Domnul este stânca mea

Doamne, Tu eşti stânca mea, cetăţuia mea, izbăvitorul meu! Dumnezeule, Tu eşti stânca mea în care mă ascund. Psalmii 18:2

Am petrecut cam două luni asistând o fetiţă de un an în timp ce se chinuia să se adapteze de viaţa la creşă, departe de mama şi de tatăl ei. Părinţii fetiţei mă ascultau zilnic în timp ce le explicam că unii copii au nevoie de mai mult timp pentru a înţelege şi a accepta mediul din afara casei. I-am asigurat că voi comunica cu ei permanent cu privire la progresele ei, iar dacă lucrurile vor deveni dificile îi voi suna. Pe măsură ce zilele treceau, Heather începea, puţin câte puţin, să se obişnuiască şi să aibă încredere în mine. Treptat, o puteam lăsa pentru câteva minute în sala de la creşă, împreună cu îngrijitoarea şi colegii ei. A început să mănânce şi să doarmă mai bine, să se joace de una singură, pe măsură ce se simţea din ce în ce mai în siguranţă în mediul ei. La ultimul Crăciun am primit o scrisoare frumoasă de la părinţii ei, în care scriau: „Vă mulţumim că în preajma dumneavoastră Heather se simte bine atunci când se află departe de casă.”

Ca părinţi, şi noi avem nevoie de un loc de refugiu. Avem nevoie de cineva la care să apelăm, cineva despre care ştim că nu ne va dezamăgi niciodată. Dumnezeu vrea să fie acel loc de refugiu pentru noi. El ne-a creat după chipul şi asemănarea Lui şi ne iubeşte cu o iubire veşnică. Să fii părinte este o responsabilitate minunată, iar uneori înfricoşătoare. Dar nu trebuie să ne achităm de ea singuri. Dumnezeu cunoaşte calea şi ne va îndruma.

Ieremia 29:11 afirmă: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, zice Domnul, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde.” în Romani 8:35, Pavel întreabă: „Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia?”

Menţine o comunicare deschisă cu Dumnezeu, iar El te va ajuta să-L înţelegi şi să te încrezi în El până când, treptat, te vei elibera de stres şi te vei simţi în siguranţă în mediul Său, un mediu în care orice lucru este posibil. Deschide-ţi inima în faţa Lui şi dă-I voie să Se ocupe de tot! Vei descoperi, aşa cum a facut-o şi Heather, că vei dormi mai bine, vei mânca mai uşor şi vei savura viaţa la maximum.

Părinte bun, am nevoie de un loc de refugiu. Ajută-mă să-mi dezvolt încrederea în Tine, stânca şi cetăţuia mea! Îţi mulţumesc pentru protecţia şi pacea aduse de dragostea Ta nepieritoare!

Daria L. McCarty

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video