Articolul precedentCălăuziți de Dumnezeu
  Articolul următorStrăini și chiriași

  Trenuri care se mişcă încet

  De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său. Romani 8:28

  Eşti în întârziere în drumul spre lecţia de vioară a lui Elsie, de şapte anişori, dar aproape aţi ajuns. Trebuie doar să treci calea ferată. Dar, ce să vezi, de îndată ce te apropii de linie, clopotul începe să se audă, luminile încep să se aprindă, iar bara lungă dungată coboară. Ar trebui să apeşi acceleraţia până la podea? Nu, nu merită. Aşa că apeşi pedala de frână. Şi aştepţi.

  În acest timp, vine agale cel mai încet tren de transportat maşini din istoria consemnată a umanităţii. Trebuie să iei o decizie. Să te agiţi cu privire la maşini sau să vă bucuraţi de ele? Să te dojeneşti singur că nu ai plecat din casă cu 15 secunde mai devreme sau să numeri maşinile cu Elsie?

  Decizia ta are o miză foarte mare. Nu doar că îţi va afecta nivelul de stres pentru tot restul zilei, dar Elsie va afla cum gestionează adulţii dezamăgirile neprogramate. Îţi va intensifica anxietatea sau îţi va oferi ţie şi elevului de clasa a doua o recreere de nouă minute şi jumătate. Ce moment plin de învăţăminte!

  Viaţa este plină de trenuri care se mişcă încet. O ploaie torenţială în ziua mult aşteptatului picnic. Un rezultat nedorit de la cabinetul medical. Copiii îşi aleg echipele, iar Elsie nu este aleasă căpitan. Cam aşa e viaţa. Acestea sunt situaţiile de viaţă în care Elsie primeşte lecţia lămâie-limonadă de la mama şi tata.

  Părinţii au oportunitatea de a oferi nişte lecţii de viaţă fundamentale în aceste momente. Putem alege să facem picnicul în garaj, să ne bucurăm că am mers şi ne-am făcut analizele la timp sau să spunem: „Ştiu că eşti dezamăgită că nu eşti căpitan, dar ai apucat să joci, iar echipa ta a câştigat.”

  Aşa că păstrează-ţi zâmbetul pe buze, mamă sau tată! Ia la cunoştinţă frustrarea copilului tău şi asigură-l că îi stau în faţă zile şi mai luminoase! Dumnezeu este, până la urmă, la cârmă.

  Învaţă-ne, Doamne, să acceptăm acele trenuri monotone din viaţă drept invitaţia Ta de a încetini şi a savura momentul!

  Don Jacobsen

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...