Presiunea de grup

  Cât despre mine, prea puţin îmi pasă dacă sunt judecat de voi sau de un scaun omenesc de judecată. Ba încă nici eu însumi nu mă mai judec pe mine. Căci n-am nimic împotriva mea, totuşi nu pentru aceasta sunt socotit neprihănit: Cel ce mă judecă este Domnul. 1 Corinteni 4:3,4

  Bullyingul şi presiunea de grup sunt nişte probleme extrem de reale pe care copiii noştri le înfruntă în ziua de azi. În timp ce ne-ar fi uşor să le spunem lucruri ca: „Doar ignoră-i” sau „Nu le acorda atenţie”, pentru nişte copii nu este un lucru uşor de înfruntat. De fapt, răspunsul nostru superficial le va spune că am minimalizat problema şi vor ajunge să aibă mari greutăţi cu gestionarea problemei.

  Există o presiune tot mai mare din partea colegilor care se răsfrânge asupra copiilor noştri, substanţial mai mare faţă de ce am suportat noi când am fost copii. Ei sunt judecaţi după felul în care se îmbracă, ceea ce mănâncă, persoanele cu care se asociază şi felul în care arată. Copiii noştri vor să se ridice la înălţimea aşteptărilor colegilor de clasă. Vor să se integreze şi să fie parte din mulţime. Stă în natura umană dorinţa de a fi acceptat şi de a avea prieteni. Totuşi, deseori această presiune şi neacceptarea au împins prea mulţi tineri spre depresie severă şi chiar spre suicid. Cum putem, ca părinţi, să neutralizăm această presiune a anturajului?

  Trebuie să discutăm deschis cu copiii noştri despre bullying şi despre presiunea anturajului. La altarele familiale faceţi scenarii pe diverse situaţii şi discutaţi cum să procedeze. Rugaţi-i pe copii să vină cu idei pentru unele scenarii. Ele ar putea fi acele situaţii cu care copilul se confruntă în momentul de faţă. Acestea îi vor oferi copilului instrumentele necesare pentru a răspunde provocărilor, atunci când vor apărea.

  Ai discutat cu copilul tău despre cum ar putea să înfrunte presiunea anturajului şi bullyingul? Se confruntă în momentul de faţă cu aceste probleme? Ştie că îi stă la dispoziţie un loc sigur unde poate găsi ajutor? Cunoşti resursele disponibile pentru părinţii care se zbat să-şi ajute copiii în această situaţie?

  Oh, Doamne, lumea aceasta este un loc atât de diferit de vremea în care eu eram copil! Te rog să-mi dai un suflet sensibil şi înţelept pentru a şti cum să-mi ajut copilul să facă faţă acestor probleme! Casa mea să fie întotdeauna un loc sigur, iar dragostea Ta să fie un turn puternic!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...