Când mi-e frică, am încredere

  Aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însusi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Stătea în cadă trăgându-şi picioarele la piept cât de tare putea. Suspinele îi zguduiau corpul, iar inspiraţiile de după fiecare suspin erau sacadate. „Dar mam-m-mi, mi-e foa-r-te do-or de tat-ti.” Tatăl Kaylei era plecat de şase luni şi avea încă şase luni până la îndeplinirea misiunii militare, înainte să se întoarcă acasă.

  „Uite, lasă-mă să te spăl pe spate.” Mai trecuseră prin asta. Mama Kaylei ştia că apa călduţă îi va calma fetiţa şi o va ajuta să-şi recapete controlul asupra emoţiilor. O durea să o vadă plângând. Dacă pentru un adult este dificil să se descurce cu absenţa cuiva, pentru un copil aceasta poate fi zdrobitoare.

  A fi părinte este oricum destul de dificil şi fără perioadele cumplit de triste, dar absenţa temporară sau moartea partenerului transformă totul în tragedie.

  Cum putem noi, ca părinţi, să ne ridicăm copiii atunci când exact acel lucru care le frânge inima apasă greu şi pe pieptul nostru? Deşi ar putea suna banal, adevărul este că nu putem purta aceste poveri de unii singuri. Este imperios necesar să avem un timp de linişte şi meditaţie, iar de multe ori trebuie să ne distanţăm din punct de vedere fizic pentru câteva minute, pentru a avea parte de un progres cât de cât.

  Când Kayla a fost uscată, îmbrăcată şi în pat, mama s-a rugat cu ea, a pupat-o de noapte bună cu un delicat „te iubesc, Kayla” şi a ieşit din cameră. Înainte ca băieţii să o cheme sau să o acapareze vasele, ea s-a furişat în dormitorul ei şi a închis uşa. Jos, în genunchi, şi-a vărsat durerea din suflet în faţa Dumnezeului ei.

  Când ne simţim copleşiţi din cauza vieţii, iar zilele ne sunt în cel mai bun caz dificile, iar în cel mai rău caz imposibil de îndurat, trebuie să ne sustragem din vârtej şi să-L căutăm pe Isus. El poate fi alături de noi în vâltoare, dar îi vom simţi cel mai bine prezenţa dacă ne-am legat spiritual de El în timpul nostru de singurătate. Nu e nevoie decât de un simplu: „Ajută-mă, Isuse!” şi El ne va onora solicitarea.

  Când te trezeşti absorbit(ă) de intensitatea momentului, agăţându-te de un colac de salvare, prinde-te de Isus! Strigă-L pe nume! Leagă-te de El! Isus te va vedea prin furtună şi îţi va oferi putere pentru a-i vedea şi tu, la rândul tău, pe copiii tăi prin furtună.

  Îţi mulţumesc pentru promisiunile şi planurile Tale, Doamne, de a ne oferi un viitor şi o nădejde!

  Candy Craves DeVore

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...