Articolul precedentSinceritatea si durerea
  Articolul următorDesăvârșiți în Hristos

  Indicatoarele

  Să nu mai dea valurile peste mine, să nu mă înghită adâncul şi să nu se închidă groapa peste mine. Psalmii 69:15

  Valurile s-au izbit de noi, rostogolindu-ne în adâncimile lor spumoase. Ne-am înfipt picioarele puternic în nisip şi am luat o gură rapidă de aer înainte ca următorul val să ajungă la noi. Am înghiţit o gură mare de aer şi m-am aruncat în sus spre următorul val.

  „Ce distractiv e!” am strigat în spatele soţului meu, care se lupta să stea drept. „Ţi-am spus eu!” a reuşit să îngaime el, înainte ca următorul val să se izbească de el. Fiul nostru zâmbea, plutind pe valuri în vesta lui de salvare. Săream prin valuri în apele reci ale lacului Michigan. În timp ce alţii aleseseră să stea la bronzat, noi ne-am îndreptat direct spre apă.

  Plaja aceasta avea curenţi puternici, aşa că ne-am pregătit mai din timp, plasându-ne prosopul de plajă pe o moviliţă departe de locul unde începeau să acţioneze curenţii – un indicator care să ne protejeze de puterea lor. Atâta timp cât ne asiguram că nu ne îndepărtăm prea mult de indicator, ne puteam bucura de apă fără să cădem pradă pericolelor sale.

  După un picnic sub umbrela noastră de plajă, am plonjat înapoi în apă, uitând de semnul nostru, în graba spre distracţie. Patru valuri gigantice ne-au împins sub apă, iar de data aceasta fundul nisipos al lacului dispăruse.

  „Nu te panica”, a spus băiatul meu. Uitându-mă în jur, l-am văzut plutind în siguranţă lângă soţul meu, care, la fel ca mine, se lupta în strânsoarea valurilor. Reuşind să-şi revină în echilibru, a strigat după ajutor, dar valurile care ne loveau i-au înghiţit vocea. Ne aflam în pericolul de a ne îneca.

  „Doamne, salvează-ne, Te rugăm!” am implorat de sub apă.

  Apoi am simţit o forţă puternică ce ne-a împins şi, la scurt timp, senzaţia nisipului între degetele de la picioare. M-am târât afară din apă în timp ce soţul meu îl împingea pe fiul nostru în direcţia plajei. Ne-am prăbuşit de epuizare, apoi ne-am rugat cu mulţumire Domnului. Aproape că ne-am înecat pentru că uitaserăm de indicatorul nostru.

  Doamne, Tu ai plasat un indicator pentru a Te urma. Ajută-ne să nu ne pierdem calea luându-ne ochii de la Cuvântul Tău, pentru că acesta este o hartă pentru vieţile noastre, în timp ce ne educăm copiii!

  Kimberley Tagert-Paul

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...