie s-a transformat într-o grămăjoară nesfârşită de stres. Avea colici care o făceau să plângă zile întregi. Ei nu ştiau ce să facă. Au urmat toate sfaturile medicului – alt lapte, mângâieri pe burtică, plimbări cu maşina, chiar şi ceai de muşeţel, dar nimic n-a avut efect. Era de neîndurat pentru Karen şi Paul şi aproape că i-a costat propria relaţie.

Au avut multe nopţi nedormite, iar mama se simţea cea mai rea mamă din lume. Nu putea să-şi oprească bebeluşul din plâns. Răbdarea îi era pusă la încercare. Nu puteau şi ei să se bucure de primele săptămâni la fel ca oricare alţi părinţi?

„Mă simt groaznic că spun asta, eu n-aş face aşa ceva niciodată, dar pot înţelege de ce unele mame ajung să-şi zgâlţâie bebeluşii. Sunt privată de somn şi disperată”, spunea Karen cu lacrimi curgându-i pe obraji. Au fost multe momentele când s-a trezit că trebuia să plece de lângă Annie pentru a se putea aduna. Când Annie dormea, Karen era îngrozită de momentul în care aceasta se va trezi, deoarece ştia că plânsul se va relua.

Relaţia dintre Karen şi Paul s-a deteriorat rapid; nu mai aveau timp unul pentru celălalt. „Ne descărcăm nervii unul pe celălalt. După ce ne certam de la o pungă de chipsuri, ultimul lucru pe care îl voiam era să stau jos şi să discut. Voiam doar să beau un ceai şi apoi să dorm.”

Karen mi-a spus că nu ştiau ce altceva să facă. Le-am sugerat să încerce să se roage continuu în acele nopţi fără somn. De atunci încolo, de fiecare dată când Annie plângea, ei îşi strângeau mâinile în jurul ei şi se rugau. Acest lucru i-a ajutat în relaţia lor. Paul avea să spună: „Acel copil a primit cele mai multe rugăciuni din generaţia lui. Credem că Dumnezeu o va folosi pe Annie în chip măreţ.” Ei îşi amintesc că acelea au fost unele dintre cele mai lungi şi plictisitoare rugăciuni ale lor, dar mi-au spus recent: „Nu am schimba acele nopţi Iară somn pentru nimic în lume. Vedem că acele rugăciuni şi-au primit răspunsul în viaţa fetei noastre adolescente.”

Îţi mulţumesc, Doamne, că eşti un Tată credincios care aude plânsul nostru şi îşi ţine promisiunile făcute copiilor Săi! Cu adevărat, dimineaţa soseşte bucuria.

Z. Kathy Cameron

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor