Cultivând usturoi

  Căci atunci te bucuri de lucrul mâinilor tale, eşti fericit şi-ţi merge bine. Psalmii 128:2

  Am plantat odată un strat de usturoi în grădina mea de legume. L-am udat încrezătoare, dar nu am observat niciun semn de încolţire. Mi-am amintit destul de vag faptul că usturoiul necesită mult timp pentru a creşte, aşa că am continuat hotărâtă să îl ud, sperând că îl voi face să crească. După un timp, am renunţat, gândindu-mă că trebuie să fi fost ceva în neregulă cu bulbii sau poate că nu ştiam destule despre cultivarea usturoiului. Am continuat să ud pământul, pentru orice eventualitate. Iar, într-o zi, am văzut vlăstari de un verde proaspăt ieşind din pământ. În tot acest timp, sub pământ, unde nu puteam vedea, usturoiul meu îşi fixase rădăcini, pregătindu-se pentru încolţire. Într-un timp scurt, firele mele de usturoi aveau o înălţime de 15 centimetri şi aşteptam timpul să-mi strâng roadele muncii.

  Uneori a fi părinte seamănă cu faptul de a cultiva usturoi. Depui o cantitate uriaşă de efort, dar nu vezi niciun rezultat. Uneori te trezeşti descurajat, fără speranţă. Le oferi atât de mult din tine copiilor tăi, dar nu observi nicio schimbare în comportamentul lor, în atitudinea lor sau în privinţa caracterului pe care ai dori să-l vezi. Observi doar aspectele negative şi te întrebi dacă vei ajunge vreodată cu ei la vreun rezultat.

  Ceea ce pare a fi stagnare nu este neapărat aşa. Ai încredere că ceva se petrece înăuntrul lor, ceva ce nu poţi vedea. Îşi va face apariţia peste ceva timp. Sarcina ta este să pregăteşti pământul inimii lor, asigurându-te că nu există nicio urmă de rebeliune, să creezi mediul propice dezvoltării spirituale şi să le oferi copiilor tăi dragoste sinceră. Apoi este momentul să plantezi seminţele – antrenarea lor prin obiceiuri bune şi prin cuvinte de încurajare. Trebuie să ţii buruienile departe – adică să-i laşi să suporte consecinţele deciziilor greşite, neacceptând apariţia unor comportamente, atitudini şi trăsături de caracter negative. Dumnezeu va lucra cot la cot cu tine şi îi va binecuvânta. Vei savura rodul mâinilor tale.

  Deşi nu poţi aştepta o recoltă fără niciun efort depus, responsabilitatea de creştere a seminţelor nu îţi aparţine. Doar Dumnezeu poate da viaţă.

  Doamne, ajută-mă să-mi fac partea cu credincioşie, pentru ca şi Tu să Ţi-o poţi face pe-a Ta! Te rog, pune viaţă în seminţele pe care le plantez în inima copiilor mei!

  Jenny Lovemore

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...