Articolul precedent“Pot totul în Hristos…”
  Articolul următorAmenințat cu moartea

  La timpul ales de El

  V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri, dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea. Ioan 16:33

  Nichole şi Greg s-au căsătorit de tineri. Erau doi tineri profesionişti care lucrau mult şi călătoreau adesea. Să aibă copii nu era ceva în atenţia lor. După şapte ani au decis că era momentul potrivit pentru a avea copii. Au fost în al nouălea cer când Nichole a rămas imediat însărcinată. Erau pregătiţi să fie părinţi. Dar la sfârşitul primului trimestru, Nichole a suferit un avort spontan. Au fost devastaţi şi s-au chinuit să afle de ce. Au luat-o mai uşor; încă erau tineri şi sănătoşi. Credinţa lor era puternică. Atunci unde au greşit?

  Doctorul i-a sfătuit să mai aştepte un an înainte să încerce din nou. Aşa au şi făcut, iar când Nichole a rămas însărcinată pentru a doua oară, erau încântaţi, dar şi stresaţi. La cinci luni de sarcină, ea a născut un făt mort. Nu erau siguri că vor putea trece peste acest munte de durere, aşa că s-au hotărât să nu mai încerce să aibă un copil niciodată. Au trecut câţiva ani, iar vieţile lor începeau să se refacă. Puteau înţelege cum Dumnezeu lucra în viaţa lor şi începeau să se vindece după pierderea avută. Suferinţa lor sufletească i-a ajutat să se apropie mai mult unul de altul şi de Dumnezeu.

  Într-un mod destul de neaşteptat, Nicole a aflat că era însărcinată – din nou. Au fost mai mult decât speriaţi. Toate amintirile cu pierderea celor doi bebeluşi le inundau mintea. Durerea emoţională era aproape de nesuportat. Dar sincronizarea lui Dumnezeu era perfectă. Se stabilizaseră la locurile de muncă şi nu mai călătoreau atât de mult; relaţia lor cu Dumnezeu se consolidase. La opt luni, prietena mea a dat naştere unui băieţel şi unei fetiţe, ambii sănătoşi. Pe fetiţă au numit-o Iaasiel, „făcută de Dumnezeu,” iar pe băieţel l-au numit Ionatan, „dăruit de Dumnezeu”. Erau dublu binecuvântaţi!

  Uneori, Dumnezeu este tăcut când ne rugăm. Suntem lăsaţi să ne întrebăm de ce tragediile ne sfâşie. Suferinţa există nu neapărat pentru că am făcut noi ceva greşit, ci pur şi simplu pentru că trăim într-o lume distrusă. În aceste momente avem nevoie să ne agăţăm de Cuvânt: „Harul Meu [vă] este de ajuns” (2 Corinteni 12:9).

  Tată, în ciuda durerii pe care o simţim, îţi mulţumim că ne reaminteşti că Dumnezeu acţionează întotdeauna la timpul potrivit, iar harul Tău ne este de ajuns!

  Z. Kathy Cameron

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...