Articolul precedentCând doi se ceartă …
  Articolul următorCredință fără apartenență

  Cu mult mai mult

  Du-te de vinde tot ce ai (…). Apoi vino, ia-ţi crucea şi urmează-Mă. Marcu 10:21

  Recent am luat decizia de a fi o mamă casnică. A fost o luptă mintală să mă adaptez de la statutul de angajat cu normă întreagă la statutul de gospodină. Simţeam că renunţam la o carieră în dezvoltarea căreia investisem 14 ani. Care fusese scopul acelei munci asidue şi al tuturor creditelor pentru achitarea taxelor universitare, dacă tot ce urma să fac era să stau acasă să-mi cresc copiii? Cum rămânea cu visurile mele de a termina doctoratul şi de a deveni un neurolog revoluţionar?

  Cum să renunţ la toate acestea?

  Când rămân blocată, gândindu-mă la ce am renunţat, obişnuiesc să spun că sunt „laşa Alexandru cel Mare.” Zic aşa deoarece consider că ar trebui să cuceresc lumea la fel ca Alexandru cel Mare. În schimb, mă aflu acasă, distrând un copilaş şi spălând vase. În loc să mă ocup de teza de doctorat, declar război listelor cu lucruri ce trebuie rezolvate şi grămezii monstruoase de haine de spălat. Nu mă ajută faptul că oamenii continuă să mă întrebe când îmi voi lua o slujbă adevărată. Totuşi am descoperit ceva grozav. Acum am timp pentru familie. Nu mai trebuie să stau cu orele să redactez lucrări sau să mă îngrijorez cu privire la găsirea cuiva care să-mi ducă copiii la şcoală dimineaţa, pentru a putea ieşi pe uşă rapid şi a fugi la serviciu.

  În Marcu 10, un tânăr bogat îl întrebase pe Isus de ce avea nevoie pentru a moşteni viaţa veşnică. Hristos i-a adus la cunoştinţă că trebuia să-şi vândă toate bunurile şi să-L urmeze. Tânărul a plecat abătut. El nu-şi putea închipui cum e să dai tot ce ai. Dacă ar fi putut privi în viitor, ar fi putut realiza că Isus oferea cu mult mai mult decât bogăţii pământeşti.

  Chiar dacă poate nu semănăm cu tânărul bogat, totuşi fiecare dintre noi are ceva la care se luptă să renunţe. Pentru mine a fost cariera la care trudisem jumătate din viaţă. Totuşi, alegând să urmez calea lui Dumnezeu, am descoperit o viaţă mai bună decât mi-aş fi dorit vreodată. Ce ai putea dobândi dacă ar fi să renunţi la toate „bunurile” tale şi ai lua decizia să-L urmezi pe Dumnezeu oriunde te-ar duce?

  Doamne, Tu ne oferi atât de multe! îţi mulţumim pentru invitaţia de a-Ţi urma planurile pe care le ai pentru noi! Ajută-ne să fim destul de puternici pentru a păşi prin credinţă!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...