Articolul precedentO inimă care bate
  Articolul următorAm un vis…

  Gata cu lucrurile de îndreptat!

  Sunt încredinţat că Acela care a început în voi această bună lucrare o va isprăvi până în ziua lui Isus Hristos. Filipeni 1:6

  Îţi priveşti copilul ca pe un dar de la Dumnezeu? El ţi-a încredinţat una dintre cele mai măreţe comori pe care le poţi deţine. Totuşi arată vorbele şi acţiunile noastre faptul că îl privim în felul acesta? Dacă ar trebui să facem un inventar, poate că am fi surprinşi de cât de des vorbim în moduri din care s-ar putea deduce altceva.

  Este o capcană extrem de uşoară concentrarea asupra aspectelor negative. Plângerea şi autocompătimirea sunt unele dintre tacticile Satanei ce funcţionează prea des. Te trezeşti vorbindu-ţi de rău copilul partenerului tău sau lui Dumnezeu? Ajungem foarte uşor ca rugăciunile noastre zilnice să semene mai mult cu o listă cu lucruri de îndreptat.

  Lista devine lungă şi ne petrecem timpul de rugăciune cerându-l lui Dumnezeu să ne „repare” copiii sau soţul/soţia. În fiecare zi îi înmânăm lui Dumnezeu lista cu lucruri pe care să le îndrepte, iar rugăciunile noastre se înalţă spre tronul ceresc spunând ceva de genul: „Doamne, rezolvă cu mormăielile lui John, fa-o pe Katie să nu se mai certe cu surioara ei, ajută-l pe Michael să înveţe mai mult şi să ia note mai mari şi, Te rog, ajut-o pe Susie să doarmă noaptea!”

  Când a fost ultima oară când ţi-ai devotat timpul de rugăciune exclusiv mulţumirilor înălţate lui Dumnezeu pentru fiecare membru al familiei tale, în loc să te plângi de ei? Adu-i în faţa Lui, menţionându-l pe fiecare pe nume, şi mulţumeşte-I lui Dumnezeu pentru lucruri punctuale la fiecare în parte. Apoi de ce să nu le spui şi lor aceste lucruri? înştiinţarea că te-ai aflat pe lista cuiva de rugăciuni de mulţumire poate fi un lucru impresionant.

  Concentrându-ne pe aspectele pozitive, listele noastre cu lucruri de reparat adresate lui Dumnezeu se pot preface în momente de recunoştinţă şi laudă. „Doamne, îţi mulţumesc pentru capacitatea lui John de a observa lucrurile care necesită schimbare! îţi mulţumesc pentru micuţa Katie, care poate lua atitudine atunci când vede o nedreptate, îţi mulţumesc pentru că Michael adoră să stea afară, în mijlocul creaţiei Tale! îţi mulţumesc pentru energia cu care este dotată Susie.”

  Doamne, îţi mulţumesc pentru copiii mei! Îţi mulţumesc pentru privilegiul extraordinar de a lefi părinte! Ajută-mă să nu fiu prinsă în aspectele negative, astfel încât să uit să-Ţi mulţumesc pentru cele pozitive!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...