Certurile din cauza mâncării

  Să nu faci nicio lucrare în ea, nici tu, nici fiul tău, nici fiica ta, nici robul tău, nici roaba ta, nici vita ta, nici străinul care este în casa ta. Exodul 20:10

  Din patru copii, te-ai putea aştepta ca cel puţin unul să fie mofturos. Au fost trei. Am încercat totul, inclusiv: „Nicio problemă dacă nu mănânci; o să te las să aştepţi până la următoarea masă.” Le-am spus şi: „Trebuie să iei cel puţin o îmbucătură sau nu primeşti desert.” Am făcut şi avioane şi trenuleţe. Uneori a mers, alteori nu. O masă de părtăşie de la biserică a fost ocazia când această mamă exasperată a înţeles, în sfârşit, cum să se poată odihni cu adevărat în Sabat.

  Ca de obicei, stătusem la rând şi luasem câte puţin din fiecare categorie de alimente, echilibrând farfuria cât de bine puteam pentru fetiţa mea de şase ani, despre care se ştia că este mofturoasă. Ne-am aşezat şi ne-am pregătit pentru începerea ritualului de negociere, cu care ne obişnuiserăm la fiecare masă.

  Apoi imediat am simţit cum nişte ochi de dincolo de masă deveniseră atenţi la mine. Ca soţie de pastor, probabil că aveam să aud din nou ce-am mai auzit pe această temă. Încă un lucru pe care nu îl făceam bine ca mamă. Fiica mea şi-a scăpat furculiţa şi i-am spus să se ducă să ia alta. În timp ce se îndepărta, femeia de vizavi de mine mi-a vorbit pe un ton foarte calm şi liniştit.

  „Ştii, am trecut prin aceeaşi problemă cu copiii mei. Iar într-o zi, Dumnezeu mi-a arătat că certurile purtate cu copiii ne alungă binecuvântările de Sabat şi, dacă aş lăsa de la mine pentru o masă, ne-am putea bucura cu toţii de odihna Sabatului. De atunci înainte i-am lăsat să mănânce orice doreau. Dacă ne aflam la o masă comună, iar ei sfârşeau prin a mânca doar chipsuri şi tort – asta era, bine că era doar pentru o singură masă. Dacă ne aflam acasă şi ei voiau paste fără sos şi plăcintă, asta era. Ştiam că nu vor face aşa pentru totdeauna. Dar în felul acesta, cu toţii ne bucuram de Sabat.” A zâmbit şi a adăugat: „Oricât ar costa.”

  Nu pot să îţi spun cât de eliberată m-am simţit! Cu preţul unei mese, am avut parte cu toţii de odihna sabatică. Şi sunt fericită să spun că doi dintre copiii mei mofturoşi s-au transformat în consumatori de mâncare sănătoasă. Mănâncă legume fără a li se cere. Chiar şi în Sabat. Al patrulea copil are doar patru ani, aşa că juriul încă deliberează, dar am speranţă.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru părinţii care au trecut pe aici înaintea noastră şi pentru momentele în care ne împărtăşesc cu dragoste din înţelepciunea lor!

  Michelle Yeager

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...