Articolul precedentSinceritatea si durerea
  Articolul următorDesăvârșiți în Hristos

  Indicatoarele

  Să nu mai dea valurile peste mine, să nu mă înghită adâncul şi să nu se închidă groapa peste mine. Psalmii 69:15

  Valurile s-au izbit de noi, rostogolindu-ne în adâncimile lor spumoase. Ne-am înfipt picioarele puternic în nisip şi am luat o gură rapidă de aer înainte ca următorul val să ajungă la noi. Am înghiţit o gură mare de aer şi m-am aruncat în sus spre următorul val.

  „Ce distractiv e!” am strigat în spatele soţului meu, care se lupta să stea drept. „Ţi-am spus eu!” a reuşit să îngaime el, înainte ca următorul val să se izbească de el. Fiul nostru zâmbea, plutind pe valuri în vesta lui de salvare. Săream prin valuri în apele reci ale lacului Michigan. În timp ce alţii aleseseră să stea la bronzat, noi ne-am îndreptat direct spre apă.

  Plaja aceasta avea curenţi puternici, aşa că ne-am pregătit mai din timp, plasându-ne prosopul de plajă pe o moviliţă departe de locul unde începeau să acţioneze curenţii – un indicator care să ne protejeze de puterea lor. Atâta timp cât ne asiguram că nu ne îndepărtăm prea mult de indicator, ne puteam bucura de apă fără să cădem pradă pericolelor sale.

  După un picnic sub umbrela noastră de plajă, am plonjat înapoi în apă, uitând de semnul nostru, în graba spre distracţie. Patru valuri gigantice ne-au împins sub apă, iar de data aceasta fundul nisipos al lacului dispăruse.

  „Nu te panica”, a spus băiatul meu. Uitându-mă în jur, l-am văzut plutind în siguranţă lângă soţul meu, care, la fel ca mine, se lupta în strânsoarea valurilor. Reuşind să-şi revină în echilibru, a strigat după ajutor, dar valurile care ne loveau i-au înghiţit vocea. Ne aflam în pericolul de a ne îneca.

  „Doamne, salvează-ne, Te rugăm!” am implorat de sub apă.

  Apoi am simţit o forţă puternică ce ne-a împins şi, la scurt timp, senzaţia nisipului între degetele de la picioare. M-am târât afară din apă în timp ce soţul meu îl împingea pe fiul nostru în direcţia plajei. Ne-am prăbuşit de epuizare, apoi ne-am rugat cu mulţumire Domnului. Aproape că ne-am înecat pentru că uitaserăm de indicatorul nostru.

  Doamne, Tu ai plasat un indicator pentru a Te urma. Ajută-ne să nu ne pierdem calea luându-ne ochii de la Cuvântul Tău, pentru că acesta este o hartă pentru vieţile noastre, în timp ce ne educăm copiii!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...