Articolul precedentIsten jelenlétében vagyunk
  Articolul următorFii vesel!

  Marea dragoste a lui Dumnezeu

  Nici înălţimea, nici adâncimea, nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 8:39

  Înainte să devin mamă nu aveam nicio idee despre genul de dragoste pe care o voi avea pentru copilul meu. Când i-am văzut feţişoara pentru prima dată, inima m-a durut cu o intensitate necunoscută de mine înainte, până am crezut că va erupe. Pe măsură ce copilul a crescut, deşi au fost momente când am crezut că-mi este imposibil să-l iubesc mai mult, totuşi am simţit cum dragostea mea pentru el creştea cu fiecare zi care trecea.

  Savuram sunetele gânguritului lui, stăteam să îi memorez contururile feţei cu orele şi petreceam cantităţi impresionante de timp încercând să-l fac să zâmbească. Entuziasmată, seara îi împărtăşeam soţului meu fiecare mişcare sau sunet nou, iar în multe nopţi ne întreceam până la camera lui pentru a-i săruta faţa drăgălaşă şi a-l privi cum doarme. Era şi continuă să fie lumea mea.

  Devenind părinte, pot acum înţelege dragostea lui Dumnezeu pentru mine în moduri pe care nu mi le-aş fi putut imagina. Eu sunt copilul lui Dumnezeu. El mă iubeşte mai mult decât mi-aş putea imagina. El mă urmăreşte cu încântare şi mă îndrumă cu blândeţe şi mă pregăteşte. În Romani 8:38,39 scrie că nimic nu ne poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu. Niciodată. Este complet necondiţionată. Chiar dacă am ştiut dintotdeauna că am un Dumnezeu care mă iubeşte, nu mi-am închipuit niciodată că dragostea Lui se aseamănă cu cea a unui părinte, deoarece nu mai simţisem niciodată pe propria piele dragostea necondiţionată a unui părinte.

  Nu mi L-am imaginat niciodată pe Dumnezeu încântat de prezenţa mea, zâmbindu-mi şi cu inima crescându-I de dragostea şi mândria pe care mi le purta. Faptul de a-L vedea pe Dumnezeu în acest fel mi-a schimbat întreaga perspectivă cu privire la El. Acum ştiu că, atunci când mă instruieşte şi mă disciplinează, o face din marea dragoste pe care mi-o poartă: dragostea unui tată. Iubirea Lui este adâncă şi largă şi nu poate fi nimicită de nimic, nici de îngeri, nici de demoni sau de puteri pământeşti, de înălţime sau de adâncime. Sunt un copil îndrăgit de Dumnezeu. El Se entuziasmează împreună cu mine, plânge cu mine. Se îngrijeşte de lucrurile neînsemnate din viaţa mea. Mă iubeşte mai mult decât pot înţelege. Ce Dumnezeu! Ce tată!

  Doamne, Îţi mulţumesc că mi-ai oferit privilegiul şi darul de a fi părinte! Acum pot înţelege mai bine dragostea mare pe care mi-o porţi.

  Jenny Trubey

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...