Urcă spre vârf

  Ce este cu neputinţă la oameni este cu putinţă la Dumnezeu. Luca 18:27

  Era o zi minunată şi proaspătă de primăvară. Împreună cu alţi câţiva făceam o drumeţie de 30 de minute pe un deal mai abrupt. Avea să reuşească şi copilul nostru de patru ani? Voiam să reuşească. Se zice că un copil de trei ani poate ajunge la fel de departe cât un adult, doar că nu atât de repede. Pe măsură ce ne croiam drumul pe terenul abrupt, fetiţa mea mă ţinea de mână. A cerut să fie luată în braţe, dar am lăsat-o să meargă pe jos, distrăgându-i atenţia cu lucrurile din jur. După o pauză, am abordat cea mai abruptă parte a urcuşului. Mersul era anevoios, iar ea a zis că o dor picioruşele, dar am continuat să o încurajăm şi a reuşit să ajungă în vârf.

  Ce deal urci azi? Ce provocare te urmăreşte? Te întrebi dacă vei reuşi? Isus te încurajează spunând că El te va ţine de mână. „Eu, Domnul, Te-am chemat ca să dai mântuire şi Te voi lua de mână” (Isaia 42:6). Cu mâna ta într-a Lui, vei reuşi. Gândeşte-te la o situaţie care ţi se pare imposibil de rezolvat în acest moment. Apoi ia-ţi un minut să To încredinţezi lui Isus. În întregime. Poate că pare că nimeni altcineva nu se zbate să urce pe dealuri abrupte şi eşti tentat(ă) să renunţi sau să crezi că Dumnezeu nu te poate ajuta cu acea problemă. Ţine minte, de prea puţine ori cunoaştem luptele interioare duse de ceilalţi. Lacrimile pe care le varsă în tăcere. Dar Dumnezeu este credincios. El ne-a promis că nu ne va lăsa să ne înfruntăm singuri munţii.

  „Prezenţa Tatălui L-a înconjurat pe Hristos şi nimic nu s-a abătut asupra Lui în afară de acea dragoste infinită îngăduită pentru binecuvântarea lumii. Acolo era sursa Lui de încurajare, care este şi a noastră. Cel care este umplut de Duhul lui Hristos se supune în Hristos. Orice ar veni asupra lui este de la Mântuitorul, care îl înconjoară prin prezenţa Sa. Nimic nu-l poate atinge decât dacă este îngăduit de Domnul. Toate durerile şi suferinţele noastre, toate ispitele şi încercările, toate tristeţile şi necazurile noastre, toate prigonirile şi privaţiunile, pe scurt, toate lucrurile lucrează împreună spre binele nostru. Toate experienţele şi situaţiile reprezintă lucrătorii lui Dumnezeu prin care binele este adus la noi” (Ellen White, Divina vindecare, p. 488,489).

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru dealurile pe care apuc să le urc azi! Iartă-mi lipsa de credinţă! Îmi aşez mâna în a Ta, ştiind că Tu poţi şi chiar vei înfăptui ceea ce am crezut că e imposibil.

  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...