Domnul este stânca mea

  Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund. Psalmii 18:2

  Am petrecut cam două luni asistând o fetiţă de un an în timp ce se chinuia să se adapteze de viaţa la creşă, departe de mama şi de tatăl ei. Părinţii fetiţei mă ascultau zilnic în timp ce le explicam că unii copii au nevoie de mai mult timp pentru a înţelege şi a accepta mediul din afara casei. I-am asigurat că voi comunica cu ei permanent cu privire la progresele ei, iar dacă lucrurile vor deveni dificile îi voi suna. Pe măsură ce zilele treceau, Heather începea, puţin câte puţin, să se obişnuiască şi să aibă încredere în mine. Treptat, o puteam lăsa pentru câteva minute în sala de la creşă, împreună cu îngrijitoarea şi colegii ei. A început să mănânce şi să doarmă mai bine, să se joace de una singură, pe măsură ce se simţea din ce în ce mai în siguranţă în mediul ei. La ultimul Crăciun am primit o scrisoare frumoasă de la părinţii ei, în care scriau: „Vă mulţumim că în preajma dumneavoastră Heather se simte bine atunci când se află departe de casă.”

  Ca părinţi, şi noi avem nevoie de un loc de refugiu. Avem nevoie de cineva la care să apelăm, cineva despre care ştim că nu ne va dezamăgi niciodată. Dumnezeu vrea să fie acel loc de refugiu pentru noi. El ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui şi ne iubeşte cu o iubire veşnică. Să fii părinte este o responsabilitate minunată, iar uneori înfricoşătoare. Dar nu trebuie să ne achităm de ea singuri. Dumnezeu cunoaşte calea şi ne va îndruma.

  Ieremia 29:11 afirmă: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” în Romani 8:35, Pavel întreabă: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?”

  Menţine o comunicare deschisă cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să-L înţelegi şi să te încrezi în El până când, treptat, te vei elibera de stres şi te vei simţi în siguranţă în mediul Său, un mediu în care orice lucru este posibil. Deschide-ţi inima în faţa Lui şi dă-I voie să Se ocupe de tot! Vei descoperi, aşa cum a facut-o şi Heather, că vei dormi mai bine, vei mânca mai uşor şi vei savura viaţa la maximum.

  Părinte bun, am nevoie de un loc de refugiu. Ajută-mă să-mi dezvolt încrederea în Tine, stânca şi cetăţuia mea! Îţi mulţumesc pentru protecţia şi pacea aduse de dragostea Ta nepieritoare!

  Daria L. McCarty

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...