Articolul precedentHittel és lelkiismeretesen!
  Articolul următorCaută Înțelepciunea!

  Tirania listelor de priorităţi

  Drept răspuns, Isus i-a zis: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te îngrijorezi şi te frămânţi tu, dar un singur lucru trebuie. Maria şi-a ales partea cea bună, care nu i se va lua.” Luca 10:41,42

  Rufe! Atât de multe rufe! Şi unde este lista mea de cumpărături?”

  „OK, m-am trezit, sunt trează!”

  „Copilul meu…”

  „Da, Doamne! Ascult. O voi face imediat!”

  „Şi sun-o pe Jenny! Ar fi trebuit să o suni ieri!”

  „Da, Doamne! O să notez şi asta. Oh, bebeluşul începe să se agite.”

  „Dragul meu copil, acela nu eram Eu. Eu voiam doar să-ţi spun cât de mult te iubesc.”

  „Vrei să spui că nu eşti tu cel care ţipă la mine să termin toate lucrurile?”

  „Nu, copilul meu. Dar vreau să vii să petreci ceva timp cu Mine.”

  „Pot aduce şi bebeluşul? Este foarte agitat acum.”

  „Bineînţeles. Vino aşa cum eşti. Sunt întotdeauna aici.

  Când Isus a mers să le viziteze pe Marta şi pe Maria în Betania, Marta îşi dorea să fie o gazdă bună. Erau foarte multe de făcut pentru a pregăti o cină adecvată pentru Mesia. Cât de mult mă regăsesc în agitaţia şi tulburarea ei! Sarcinile zilnice ale vieţii îmi umplu rapid lista de priorităţi şi, of, cât strigă după mine!

  Doar că Isus nu intenţionează niciodată ca lista mea cu responsabilităţi să mă streseze. Oricât de corect şi de bine este să-mi slujesc familia şi să-mi îndeplinesc cum trebuie sarcinile de serviciu, niciuna dintre acestea nu constituie o prioritate. Isus i-a spus Mariei că un singur lucru merită atenţia noastră – ceea ce a ales Maria: să stea la picioarele Lui. Atunci când îmi fac timp de-a lungul zilei să mă aşez la picioarele lui Isus, ascultându-L prin Cuvântul Său şi vărsându-mi inima în faţa Lui, El mă reasigură de prezenţa şi dragostea Sa. Îmi împrospătează mintea pentru provocările zilei, aşa încât să le pot gestiona fără să le aud strigând după mine.

  Doamne Isuse, Îţi mulţumesc că m-ai chemat în prezenţa Ta şi că mi-ai reamintit de dragostea Ta! Te rog, ajută-mă să-mi menţin mintea pe aceeaşi lungime de undă cu Tine, de-a lungul zilei.

  Cheryl Faith Tarr

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...