Articolul precedentDespre curaj si scop
  Articolul următorSecretele biruinței

  O lingură plină de zahăr

  Suntem încolţiţi în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiţi; prigoniţi, dar nu părăsiţi; trântiţi jos, dar nu omorâţi. 2 Corinteni 4:8,9

  „Săracă” era un termen prea generos. Cămara ei era aproape goală. Mi-a venit în minte istoria văduvei din Sarepta. În cămară avea puţin zahăr, o cană de linte şi o cană de orez din care trebuia să pregătească cina pentru şase persoane. Familia ei ajunsese în vremuri de ananghie, iar credinţa tuturor era pusă la încercare. Tot viitorul lor era nesigur.

  La un moment dat, avea rufe de spălat, aşa că trebuia să meargă în cămară să ia ligheanul şi uscătorul de rufe, dar îi trebuia apă fierbinte, fiindcă detergent nu aveau. Îndreptându-se spre cămară, a auzit un foşnet ca de hârtie şi a observat mişcări prin crăpătura uşii. Deschizând-o, i s-a rupt inima. Fetele ei aveau o lingură şi mâncau în linişte zahăr direct din cutie. Ochii li s-au făcut mari de îngrijorare, crezând că urmau să fie pedepsite. Ochii ei s-au umplut de lacrimi în timp ce le-a luat şi le-a strâns în braţe. Le-a spus că nu e nicio problemă şi le-a promis că Dumnezeu nu le va dezamăgi niciodată, dacă erau credincioase. Au plâns şi s-au rugat împreună. Când a venit seara, a pregătit mâncarea de orez cu linte. Au stat cu toţii la cină cu zâmbete şi o atitudine pozitivă. În timpul mesei a sunat telefonul soţului ei. A plecat de la masă ca să poată răspunde. Întorcându-se după câteva minute, şi-a terminat de mâncat porţia.

  După masă, când copiii erau deja în pat, soţul s-a strecurat afară. Dar înainte să plece, i-a spus soţiei că un prieten a depus 100 de dolari în contul lor bancar. I-au mulţumit împreună lui Dumnezeu pentru binecuvântare. Dimineaţa a venit cu miros de mâncare delicioasă, care îi aştepta în camerele lor. S-au trezit şi au trăit împreună un moment de mare întărire a credinţei – pe care nu îl vor uita prea curând. Dumnezeu le umpluse cămara şi stomacurile.

  Tată ceresc, când traversăm vremuri grele împreună cu copiii noştri, ajută-ne să ne sprijinim unii pe alţii şi să privim spre Tine pentru a ne împlini toate nevoile! Ajută-ne să-i învăţăm că, indiferent ce necaz ar putea sosi, nu este nevoie să ne îngrijorăm; chiar dacă nu înţelegem provocările care cad peste noi, nu trebuie să cădem în disperare! Atunci când ne simţim loviţi, nu am fost abandonaţi; chiar dacă suntem trântiţi la pământ, nu suntem nimiciţi. Îţi mulţumim în numele lui Isus. Amin!

  Karen Barnett

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...