Articolul precedentPentru ce să fiu nefericit?
  Articolul următorUn meșteșugar iscusit

  Când inima ti-e rănită

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Isaia 49:15

  Când am primit postul de capelan asistent, eram încântată în mod special de privilegiul de a vizita pacientele cu nou-născuţi din aripa de obstetrică. Încântarea mea creştea pe măsură ce găseam cadouri pentru copii şi abţibilduri drăguţe pe care să le duc micilor mei pacienţi.

  În cursul vizitelor mele am rămas totuşi nedumerită de ceea ce observam: unele proaspete mame aveau o faţă serioasă sau îngrijorată. Mă întrebam de ce nu erau fericite în acea zi atât de specială. După ce am discutat cu ele, am realizat că bebeluşii lor aveau probleme fizice grave pentru care nu putea fi garantată recuperarea.

  Inima mea plângea că acele mame vărsau lacrimi de durere şi disperare pentru micuţii lor. Nu părea să le intereseze propria lor stare sau durerea din timpul naşterii.

  Singura lor grijă era bebeluşul suferind.

  La fel era şi în Secţia de pediatrie. Mame şi taţi erau îngrijoraţi cu privire la copilaşii lor aflaţi în mari dureri.

  Ochii le erau aţintiţi asupra copiilor lor fie că vorbeau cu doctorii, cu asistentele, fie cu capelanii. Se vedea imediat că mulţi dintre ei nu dormiseră cu o noapte înainte, dar nu le păsa. Ei erau fericiţi şi puteau zâmbi doar în momentul în care copiii lor se vindecau, dar erau în lacrimi şi îndureraţi atunci când treceau prin momente mai grele.

  Ca mamă a unui singur băiat, imediat am simţit împreună cu ei, reamintindu-mi de acele perioade când fusese bolnav. Pur şi simplu nu puteam să dorm sau să mă concentrez pe munca mea în timp ce mi se rupea inima pentru el. Sunt sigură că acei părinţi pe care i-am întâlnit treceau prin acelaşi lucru. Dragostea şi grija pentru copiii lor erau similare, indiferent de naţionalitate, rasă, vârstă sau religie.

  Reamintindu-mi de vizitele făcute acestor părinţi, nu pot să nu mă gândesc la Dumnezeul nostru care îşi supraveghează copiii zi şi noapte. Dacă noi, părinţi cu natură păcătoasă, ne putem da tot sufletul pentru copilul nostru bolnav, cu cât mai mult îşi aminteşte Dumnezeu să Se îngrijească de copiii Săi care suferă de păcat şi amărăciune?

  Ajută-ne să ne reamintim de dragostea Ta nemaipomenită de fiecare dată când inimile noastre se frâng pentru preţioasele daruri pe care ni le-ai încredinţat.

  Heidi Ok Kyung Ha

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...