Articolul precedentJézus a bűnösökért jött
  Articolul următorAlegeri importante

  Îngeraşul meu de zăpadă

  Căci El va porunci îngerilor Săi să te păzească în toate căile tale. Psalmul 91:11

  În timpul uneia dintre cele mai crunte ierni pe care le-am trăit în Maryland, a început să ningă şi nu s-a oprit până ce 30 de centimetri de materie albă a îmbrăcat pământul. Maşinile de deszăpezit erau ocupate încercând să menţină şoselele curate, iar grămezile de zăpadă creşteau de-a lungul drumurilor. Priveam cu uimire cum munţii creşteau tot mai mari.

  Într-o seară, fiica mea avea de făcut o vizită la observatorul astronomic pentru a privi planetele printr-un telescop. Se presupunea a fi noaptea perfectă pentru a vedea stele. Informaţiile meteo de la radio spuneau că şoselele erau curate, dar călătorii erau avertizaţi să fie atenţi la polei. Îmi displăcea să conduc noaptea chiar şi când vremea era bună, iar acum, pe deasupra, eram şi însărcinată. Nu era altceva de făcut decât să ne echipăm cu căciuli, mănuşi, geci, fulare şi cizme. Era congelator afară, iar noi voiam să ne fie cald. Ne-am urcat în maşină şi am condus cu atenţie până la observator.

  După ce am privit măreaţa panoramă a cerurilor pe timp de noapte, ne-am îmbarcat pentru a ne întoarce acasă. La mai puţin de jumătate de kilometru de casă, în timp ce conduceam la vale, am dat de o bucată de polei. Maşina a derapat, iar eu mă aşteptam să ne prăbuşim în întuneric. Dar am reuşit să ne oprim scârţâind. După ce am şoptit o rugăciune de mulţumire, ne-am uitat pe geamuri şi, spre uimirea noastră, ne împotmoliserăm în unul dintre munţii de zăpadă de pe marginea drumului. Portierele nu se clinteau. Eram destul de aproape pentru a ajunge pe jos acasă, dar nu puteam ieşi din maşină.

  Ne-am uitat şi chiar atunci am văzut un om care mergea pe drum. Nu avea haină sau mănuşi, dar avea o lopată. S-a îndreptat spre maşina noastră şi a exclamat: „Trebuie să ieşiţi de acolo! Altă maşină ar putea veni şi ar putea aluneca exact peste voi.” Această ameninţare nici măcar nu-mi trecuse prin minte.

  A început să ne dezgroape din zăpadă. Se mişca aşa de repede încât părea că are o lopată mecanică. Apoi a zis: „Când vă spun că e liber, plecaţi!” I-am mulţumit şi, când ne-a anunţat că putem pleca, am ieşit din zăpadă aşa de uşor ca şi cum nu fuseserăm niciodată blocate. Ne-am întors capul să-i facem cu mâna, dar nu mai era.

  Doamne, Tu eşti întotdeauna aici! Îţi mulţumesc că ne trimiţi îngerii Tăi în momente de nevoie!

  Edwina Grice Neely

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...