Usa mereu deschisă

  „Nu ştii? N-ai auzit? Dumnezeul cel Veşnic, Domnul, a făcut marginile pământului. El nu oboseşte, nici nu osteneşte; priceperea Lui nu poate fi pătrunsă.” Isaia 40:28

  Îmi amintesc acele momente. Acel munte de stres care creştea şi ameninţa să-mi cuprindă mintea, îndemnându-mă să fug spre un loc de refugiu. Aveam nevoie de o pauză de la „orăşelul copiilor”. Nu încăpea nicio îndoială că-mi ţinusem răsuflarea mult prea mult timp, secătuindu-mi stabilitatea mintală şi abilităţile parentale. Intrând deja pe modul de supravieţuire, am încercat să le distrag atenţia copiilor folosind una dintre cele mai eficiente metode din top: desene animate, gustări cu fructe şi somnul de prânz. Apoi m-am furişat spre „locul meu fericit” şi am închis uşa de la baie.

  În sfârşit, singură. Să mă odihnesc. Să respir. Să-mi refac sănătatea mintală. Să-mi refac înfăţişarea – sau măcar ceva din ea. Până la urmă, imediat ce deschideam acea uşă săream din nou în tranşee.

  N-am reuşit de prea multe ori să ajung prea departe cu planul meu de recreere. Înainte de a ajunge la stadiul de readunare a nervilor, apărea o mică voce care mă chema dincolo de uşă.

  Doar câteva minute, Doamne! Este tot ce-mi doresc.

  Dar eu reprezentam zona lor de confort. Ei tânjeau să vorbească cu mine. Să fie cu mine. Să împartă cu mine. Şi aveau nevoie ca eu să le port de grijă, să-i protejez, să-i liniştesc. Eram încântată de acest lucru, în ciuda nevoii de a evada din când în când.

  Aşa este şi Tatăl nostru ceresc. Cu excepţia faptului că nu Se baricadează în baie. Spre deosebire de mine, El nu Se pierde cu firea şi nu are nevoie de odihnă. El este întotdeauna pregătit să-Şi îmbrăţişeze copiii plini de energie imediat ce este solicitat. E reconfortant să ştii că, indiferent de situaţie, uşa lui Dumnezeu este întotdeauna deschisă.

  Doamne, îţi mulţumesc că mi-ai oferit mie rolul important de a creşte aceşti frumoşi copii! Oferă-mi putere şi înţelepciune să fiu cea mai bună mamă posibilă! Ajută-mă să menţin uşa deschisă şi să-i îndrum spre Tine, ca adevărata sursă a tot ce este bun şi reconfortant!

  Cindy Lynn Jacobs

  Din aceeași categorie

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Dragostea frățească

  Soluţia disensiunilor dintre copii constă în manifestarea iubirii adevărate, care vine dintr-o legătură apropiată cu Dumnezeu, care este sursa iubirii. Puterea care vine din unitate este importantă, dar nu este suficientă. Iubirea lui Dumnezeu este soluţia completă. Caut-o şi astăzi!

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...