Cum să-ţi găseşti împlinirea

  Fiecare să-şi cerceteze fapta lui, şi atunci va avea cu ce să se laude numai în ce-l priveşte pe el, şi nu cu privire la alţii. Galateni 6:4

  Bine, recunosc: vreau să fiu o supermamă. Dar întotdeauna apare acea mamă care pare să se descurce mai bine decât mine.

  O cunoşti. Casa ei e impecabilă. Copiii ei au nişte maniere incredibile. Ştiu alfabetul de la doi ani. Oferă felicitări făcute manual. Mama lor ia notiţe în fiecare săptămână şi predă la grădiniţa bisericii. Părul ei arată de parcă tocmai a ieşit dintr-un salon de înfrumuseţare.

  Şi, bineînţeles, la momentele de citit poveşti la bibliotecă, ea este cea care îmi semnalează, din nou, faptul că mi-am lua tricoul pe dos.

  Este copleşitor. Mă întreb dacă voi putea fi vreodată la nivelul tuturor aşteptărilor. Aşa că urmez cursuri de parenting cu speranţa că mă voi descurca din ce în ce mai bine. Dar acum mă compar cu instructorul. Şi încă o dată mă simt un eşec total.

  „Angela”, m-a consolat recent o prietenă, „ştii că femeia din Proverbele 31 nu le facea pe toate într-o zi? Acel capitol constituie o listă cu reuşitele pe care le-a avut de-a lungul timpului. Pe ce verset ai nevoie să te concentrezi azi? Ce te îndeamnă Dumnezeu să faci chiar acum?” Să recunoaştem! Nu voi ajunge niciodată să fiu o supermamă. Întotdeauna va exista acea mamă care pare că face lucrurile mai bine decât mine. Dar pot încă să fiu o mamă super.

  Mă pot concentra pe punctele mele forte şi pot aprecia misiunea pe care mi-a încredinţat-o Dumnezeu mie. Poate că nu este impecabilă casa mea, dar copiii mei ştiu că pentru mine este mult mai important să petrec timp cu ei decât să mă ocup de obiectele pe care le avem. Fac nişte petreceri-surpriză minunate, fac cele mai multe fotografii la evenimentele sportive şi personalizez pentru copiii mei versurile unor cântece renumite. Aceasta sunt chemată să fac. Şi, uite, dacă se întâmplăsă-mi iau bluza pe dos din nou, pur şi simplu vom face un prilej de haz din asta.

  Acestea sunt lucrurile la care mă pricep. Aceasta este satisfacţia pe care Dumnezeu doreşte să o găsesc.

  Doamne, ajută-mă să mă abţin și să nu mă compar cu alţii! Îţi mulţumesc pentru calităţile pe care mi le-ai dat şi pentru misiunea pe care ai pregătit-o pentru mine! îmi voi da silinţa, astfel încât să trăiesc o viaţă plină de satisfacţie.

  Angela Ruth Strong

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...