Articolul precedentRiscul mândriei
  Articolul următorSunați din trâmbiță în Sion!

  Un nou prieten

  Este un prieten care ţine mai mult la tine decât un frate. Proverbele 18:24

  Nu a trecut mult de la naşterea primului nostru băiat când am realizat că viaţa se schimbase în mult mai multe moduri decât crezusem că e posibil. A fost o decizie luată din instinct să renunţ la serviciul meu de director de comunicare şi să fiu acasă cu fiul meu toată ziua, dar schimbările petrecute în relaţiile cu prietenii noştri au fost cu adevărat neprevăzute.

  În articolul „Relaţiile de prietenie se vor schimba pe măsură ce îmbătrâneşti, fie că-ţi place, fie că nu”, Ashley Şansa scrie: „Mulţi dintre prietenii mei căsătoriţi au început să aibă copii, ceea ce i-a făcut să nu mai aibă aceeaşi viaţă activă din punct de vedere social.

  Grupurile mele de prieteni erau acum de trei categorii: necăsătoriţi, căsătoriţi fără copii şi căsătoriţi cu copii, încercarea de a potrivi programul domnişoarelor necăsătorite, care au calendarul social încă foarte plin, cu programul noilor mame, care era acum plin cu scutece şi cu poveşti de adormit, era ceva aproape imposibil.”

  Aspectul pozitiv este că noile relaţii de prietenie din aceşti ani pot dura toată viaţa. Faptul de a-ţi împărtăşi viaţa altor proaspeţi părinţi poate însenina o zi plină de scutece, de bebeluşi mofturoşi şi de curăţenia care nu se mai termină niciodată. Ne strângem pentru a studia Scriptura, a practica un hobby preferat, a exersa sau juca un sport sau chiar pentru a citi cărţi care nu sunt despre parenting.

  Din fericire, cu toţii avem un prieten care nu se va schimba indiferent ce se va întâmpla în vieţile noastre. Acesta este bunul nostru prieten Isus Hristos. El este dornic să asculte orice simţim nevoia să-I spunem şi este disponibil la orice oră pentru consiliere de orice tip. Acest lucru este foarte folositor în timpul alăptărilor de la miezul nopţii, atunci când te poţi simţi singură. Ia aminte la cuvintele din Isaia 41:10 – „Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta Mea biruitoare.” Odată devenit părinte, timpul tău nu-ţi mai aparţine, iar găsirea unui moment devotional poate fi dificilă. Trebuie să devenim creativi pentru a-l putea integra în programul nostru. Până la urmă, nu merită Prietenul nostru cel mai bun acest timp?

  Doamne, îţi mulţumesc că mi-eşti un prieten constant, în timp ce persoanele din jurul meu sunt supuse schimbării! Ajută-mă să fiu deschis(ă) noilor posibilităţi de prietenie!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...