Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Când inima ti-e rănită

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Isaia 49:15

  Când am primit postul de capelan asistent, eram încântată în mod special de privilegiul de a vizita pacientele cu nou-născuţi din aripa de obstetrică. Încântarea mea creştea pe măsură ce găseam cadouri pentru copii şi abţibilduri drăguţe pe care să le duc micilor mei pacienţi.

  În cursul vizitelor mele am rămas totuşi nedumerită de ceea ce observam: unele proaspete mame aveau o faţă serioasă sau îngrijorată. Mă întrebam de ce nu erau fericite în acea zi atât de specială. După ce am discutat cu ele, am realizat că bebeluşii lor aveau probleme fizice grave pentru care nu putea fi garantată recuperarea.

  Inima mea plângea că acele mame vărsau lacrimi de durere şi disperare pentru micuţii lor. Nu părea să le intereseze propria lor stare sau durerea din timpul naşterii.

  Singura lor grijă era bebeluşul suferind.

  La fel era şi în Secţia de pediatrie. Mame şi taţi erau îngrijoraţi cu privire la copilaşii lor aflaţi în mari dureri.

  Ochii le erau aţintiţi asupra copiilor lor fie că vorbeau cu doctorii, cu asistentele, fie cu capelanii. Se vedea imediat că mulţi dintre ei nu dormiseră cu o noapte înainte, dar nu le păsa. Ei erau fericiţi şi puteau zâmbi doar în momentul în care copiii lor se vindecau, dar erau în lacrimi şi îndureraţi atunci când treceau prin momente mai grele.

  Ca mamă a unui singur băiat, imediat am simţit împreună cu ei, reamintindu-mi de acele perioade când fusese bolnav. Pur şi simplu nu puteam să dorm sau să mă concentrez pe munca mea în timp ce mi se rupea inima pentru el. Sunt sigură că acei părinţi pe care i-am întâlnit treceau prin acelaşi lucru. Dragostea şi grija pentru copiii lor erau similare, indiferent de naţionalitate, rasă, vârstă sau religie.

  Reamintindu-mi de vizitele făcute acestor părinţi, nu pot să nu mă gândesc la Dumnezeul nostru care îşi supraveghează copiii zi şi noapte. Dacă noi, părinţi cu natură păcătoasă, ne putem da tot sufletul pentru copilul nostru bolnav, cu cât mai mult îşi aminteşte Dumnezeu să Se îngrijească de copiii Săi care suferă de păcat şi amărăciune?

  Ajută-ne să ne reamintim de dragostea Ta nemaipomenită de fiecare dată când inimile noastre se frâng pentru preţioasele daruri pe care ni le-ai încredinţat.

  Heidi Ok Kyung Ha

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.