Articolul precedentDícsérjétek az Urat!
  Articolul următorUn nou Început

  O minune pe roţi

  Iar a Celui ce, prin puterea care lucrează în noi, poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi, a Lui să fie slava. Efeseni 3:20

  Maşina noastră cea veche avea aproape 300 000 de kilometri la bord şi începea să-şi arate vârsta. Încălzirea nu mai funcţiona şi trebuia să ne învelim cei trei copii în pături pentru a le fi cald în timpul iernilor reci din Michigan. Instalaţia de dezaburire era şi ea stricată şi, în timp ce soţul meu conducea, eu raclam gheaţa de pe geamuri ca să poată vedea drumul. Nu ieşeam prea des, dar participam cu credincioşie la întâlnirile de rugăciune de miercuri seara şi la serviciile divine din Sabat.

  Într-o zi, soţul meu se ruga: „Doamne, dacă ai putea să-mi dai destui bani pentru a repara această maşină, aş putea-o face ca nouă.” Plănuia să meargă la cimitirul de maşini să cârpească tavanul dărăpănat şi încălzitorul defect. A trecut un an fără niciun ban sau timp la orizont.

  În vara următoare, soţul meu şi-a luat o slujbă în plus, aceea de a fi recenzor. Într-o zi însorită a mers la o casă amplasată într-o livadă de pomi fructiferi. A bătut la uşă, iar o femeie în vârstă i-a deschis şi l-a invitat înăuntru. Ea avea muncitori care locuiau în nişte căsuţe de pe proprietatea ei. I-a explicat că trebuia să meargă la administrator pentru a vedea registrele contabile. Când s-a întors soţul meu, ea aşezase o ladă cu mere în maşina lui. A fost foarte recunoscător pentru gestul frumos, iar ea l-a invitat să revină împreună cu familia.

  Am mers să o vizităm de multe ori. El cânta la pian, iar noi cântam şi ne rugam cu ea. De multe ori înainte de a pleca ne înmâna un plic cu ceva bani în el. Eram foarte recunoscători. Timpul a trecut, iar toamna rumenă începea din nou să se aştearnă. Maşina încă nu fusese reparată. Într-o seară, această doamnă deosebită ne-a sunat şi ne-a cerut să trecem pe la ea. Ne-am urcat copiii în maşină, iar atunci când am ajuns ne-a rugat să o îngrămădim şi pe ea lângă ei. Ne-a condus printre livezile cu pomi fructiferi până la un târg auto. Odată ajunşi acolo, ne-a arătat o maşină nou-nouţă, marca Buick LeSabre, şi ne-a spus să ne urcăm în ea. Scaunele pluşate erau foarte plăcute la atingere. Apoi a dus mâna la poşetă şi a scos un cec. A zis: „Dacă vă place maşina, e a voastră!” Nu am ezitat să o acceptăm.

  Când ne-am reamintit de rugăciunea soţului meu, ne-am gândit că Dumnezeu trebuie să fi zâmbit când a auzit-o, deoarece El avea ceva mult mai bun în minte în tot acest timp. Cât de tipic pentru El!

  Doamne, ajută-mă să nu uit că Tu poţi face mai mult decât ne putem închipui.

  Edwina Grice Neely

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...