Articolul precedentA tétlenség alkalmat szül
  Articolul următorNisi Dominus Frusta

  Ridicături în asfalt

  Poate o femeie să uite copilul pe care-l alăptează şi să n-aibă milă de rodul pântecelui ei? Dar chiar dacă l-ar uita, totuşi Eu nu te voi uita cu niciun chip. Isaia 49:15

  După toate visurile şi speranţele cu privire la un nou membru al familiei, când aduci bebeluşul acasă îţi dai seama că a fi părinte este mult mai dificil decât ţi-ai imaginat vreodată. Părinţii nou-născuţilor se întreabă adesea în gând: „De ce mi-a trebuit mie aşa ceva?” De obicei nu exprimă aceste gânduri cu voce tare, din frica de a nu fi catalogaţi drept părinţi răi.

  Ai putea să asemeni această stare cu „regretele cumpărătorului”, dar nu poţi returna bebeluşul în schimbul banilor achitaţi şi ştii că nu poţi dezerta. Te trezeşti prins într-o lume dulce-amăruie a epuizării, cu recompense slăbuţe. Singurul lucru de făcut este să continui, întrebându-te în fiecare noapte: „Va fi oare asta noaptea în care voi apuca să dorm cinci ore neîntrerupt?” Nu ceri mult, doar un somn de cinci ore. Aceasta este cantitatea de somn la care se referă pediatrii când spun că bebeluşul va dormi „peste noapte”. Aceasta este latura parentingului despre care nimeni nu vorbeşte, deşi este una extrem de reală.

  Chiar dacă te-ai putea întreba dacă nu cumva aceste sentimente indică faptul că nu ai stofă de părinte, curaj! Acestea nu arată că eşti un părinte rău, ci doar că eşti o fiinţă extenuată. Citind versetul biblic de mai sus, se pare că Isaia vedea regret şi extenuare în comunitatea de mame din jurul lui, cu foarte, foarte mulţi ani în urmă. Sentimentele nu sunt păcătoase. Să acţionăm conform sentimentelor noastre se poate dovedi uneori a fi păcat, dar emoţiile sunt pur şi simplu nişte reacţii chimice din creier. A ne aminti cu melancolie zilele de dinainte de a avea un copil, când viaţa era fără griji, şi a ne întreba de ce am putut crede că un bebeluş e o idee bună nu reprezintă un păcat.

  Cunoscând sufletul femeilor de-a lungul timpurilor, Dumnezeu este conştient de deznădejdea şi epuizarea care le acompaniază. Fii bună cu tine însăţi! Dumnezeu ştie ce simţi. Poate că Dumnezeu îngăduie ca bebeluşii să plângă pentru ca noi să nu regretăm aşa de tare faptul că ei cresc, dat fiind că vremea de pruncie este în rest foarte frumoasă.

  Doamne, dă-mi puterea să trec prin noapte! Îţi mulţumesc că înţelegi cât de greu este. Îţi mulţumesc că mâine este o nouă zi, iar în cele din urmă aceasta va rămâne doar o amintire frumoasă.

  Nancy Beck Irland

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...