Pur şi simplu iubeşte-i!

  Preaiubiţilor, să ne iubim unii pe alţii, căci dragostea este de la Dumnezeu. Şi oricine iubeşte este născut din Dumnezeu şi cunoaşte pe Dumnezeu. 1 Ioan 4:7

  Când eram însărcinată cu primul copil, primeam multe sfaturi. Cunosc multe proaspete mămici care se plâng de acest lucru, dar eu mă simţeam extrem de copleşită şi de nesigură, aşa încât chiar căutam sfaturi sau măcar încurajări. Un străin mă întreba când voi naşte, iar eu scăpăm fără să vreau cuvinte ca: „Nu sunt pregătită!”

  Unii mi-au spus să dorm cât de mult pot, fiindcă imediat ce copilul va veni, nu voi mai ajunge să dorm vreodată. Cinicii mi-au spus să mă bucur de viaţă, pentru că intr-un timp scurt voi ajunge obosită şi slabă.

  Optimiştii mi-au spus că eram pe punctul de a mă îmbarca în cea mai grozavă călătorie imaginabilă. Cu toţii aveau dreptate.

  De la câţiva pe care îi admiram ca părinţi am primit un sfat care a devenit şi preferatul meu, datorită simplităţii lui: „Doar iubeşte-i! Iubeşte-ţi copiii şi ei vor fi bine!”

  Consider că acest lucru este atât de important nu doar pentru că dragostea pe care i-o porţi unui copil afectează felul în care îl înveţi, îl creşti şi îl disciplinezi, dar, ca părinte, tu radiezi dragostea lui Dumnezeu. Un copil va învăţa despre Dumnezeu şi îşi va forma o imagine despre El bazată pe felul în care îl iubeşti.

  Când era pe pământ, şi Isus a dat sfaturi. Un învăţător al legii a întrebat: „Care este cea dintâi dintre toate poruncile?” Isus i-a răspuns: „Să iubeşti pe Domnul Dumnezeul tău cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, cu tot cugetul tău şi cu toată puterea ta” (Marcu 12:30).

  Fetiţa mea are acum doi ani, iar zilele noastre abundă de veselie, accese de furie, acomodare cu oliţa şi alte câteva accese de furie. Este uşor să ajungi copleşit. Ce fel de persoană va deveni dacă nu îi putem calma isteriile? Dacă nu va reuşi niciodată să înveţe să folosească toaleta? în aceste zile pline de incertitudine, îmi amintesc de vorbele de înţelepciune ale celorlalţi şi îmi spun: „Doar iubeşte-o.”

  Oh, Doamne, ajută-mă să supravieţuiesc lacrimilor, acceselor de furie şi acestei perioade! Iar atunci când mă simt copleşită, alină-mă cu dragostea Ta, chiar atunci când îmi arăţi cum să iubesc această micuţă persoană pe care mi-ai încredinţat-o! Îţi mulţumesc, Doamne!

  Dena King

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.