Articolul precedentCe faci?
  Articolul următorO armată invizibilă

  Scrisoare către fiica mea

  Te laud că sunt o făptură aşa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale şi ce bine vede sufletul meu lucrul acesta! Trupul meu nu era ascuns de Tine când am fost făcut într-un loc tainic, ţesut în chip ciudat, ca în adâncimile pământului. Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna dintre ele. Psalmii 139:14-16

  Ai ajuns pe această lume prea devreme. La 28 de săptămâni, cântăreai aproape un kilogram. Corpul tău micuţ încăpea perfect în mâna tatălui tău, iar plânsul tău se asemăna cu acela al unui pisoi. M-am bucurat nespus atunci când asistenta a spus că te pot lua din incubator pentru a te ţine în braţe. Aveai aproape 24 de ore.

  M-am uitat la tubul nazal care te hrănea şi am şoptit: „Îmi pare rău!” Vina mă copleşea. Te-am lăsat baltă în momentul când erai cea mai vulnerabilă. Corpul meu nu a fost capabil să te ţină până la termen.

  Eram mama ta şi te-am dezamăgit chiar dinainte de a te naşte. Chiar dacă aveai zece degete la mâini şi la picioare, ai fost înregistrată ca avort. Cum te va afecta această traumă? Voi continua să-mi cer iertare pentru totdeauna? Eram foarte conştientă de fragilitatea ta. Cum mă voi putea revanşa vreodată faţă de tine? Totuşi tu păreai mulţumită în mâinile mele.

  Te-am adus acasă la şase săptămâni. Cântăreai un kilogram şi jumătate. Surioara ta mai mare de-abia aştepta să te vadă. Era aşa un copil fără griji şi plin de energie! Te-ai putea simţi la fel de liberă ca ea? Sau vei fi trasă înapoi deoarece corpul meu te-a lăsat baltă? Te-am îmbrăcat cu haine de păpuşi timp de şase luni. Tu erai păpuşa noastră dragă.

  Pentru următorii trei ani am refuzat să plâng. Nu-mi dădeam voie să mă comport ca o persoană reală. Dacă cedez şi devin vulnerabilă, se va rupe ceva şi în interiorul tău? Eram hotărâtă să fiu puternică pentru tine. Indiferent de cost.

  Ziua în care ai mers la grădiniţă a fost foarte fericită! Ştiam că vei fi bine. Nu aveai nicio incapacitate ascunsă care să te tragă înapoi. Aceea a fost, în final, prima zi în care mi-am permis să plâng. Prin lacrimi m-am eliberat de anii de remuşcări pe care îi îndurasem. Puteam zâmbi din nou.

  Corpul tău a crescut puternic şi perfect. Nu mai erai fragilă, te zbenguiai cu bucurie şi erai încrezătoare. Ai păşit pe scenă şi ţi-ai revendicat locul în lume. Chiar dacă nu ştii, mi-ai oferit cel mai dulce dar: iertarea.

  Inima mea se revarsă!

  Debby Botes

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...