Articolul precedentApró dolgok nagy hatalma 2.
  Articolul următorCum câștigi un război?

  Prietenii si sfaturile

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, şi ea îi va fi dată. lacov 1:5

  În urmă cu câteva luni m-am alăturat unui grup online de suport pentru mame şi am observat că majoritatea femeilor care participă sunt mame de bebeluşi şi copii mici. Aceasta m-a făcut să mă întreb dacă nu cumva ele au descifrat toate secretele sau, dimpotrivă, simt că ar trebui să aibă totul pus la punct şi se cade să ceară opiniile altora.

  Copiii mei se îndreaptă spre a doua parte a copilăriei, iar eu găsesc la fel de vital pentru ei să aibă parte de susţinere şi de prieteni ca la vârsta prunciei. Părinţii au şi ei nevoie de acest lucru. Avem nevoie să ni se aducă aminte că nu suntem singurii care ne ocupăm de aşa ceva. Avem nevoie să ştim că şi alţi părinţi se confruntă cu comportamente similare la copiii lor, fie că este vorba de minţit, rivalitate între fraţi, comportamente distructive sau atitudini negative. Este important pentru mine să aud cum gestionează ceilalţi părinţi aceste comportamente. Aşa dobândesc idei noi despre cum mă pot descurca cu ei.

  Uneori ne putem simţi judecaţi de alţii, dar noi ne cunoaştem copiii mai bine decât oricine. Ştim ce îi motivează. Te-aş încuraja să nu te laşi afectat(ă) de modul unora de a găsi nod în papură. Preia sfaturile bune şi aruncă-le pe celelalte. Cei mai mulţi oameni sunt bine intenţionaţi, dar nu oricine poate să rostească vorbe alese. Te-aş încuraja ca nici tu să nu începi să le găseşti altora nod în papură. Regula de aur li se aplică mamelor şi taţilor în egală măsură.

  Este esenţial pentru noi, ca părinţi, să ne rugăm pentru înţelepciune, atât pentru a ne creşte copiii, cât şi pentru a le oferi sfaturi valoroase celorlalţi. Ultima dată când am verificat, nimeni nu e perfect, nici chiar acea mamă care pare că are totul sub control. Trebuie să depunem cât mai mult efort pentru a face totul din dragoste, atât pentru copiii noştri, cât şi pentru ceilalţi. Vom înfăptui cel mai mare bine când vom fi mai atenţi cu luptele celor din jurul nostru.

  Te provoc să încurajezi o altă mamă sau un alt tată în săptămâna care urmează. Încurajarea este ca un zâmbet – uşor de transmis şi incredibil de contagios.

  Doamne, Te rog, trimite Duhul Tău să fie prezent azi în viaţa mea, astfel încât ceea ce ceilalţi văd şi aud să vină direct de la Tine!

  Kirsten Holloway

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...