Ai motive de recunoştinţă

  Ca săgeţile în mâna unui războinic, aşa sunt fiii făcuţi la tinereţe. Ferice de omul care îşi umple tolba de săgeţi cu ei! Căci ei nu vor rămâne de ruşine când vor vorbi cu vrăjmaşii lor la poartă. Psalmii 127:4,5

  Intenţionam să avem doi copii. Când al doilea copil avea cinci luni, am aflat că sunt însărcinată cu al treilea. În timp ce eu abia făceam faţă zilelor epuizante de sarcină, cu un copil de doi ani şi cu un bebeluş, toţi străinii pe care îi întâlneam – şi toţi ceilalţi – păreau să aibă acelaşi lucru de zis: „Vai, o să fii ocupată până peste cap!

  Poţi da vina pe hormoni, dar în unele zile cu chiu cu vai mă abţineam să nu mă răstesc la ei: „Chiar aşa? Credeam că al treilea va fi cu noroc.”

  „De ce tot continuă să-mi spună asta?” îmi întrebam soţul. „Nu văd şi ei că sunt deja copleşită?”

  Dintre toţi, o doamnă grijulie a făcut excepţie şi o diferenţă majoră. Privind cum mă zbat, într-o zi, cu un copil într-un scaun înalt, în timp ce celălalt urla spre mine din cărucior, a venit să vorbim.

  „Când cei doi copii ai mei erau de această vârstă”, a început ea, „ne gândeam să avem şi un al treilea. Dar mă simţeam aşa de suprasolicitată, încât am zis că n-o să mai fiu în stare de încă unul.” A zâmbit trist. „Dar acum, cei doi sunt adolescenţi şi chiar îmi doresc să-l fi avut şi pe al treilea!” Apoi a adăugat: „Ştiu, este greu acum, dar asta va fi doar pentru un timp. Doar aşteaptă. Vei fi foarte fericită că ai făcut-o!”

  Cu ochii umplându-mi-se de lacrimi, i-am mulţumit. Şi nu îţi spun, în următorii doi ani, de câte ori m-am agăţat de speranţa din cuvintele ei. Nu voi nega. Am mâncat o grămadă de tăieţei semipreparaţi pentru câteva luni. Casa noastră era un dezastru. Dar acum cel mai mic are şase ani. Urcăm în maşină pentru a merge în diverse locuri şi e minunat! Toţi sunt în stare să meargă neasistaţi la baie, să se încalţe şi să-şi pună centurile de siguranţă. Mă bucur că am trei copii, iar faptul că îi am pe toţi aşa de apropiaţi de vârstă s-a dovedit a fi o binecuvântare uriaşă. Ştiu că poate fi copleşitor, dar mai rezistă puţin! Şi, dacă ai trecut de acele vremuri grele, aminteşte-ţi să transmiţi mesajul de speranţă şi altora!

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru încurajarea venită de la un străin şi pentru harul Tău, care m-a trecut prin multe zile grele! A meritat!

  Nicole Crosier Parker

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...