Articolul precedentRiscul mândriei
  Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

  Un nou prieten

  Este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. Proverbele 18:24

  Nu a trecut mult de la naşterea primului nostru băiat când am realizat că viaţa se schimbase în mult mai multe moduri decât crezusem că e posibil. A fost o decizie luată din instinct să renunţ la serviciul meu de director de comunicare şi să fiu acasă cu fiul meu toată ziua, dar schimbările petrecute în relaţiile cu prietenii noştri au fost cu adevărat neprevăzute.

  În articolul „Relaţiile de prietenie se vor schimba pe măsură ce îmbătrâneşti, fie că-ţi place, fie că nu”, Ashley Şansa scrie: „Mulţi dintre prietenii mei căsătoriţi au început să aibă copii, ceea ce i-a făcut să nu mai aibă aceeaşi viaţă activă din punct de vedere social.

  Grupurile mele de prieteni erau acum de trei categorii: necăsătoriţi, căsătoriţi fără copii şi căsătoriţi cu copii, încercarea de a potrivi programul domnişoarelor necăsătorite, care au calendarul social încă foarte plin, cu programul noilor mame, care era acum plin cu scutece şi cu poveşti de adormit, era ceva aproape imposibil.”

  Aspectul pozitiv este că noile relaţii de prietenie din aceşti ani pot dura toată viaţa. Faptul de a-ţi împărtăşi viaţa altor proaspeţi părinţi poate însenina o zi plină de scutece, de bebeluşi mofturoşi şi de curăţenia care nu se mai termină niciodată. Ne strângem pentru a studia Scriptura, a practica un hobby preferat, a exersa sau juca un sport sau chiar pentru a citi cărţi care nu sunt despre parenting.

  Din fericire, cu toţii avem un prieten care nu se va schimba indiferent ce se va întâmpla în vieţile noastre. Acesta este bunul nostru prieten Isus Hristos. El este dornic să asculte orice simţim nevoia să-I spunem şi este disponibil la orice oră pentru consiliere de orice tip. Acest lucru este foarte folositor în timpul alăptărilor de la miezul nopţii, atunci când te poţi simţi singură. Ia aminte la cuvintele din Isaia 41:10 – „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” Odată devenit părinte, timpul tău nu-ţi mai aparţine, iar găsirea unui moment devotional poate fi dificilă. Trebuie să devenim creativi pentru a-l putea integra în programul nostru. Până la urmă, nu merită Prietenul nostru cel mai bun acest timp?

  Doamne, îţi mulţumesc că mi-eşti un prieten constant, în timp ce persoanele din jurul meu sunt supuse schimbării! Ajută-mă să fiu deschis(ă) noilor posibilităţi de prietenie!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...