Momente de bucurie cu Isus

Puneţi-vă, dar, în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. Deuteronomul 11:18

Cu o Biblie şi un ghid de studii biblice la subraţ, mergeam pe holul dinspre camera fetelor mele. „Veniţi acum!” le-am spus. „Trebuie să studiem lecţia de la Şcoala de Sabat.” Vocea mea îmi părea chiar şi mie stridentă şi stresată. Nu-i de mirare că fetele mele nu mai voiau să o audă.

Dar mă simţeam responsabilă. Şi îl iubeam pe Dumnezeu. Mă bazam pe Isus în fiecare zi şi îmi doream ca fetele mele să îl iubească. Dar metoda mea? Greşită. Într-un final, am învăţat că cel mai bun mod de a-ţi învăţa copilul să-L iubească pe Isus este să faci ca procesul cunoaşterii Lui să fie unul complex, captivant, o parte fericită din viaţa lui.

Discută despre Isus într-un mod cât mai natural şi comun, la fel ca joaca. Îndrumă-ţi copilaşii să simtă fineţea blăniţei unui animal de companie. Arată-le cum unele flori îşi întorc faţa spre soare. Discutaţi despre covorul de iarbă creat de Dumnezeu pentru a acoperi murdăria şi reaminteşte-le că, atunci când păcatul a intrat în lume, au apărut şi lipitorile şi insectele care înţeapă. Du-i afară să privească răsărituri de soare şi fazele lunii. În timp ce te ajută la gătit, povesteşte-le despre Isus care a hrănit mii de oameni cu foarte puţin. Zi după zi, lasă acele mici lucruri din viaţă să le predice despre cât de mult îi iubeşte Isus.

Roagă-te! Roagă-te pentru ei şi împreună cu ei! Tratează cu seriozitate motivele lor de rugăciune! împărtăşiţi-vă cererile şi bucură-te împreună cu ei când primiţi răspuns. Unele familii păstrează un carneţel în care notează datele când Dumnezeu (în cutare zi, în cutare loc) a răspuns la rugăciuni. Ce comoară devin acestea!

Fă din timpul petrecut cu Biblia un timp reconfortant cu copilul tău cuibărit aproape. Ştiu, realitatea poate este alta, dar luptă-te să devină timpul vostru plăcut! Lasă-i să pună întrebări. Copiilor mai mari le va plăcea să joace roluri, iar acest lucru ajută la fixarea în memorie a faptelor.

Povestiri biblice pentru copii – pentru cei mai mici, aceasta înseamnă trei sau patru propoziţii, citite zilnic. Revizuiţi textele memorate în fiecare zi, dar nu te agita dacă nu le pot memora atât de uşor. Povesteşte-le întâmplări personale şi din familie în care Dumnezeu a stat la cârmă. Aceste lucruri lasă o impresie mai puternică decât orice altceva.

Tată, îţi mulţumesc că mi-ai arătat cum să le prezint dragostea ta celor mici!

Penny Estes Wheeler

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor