Cu mult mai mult

Du-te de vinde tot ce ai (…). Apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă. Marcu 10:21

Recent am luat decizia de a fi o mamă casnică. A fost o luptă mintală să mă adaptez de la statutul de angajat cu normă întreagă la statutul de gospodină. Simţeam că renunţam la o carieră în dezvoltarea căreia investisem 14 ani. Care fusese scopul acelei munci asidue şi al tuturor creditelor pentru achitarea taxelor universitare, dacă tot ce urma să fac era să stau acasă să-mi cresc copiii? Cum rămânea cu visurile mele de a termina doctoratul şi de a deveni un neurolog revoluţionar?

Cum să renunţ la toate acestea?

Când rămân blocată, gândindu-mă la ce am renunţat, obişnuiesc să spun că sunt „laşa Alexandru cel Mare.” Zic aşa deoarece consider că ar trebui să cuceresc lumea la fel ca Alexandru cel Mare. În schimb, mă aflu acasă, distrând un copilaş şi spălând vase. În loc să mă ocup de teza de doctorat, declar război listelor cu lucruri ce trebuie rezolvate şi grămezii monstruoase de haine de spălat. Nu mă ajută faptul că oamenii continuă să mă întrebe când îmi voi lua o slujbă adevărată. Totuşi am descoperit ceva grozav. Acum am timp pentru familie. Nu mai trebuie să stau cu orele să redactez lucrări sau să mă îngrijorez cu privire la găsirea cuiva care să-mi ducă copiii la şcoală dimineaţa, pentru a putea ieşi pe uşă rapid şi a fugi la serviciu.

În Marcu 10, un tânăr bogat îl întrebase pe Isus de ce avea nevoie pentru a moşteni viaţa veşnică. Hristos i-a adus la cunoştinţă că trebuia să-şi vândă toate bunurile şi să-L urmeze. Tânărul a plecat abătut. El nu-şi putea închipui cum e să dai tot ce ai. Dacă ar fi putut privi în viitor, ar fi putut realiza că Isus oferea cu mult mai mult decât bogăţii pământeşti.

Chiar dacă poate nu semănăm cu tânărul bogat, totuşi fiecare dintre noi are ceva la care se luptă să renunţe. Pentru mine a fost cariera la care trudisem jumătate din viaţă. Totuşi, alegând să urmez calea lui Dumnezeu, am descoperit o viaţă mai bună decât mi-aş fi dorit vreodată. Ce ai putea dobândi dacă ar fi să renunţi la toate „bunurile” tale şi ai lua decizia să-L urmezi pe Dumnezeu oriunde te-ar duce?

Doamne, Tu ne oferi atât de multe! îţi mulţumim pentru invitaţia de a-Ţi urma planurile pe care le ai pentru noi! Ajută-ne să fim destul de puternici pentru a păşi prin credinţă!

Asheley Woodruff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor