Articolul precedentO viață cu… cântec
  Articolul următorCe m-a învățat viața (2)

  Strigă la Isus

  Îmi pusesem nădejdea în Domnul, şi El S-a plecat spre mine, mi-a ascultat strigătele. M-a scos din groapa pieirii, din fundul mocirlei; mi-a pus picioarele pe stâncă şi mi-a întărit paşii. Mi-a pus în gură o cântare nouă, o laudă pentru Dumnezeul nostru. Mulţi au văzut lucrul acesta, s-au temut, şi s-au încrezut în Domnul. Psalmii 40:1-3

  – Mami, este TD acasă acum? Mă pot juca cu ea?

  – Nu, Kelley! Ţine minte, sora ta nu se mai întoarce! Nu ne mai putem juca cu ea.

  Cum îi explici unui copil de trei ani moartea? Cum poţi ajuta o fetiţă în suferinţa produsă de pierderea surorii şi tovarăşei ei permanente?

  Fericita noastră familie era distrusă; eu şi soţul meu ne chinuiam să ne împăcăm cu pierderea fiicei celei mari, în timp ce încercam să o facem pe cea mică să înţeleagă inimaginabilul: Kimberley nu se mai întorcea.

  Kelley, în mod natural un copil fericit, a devenit morocănoasă, fricoasă şi furioasă. Toate tehnicile noastre de parenting deveniseră nefolositoare, iar confuzia era copleşitoare.

  Dar Dumnezeu este minunat. În încordarea întrebărilor şi a problemelor, El S-a coborât spre noi. Nu am aşteptat întotdeauna cu răbdare, dar Dumnezeu Şi-a împlinit promisiunile şi mi-a oferit înţelepciune şi răbdarea de a-mi alina şi iubi fetiţa în toiul anxietăţii ei. Au fost multe nopţi în care a trebuit să mă agăţ de promisiunile Lui: „Căci întristările noastre [sunt] uşoare, de o clipă. (…) Pentru că noi nu ne uităm la lucrurile care se văd, ci la cele care nu se văd” (2 Corinteni 4:17,18). Sau aceasta: „Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor care nu lipseşte niciodată în nevoi” (Psalmii 46:1).

  Să fii părinte în perioade dificile poate cauza văi imense de disperare, munţi de neîncredere şi furie. Poate despărţi o familie sau o poate apropia mai mult. Alegerea – deşi nu este uşoară – îţi aparţine ţie. Ţine de noi, ca părinţi, să alegem să strigăm la Dumnezeu, solicitând împlinirea făgăduinţei că „Domnul este aproape de cei cu inima frântă şi mântuieşte pe cei cu duhul zdrobit” (Psalmii 34:18).

  Tată iubit, mă aşez împreună cu copiii mei în grija Ta! Te rog să umpli golurile pe care le-am lăsat în urmă în parcursul meu de părinte! îţi mulţumesc pentru binecuvântarea de a-i avea pe aceşti micuţi în viaţa mea!

  Daria L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...