Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Momente de bucurie cu Isus

  Puneţi-vă, dar, în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. Deuteronomul 11:18

  Cu o Biblie şi un ghid de studii biblice la subraţ, mergeam pe holul dinspre camera fetelor mele. „Veniţi acum!” le-am spus. „Trebuie să studiem lecţia de la Şcoala de Sabat.” Vocea mea îmi părea chiar şi mie stridentă şi stresată. Nu-i de mirare că fetele mele nu mai voiau să o audă.

  Dar mă simţeam responsabilă. Şi îl iubeam pe Dumnezeu. Mă bazam pe Isus în fiecare zi şi îmi doream ca fetele mele să îl iubească. Dar metoda mea? Greşită. Într-un final, am învăţat că cel mai bun mod de a-ţi învăţa copilul să-L iubească pe Isus este să faci ca procesul cunoaşterii Lui să fie unul complex, captivant, o parte fericită din viaţa lui.

  Discută despre Isus într-un mod cât mai natural şi comun, la fel ca joaca. Îndrumă-ţi copilaşii să simtă fineţea blăniţei unui animal de companie. Arată-le cum unele flori îşi întorc faţa spre soare. Discutaţi despre covorul de iarbă creat de Dumnezeu pentru a acoperi murdăria şi reaminteşte-le că, atunci când păcatul a intrat în lume, au apărut şi lipitorile şi insectele care înţeapă. Du-i afară să privească răsărituri de soare şi fazele lunii. În timp ce te ajută la gătit, povesteşte-le despre Isus care a hrănit mii de oameni cu foarte puţin. Zi după zi, lasă acele mici lucruri din viaţă să le predice despre cât de mult îi iubeşte Isus.

  Roagă-te! Roagă-te pentru ei şi împreună cu ei! Tratează cu seriozitate motivele lor de rugăciune! împărtăşiţi-vă cererile şi bucură-te împreună cu ei când primiţi răspuns. Unele familii păstrează un carneţel în care notează datele când Dumnezeu (în cutare zi, în cutare loc) a răspuns la rugăciuni. Ce comoară devin acestea!

  Fă din timpul petrecut cu Biblia un timp reconfortant cu copilul tău cuibărit aproape. Ştiu, realitatea poate este alta, dar luptă-te să devină timpul vostru plăcut! Lasă-i să pună întrebări. Copiilor mai mari le va plăcea să joace roluri, iar acest lucru ajută la fixarea în memorie a faptelor.

  Povestiri biblice pentru copii – pentru cei mai mici, aceasta înseamnă trei sau patru propoziţii, citite zilnic. Revizuiţi textele memorate în fiecare zi, dar nu te agita dacă nu le pot memora atât de uşor. Povesteşte-le întâmplări personale şi din familie în care Dumnezeu a stat la cârmă. Aceste lucruri lasă o impresie mai puternică decât orice altceva.

  Tată, îţi mulţumesc că mi-ai arătat cum să le prezint dragostea ta celor mici!

  Penny Estes Wheeler

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...