Articolul precedentCămara cu comori
  Articolul următorÎmpăratul priceput

  Dumnezeu te caută

  Deci, dacă voi, care sunteţi răi, ştiţi să daţi daruri bune copiilor voştri, cu cât mai mult Tatăl vostru, care este în ceruri, va da lucruri bune celor ce I le cer! Matei 7:11

  Isus privea la oamenii care se adunaseră pentru a-I asculta cuvintele. Mai mult decât orice. El dorea ca ei să înţeleagă mila şi bunătatea plină de dragoste a lui Dumnezeu. Pentru a ilustra nevoile lor şi intenţia lui Dumnezeu de a le împlini, Isus le-a povestit despre copiii flămânzi care le cer de mâncare părinţilor: „Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră?” (Matei 7:9).

  El a făcut apel la dragostea profundă, naturală a părinţilor pentru copiii lor. Niciun părinte care are inimă nu ar putea să îi întoarcă spatele copilului său care este flămând. Ce ar crede cei din jur despre nişte părinţi care şi-ar încânta copiii cu promisiunea mâncării, apoi i-ar dezamăgi? Deci cum îl putem dezonora pe Dumnezeu crezând că El nu va răspunde nevoilor copiilor Săi? Deşi există posibilitatea ca un părinte să-şi ignore copilul flămând, Dumnezeu nu va putea trece cu vederea niciodată plânsul unei inimi neajutorate. Ce descriere sensibilă a iubirii Sale!

  Acesta este mesajul venit din inima Tatălui pentru cei care simt că Dumnezeu i-a uitat în mijlocul vremurilor tulburi: „Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip: Iată că te-am săpat pe mâinile Mele” (Isaia 49:15,16).

  Fiecare promisiune din Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă un prilej de rugăciune, ştiind că El a promis să ne răspundă. În cuvinte simple şi cu credinţa unui copil, îi putem spune Domnului exact ce avem nevoie. Îi putem spune despre situaţia noastră, cerându-I mâncare sau îmbrăcăminte, precum şi binecuvântări spirituale şi garanţia salvării. Tatăl nostru ceresc ştie că avem nevoie de toate aceste lucruri si ne cheamă să I le cerem. Dumnezeu va onora fiecare cerere cu privire la trebuinţele noastre, făcută în numele lui Isus.

  Darurile din partea Celui care conduce cerurile şi pământul sunt la dispoziţia copiilor Săi. Aceste daruri preţioase ajung la noi prin intermediul jertfei Mântuitorului; daruri care vor împlini cele mai profunde nevoi ale inimii noastre; daruri care vor dăinui o eternitate; toate oferite pentru a fi savurate de cei care vin la Dumnezeu.

  Ajută-mă să-mi amintesc întotdeauna că Tu mi-ai întipărit numele în palma Ta!

  Jerry D. Thomas

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...