Articolul precedentÎn numele Legii”
  Articolul următorSă te cunoști pe tine însuți

  Când te scot din sărite

  Şi voi, părinţilor, nu întărâtaţi la mânie pe copiii voştri, ci creşteţi-i în mustrarea şi învăţătura Domnului. Efeseni 6:4

  Crezi că Dumnezeu a lăsat în Biblie acest sfat pentru a ne reaminti că nu avem întotdeauna dreptate? Prin urmare, am putea să le cităm copiilor noştri anumite versete din Biblie despre parenting: „Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta, pentru ca să ţi se lungească zilele în ţara pe care ţi-o dă Domnul Dumnezeul tău” (Exodul 20:12). „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20). „Ascultă, fiule, învăţătura tatălui tău şi nu lepăda îndrumările mamei tale” (Proverbele 1:8).

  Citatul meu preferat pe care li-l adresez copiilor noştri mai mari este: „Poate că nu-ţi place această regulă, dar trebuie să o urmezi.” Dacă mai comentează, adaug: „Când o să ai 18 ani, o să poţi trăi pe cont propriu şi după regulile tale. Bineînţeles, aş prefera să fii la facultate, dar asta este alegerea ta.” Frază la care copiii îşi dau ochii peste cap şi pleacă. Da, au auzit-o de câteva ori.

  Să ne reamintim că este nevoie de două persoane pentru a stârni o ceartă. Dacă copilul tău vrea să te contrazică cu vreun lucru (ceea ce pentru unii reprezintă activitatea lor preferată), ar fi bine să nu le răspunzi. Dacă regula este deja stabilită, pur şi simplu pleacă. Dacă copilul te urmăreşte, se agaţă de tine şi are un acces de furie (da, am trecut şi prin asta), coboară pur şi simplu la nivelul lui, priveşte-l în ochi şi spune-i: „Nu am de gând să negociez cu tine mai departe. Dacă vei continua cu acest comportament, vei avea nevoie de disciplinare.” Dacă faci asta în mod constant, copilul va învăţa că te ţii de cuvânt şi nu glumeşti cu ceea ce spui.

  Cei mai mulţi copii deţin un dar uimitor: ştiu să te scoată din sărite. Cheia este să nu-i laşi să te scoată din sărite. Acest lucru necesită multă rugăciune, respiraţii adânci sau uneori ascunsul în debara. În mijlocul problemelor, doar adu-ţi aminte textul din Proverbele 22:6 – „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.”

  Doamne, Te rog, oferă-mi răbdare să rezolv problemele cu copiii în momentele dificile! îi iubesc foarte mult, dar uneori îmi pot genera multă frustrare. Ajutămă să nu-i exasperez, ci să-i învăţ căile Tale!

  Tamara Michalenko Terry

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...