Articolul precedentSoluționarea conflictului
  Articolul următorDe Ziua copilului

  Să plouă, de ce nu?

  La Tine îmi ridic ochii, la Tine, care locuieşti în ceruri. Psalmii 123:1

  În această dimineaţă am făcut jogging pe o ploaie uşoară şi măruntă. Nu, nu aş fi alergat afară, dacă ar fi fost să plouă cu găleata – nu-mi place să-mi ud încălţămintea sport. Părea mai degrabă o ceaţă groasă şi foarte revigorantă. Plouase toată noaptea, iar aerul era proaspăt, mirosind a brad. Dimineaţa era liniştită, aşa că nu eram afară decât eu şi întinderea vastă de nori negri răspândiţi pe cerul de deasupra mea, cu o geană de lumină înspre răsărit.

  Mi-am ridicat faţa spre cer şi brusc a trebuit să zâmbesc. Mi-am adus aminte că, încă de pe vremea când aveam şase ani, mama îmi zicea să-mi ridic faţa spre cer când plouă, fiindcă ploaia îţi face faţa frumoasă. Mă rog, aşa zicea ea. Eu am crezut-o însă şi, conştiincioasă, îmi ţineam faţa în ploaie ori de cât ori aveam ocazia. Şi acum fac la fel, după 30 şi ceva de ani. Şi, nu numai atât, dar îi învăţ pe copiii mei să facă acelaşi lucru.

  A devenit un fel de tradiţie de familie – ceva ce facem când plouă şi suntem afară. E ceva transmis de la o generaţie la alta. Ceea ce e posibil să fi început ca un simplu moment de inspiraţie a unei mame a ajuns să devină o amintire minunată de-o viaţă şi o sursă de încurajare.

  Faptul de a le insufla copiilor încurajare le reaminteşte de iubirea neîntreruptă a lui Dumnezeu, chiar şi în faţa furtunilor intempestive pe care categoric le vor întâlni în cale. Deşi încă nu agreez zilele ploioase, când acestea vin totuşi, îmi aduc aminte de mama şi zâmbesc. Ies în ploaie şi îmi îndrept faţa în sus, încurajându-i şi pe băieţii mei să facă la fel.

  Nu lua în seamă norii negri, ci ţine-ţi faţa în ploaie! Transformă presupusele obstacole în şanse! îndreaptă-ţi faţa spre cer – ploaia o va face frumoasă. Să plouă, de ce nu?

  Oh, Doamne, îmi ridic ochii spre Tine şi inima mi-e plină de laudă! Tu trimiţi ploaia şi pictezi pe cer curcubeie. Ajută-mă să-i învăţ pe copii să-şi ţină ochii aţintiţi spre Tine – fie ploaie, fie senin!

  Thandi Klingbeil

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...