Articolul precedentDincolo de suprafață
  Articolul următorVictorioși pentru a învinge!

  Momente de bucurie cu Isus

  Puneţi-vă, dar, în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. Deuteronomul 11:18

  Cu o Biblie şi un ghid de studii biblice la subraţ, mergeam pe holul dinspre camera fetelor mele. „Veniţi acum!” le-am spus. „Trebuie să studiem lecţia de la Şcoala de Sabat.” Vocea mea îmi părea chiar şi mie stridentă şi stresată. Nu-i de mirare că fetele mele nu mai voiau să o audă.

  Dar mă simţeam responsabilă. Şi îl iubeam pe Dumnezeu. Mă bazam pe Isus în fiecare zi şi îmi doream ca fetele mele să îl iubească. Dar metoda mea? Greşită. Într-un final, am învăţat că cel mai bun mod de a-ţi învăţa copilul să-L iubească pe Isus este să faci ca procesul cunoaşterii Lui să fie unul complex, captivant, o parte fericită din viaţa lui.

  Discută despre Isus într-un mod cât mai natural şi comun, la fel ca joaca. Îndrumă-ţi copilaşii să simtă fineţea blăniţei unui animal de companie. Arată-le cum unele flori îşi întorc faţa spre soare. Discutaţi despre covorul de iarbă creat de Dumnezeu pentru a acoperi murdăria şi reaminteşte-le că, atunci când păcatul a intrat în lume, au apărut şi lipitorile şi insectele care înţeapă. Du-i afară să privească răsărituri de soare şi fazele lunii. În timp ce te ajută la gătit, povesteşte-le despre Isus care a hrănit mii de oameni cu foarte puţin. Zi după zi, lasă acele mici lucruri din viaţă să le predice despre cât de mult îi iubeşte Isus.

  Roagă-te! Roagă-te pentru ei şi împreună cu ei! Tratează cu seriozitate motivele lor de rugăciune! împărtăşiţi-vă cererile şi bucură-te împreună cu ei când primiţi răspuns. Unele familii păstrează un carneţel în care notează datele când Dumnezeu (în cutare zi, în cutare loc) a răspuns la rugăciuni. Ce comoară devin acestea!

  Fă din timpul petrecut cu Biblia un timp reconfortant cu copilul tău cuibărit aproape. Ştiu, realitatea poate este alta, dar luptă-te să devină timpul vostru plăcut! Lasă-i să pună întrebări. Copiilor mai mari le va plăcea să joace roluri, iar acest lucru ajută la fixarea în memorie a faptelor.

  Povestiri biblice pentru copii – pentru cei mai mici, aceasta înseamnă trei sau patru propoziţii, citite zilnic. Revizuiţi textele memorate în fiecare zi, dar nu te agita dacă nu le pot memora atât de uşor. Povesteşte-le întâmplări personale şi din familie în care Dumnezeu a stat la cârmă. Aceste lucruri lasă o impresie mai puternică decât orice altceva.

  Tată, îţi mulţumesc că mi-ai arătat cum să le prezint dragostea ta celor mici!

  Penny Estes Wheeler

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...