Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  La timpul ales de El

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea. Ioan 16:33

  Nichole şi Greg s-au căsătorit de tineri. Erau doi tineri profesionişti care lucrau mult şi călătoreau adesea. Să aibă copii nu era ceva în atenţia lor. După şapte ani au decis că era momentul potrivit pentru a avea copii. Au fost în al nouălea cer când Nichole a rămas imediat însărcinată. Erau pregătiţi să fie părinţi. Dar la sfârşitul primului trimestru, Nichole a suferit un avort spontan. Au fost devastaţi şi s-au chinuit să afle de ce. Au luat-o mai uşor; încă erau tineri şi sănătoşi. Credinţa lor era puternică. Atunci unde au greşit?

  Doctorul i-a sfătuit să mai aştepte un an înainte să încerce din nou. Aşa au şi făcut, iar când Nichole a rămas însărcinată pentru a doua oară, erau încântaţi, dar şi stresaţi. La cinci luni de sarcină, ea a născut un făt mort. Nu erau siguri că vor putea trece peste acest munte de durere, aşa că s-au hotărât să nu mai încerce să aibă un copil niciodată. Au trecut câţiva ani, iar vieţile lor începeau să se refacă. Puteau înţelege cum Dumnezeu lucra în viaţa lor şi începeau să se vindece după pierderea avută. Suferinţa lor sufletească i-a ajutat să se apropie mai mult unul de altul şi de Dumnezeu.

  Într-un mod destul de neaşteptat, Nicole a aflat că era însărcinată – din nou. Au fost mai mult decât speriaţi. Toate amintirile cu pierderea celor doi bebeluşi le inundau mintea. Durerea emoţională era aproape de nesuportat. Dar sincronizarea lui Dumnezeu era perfectă. Se stabilizaseră la locurile de muncă şi nu mai călătoreau atât de mult; relaţia lor cu Dumnezeu se consolidase. La opt luni, prietena mea a dat naştere unui băieţel şi unei fetiţe, ambii sănătoşi. Pe fetiţă au numit-o Iaasiel, „făcută de Dumnezeu,” iar pe băieţel l-au numit Ionatan, „dăruit de Dumnezeu”. Erau dublu binecuvântaţi!

  Uneori, Dumnezeu este tăcut când ne rugăm. Suntem lăsaţi să ne întrebăm de ce tragediile ne sfâşie. Suferinţa există nu neapărat pentru că am făcut noi ceva greşit, ci pur şi simplu pentru că trăim într-o lume distrusă. În aceste momente avem nevoie să ne agăţăm de Cuvânt: „Harul Meu [vă] este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).

  Tată, în ciuda durerii pe care o simţim, îţi mulţumim că ne reaminteşti că Dumnezeu acţionează întotdeauna la timpul potrivit, iar harul Tău ne este de ajuns!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...