Articolul precedentInvitație la încredere
  Articolul următorGăsirea cărții Legii

  Când apar probleme dificile

  Căci Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste şi de chibzuinţă. 2 Timotei 1:7

  – Nu vreau să fiu o prinţesă! Vreau să fiu băiat, ca fraţii mei, striga Jean, o fetiţă de cinci anişori, în timp ce auzea paşii mamei ei apropiindu-se.

  Curioasă, mama se grăbi spre dormitorul lui Jean, întrebând:

  – Ce se întâmplă cu micuţa mea prinţesă?

  – Ţi-am spus. Nu vreau să fiu prinţesă, ţipă Jean şi, cu lacrimi curgându-i pe obrăjorii ei ciocolatii, adăugă: Ţi-am mai spus asta, dar tu nu mă asculţi.

  – Bine, draga mea. Mama te ascultă acum.

  – Fraţii mei pot ieşi afară să joace baschet. Ei spun că eu nu mă pot juca, fiindcă trebuie să fac treburi de fete. Uite-te la mine! explică ea printre suspine în timp ce-şi arunca păpuşile şi setul de ceai prin cameră. Este aşa de plictisitor!

  – Dar, Jean, câteodată joci baschet cu fraţii tăi! încercă mama să-şi încurajeze fiica.

  – Nu, nu! Mă joc cu ei doar atunci când nu au prieteni. Eu vreau să mă joc tot timpul. Nu vreau să fiu fetiţă.

  Mama o strânse la piept şi, încercând să o consoleze, îi promise că se va putea juca cu fraţii ei mai des.

  Toată lumea se luptă cu propria sexualitate. Astăzi, mai mult ca niciodată, părinţii creştini sunt îngrijoraţi cu privire la identitatea sexuală a copiilor lor. Când este momentul potrivit să discuţi cu copiii tăi despre diferenţele de gen şi de roluri? Cât de mult e nevoie să le spui, încât să nu le furi inocenţa, dar nici să nu le prejudiciezi percepţia asupra sexualităţii?

  Creatorului nostru îi pasă de orice problemă care apare în viaţa noastră. Dacă ne cunoştea chiar dinainte să existăm (Psalmii 139:13), atunci putem avea încredere în El să ne îndrume pe noi şi pe copiii noştri în privinţa identităţii lor sexuale.

  Doamne, Te rog, ajută-mă să-mi pun încrederea în Tine cu privire la orice aspect din viaţa copiilor mei, inclusiv cel al identităţii lor sexuale.

  Sandra Fletcher

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...