Articolul precedentSoluționarea conflictului
  Articolul următorDe Ziua copilului

  Să plouă, de ce nu?

  La Tine îmi ridic ochii, la Tine, care locuieşti în ceruri. Psalmii 123:1

  În această dimineaţă am făcut jogging pe o ploaie uşoară şi măruntă. Nu, nu aş fi alergat afară, dacă ar fi fost să plouă cu găleata – nu-mi place să-mi ud încălţămintea sport. Părea mai degrabă o ceaţă groasă şi foarte revigorantă. Plouase toată noaptea, iar aerul era proaspăt, mirosind a brad. Dimineaţa era liniştită, aşa că nu eram afară decât eu şi întinderea vastă de nori negri răspândiţi pe cerul de deasupra mea, cu o geană de lumină înspre răsărit.

  Mi-am ridicat faţa spre cer şi brusc a trebuit să zâmbesc. Mi-am adus aminte că, încă de pe vremea când aveam şase ani, mama îmi zicea să-mi ridic faţa spre cer când plouă, fiindcă ploaia îţi face faţa frumoasă. Mă rog, aşa zicea ea. Eu am crezut-o însă şi, conştiincioasă, îmi ţineam faţa în ploaie ori de cât ori aveam ocazia. Şi acum fac la fel, după 30 şi ceva de ani. Şi, nu numai atât, dar îi învăţ pe copiii mei să facă acelaşi lucru.

  A devenit un fel de tradiţie de familie – ceva ce facem când plouă şi suntem afară. E ceva transmis de la o generaţie la alta. Ceea ce e posibil să fi început ca un simplu moment de inspiraţie a unei mame a ajuns să devină o amintire minunată de-o viaţă şi o sursă de încurajare.

  Faptul de a le insufla copiilor încurajare le reaminteşte de iubirea neîntreruptă a lui Dumnezeu, chiar şi în faţa furtunilor intempestive pe care categoric le vor întâlni în cale. Deşi încă nu agreez zilele ploioase, când acestea vin totuşi, îmi aduc aminte de mama şi zâmbesc. Ies în ploaie şi îmi îndrept faţa în sus, încurajându-i şi pe băieţii mei să facă la fel.

  Nu lua în seamă norii negri, ci ţine-ţi faţa în ploaie! Transformă presupusele obstacole în şanse! îndreaptă-ţi faţa spre cer – ploaia o va face frumoasă. Să plouă, de ce nu?

  Oh, Doamne, îmi ridic ochii spre Tine şi inima mi-e plină de laudă! Tu trimiţi ploaia şi pictezi pe cer curcubeie. Ajută-mă să-i învăţ pe copii să-şi ţină ochii aţintiţi spre Tine – fie ploaie, fie senin!

  Thandi Klingbeil

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...