Articolul precedentAz élet vize
  Articolul următorInima

  Copiii sunt o binecuvântare

  Nevastă-ta este ca o viţă roditoare înăuntrul casei tale; copiii tăi stau ca nişte lăstari de măslin împrejurul mesei tale. Aşa este binecuvântat omul care se teme de Domnul. Psalmii 128:3,4

  Mi s-a părut bizar că Dumnezeu a menţionat în Cuvântul Său că fiii şi fiicele sunt o binecuvântare. De ce să afirme ceva atât de evident? Nu a avut nicio logică pentru mine până în momentul în care am avut şi eu copii. Acum înţeleg de ce. E nevoie de reamintire pentru că noi avem tendinţa de a uita. Dă-mi voie să explic.

  E timpul pentru somnul de după-amiază al lui Markus, bebeluşul meu de zece luni. Frăţiorul lui de aproape trei ani, Lukas, acceptă de bunăvoie să stea liniştit în dormitorul lui mami şi tati. Mă aşez la computer şi dau click pe diverse bloguri de mămici. Lumea este un loc fericit. Printre clickuri şi gânduri despre lucruri maternale, am observat că Lukas nu se mai auzea cântând. Trebuie să fi adormit, mă gândesc în timp ce dau click pe următorul link. Această pace şi linişte este extraordinară. Click. Mă mir că Lukas a adormit. Click. Rareori mai doarme ziua. Click. Trebuie să fi fost obosit. Click. Îmi lipsesc aceste momente de pace şi linişte. Click. Ar trebui să mă duc să văd dacă chiar doarme. Click. Oh, poate după încă un material online, mă duc. Click. Click. Click.

  Părinţii de pretutindeni, chiar şi cei extravertiţi, pot înţelege nevoia de a petrece câteva minute singuri. Ei bine, ştii ce s-a întâmplat în continuare. Deschid uşa încet, asigurându-mă că nu-mi voi trezi copilaşul, şi sunt întâmpinată de un copil cu ochii larg deschişi, cu un zâmbet ştirb şi cu tot entuziasmul pe care doar un copilaş îl poate aduna. „Uite mamă, am cremă”, strigă el. Nu doar că e plin de cremă din creştet până-n tălpi, ci şi mobila din dormitor, aşternuturile şi podeaua sunt date cu cremă. Nu ştiu dacă să râd sau să plâng. Fericirea pură care îi cuprinde toată faţa mă face să mă simt vinovată că vreau să-l zgâlţâi puţin pe ăsta micu. Suspin încet şi încerc să mă comut pe modul curăţenie.

  Uite acesta este motivul pentru care e nevoie ca Dumnezeu să ne aducă aminte că băieţii şi fetele noastre sunt o binecuvântare. În momentele în care scutecele nu îşi mai ating scopul, mămăliga aterizează pe podea pentru a treia oară în aceeaşi dimineaţă şi amândoi copiii urlă deoarece unul dintre ei vrea să construiască o casă, iar celălalt vrea să o dărâme, înclini să uiţi. Dar ei sunt cu adevărat o binecuvântare.

  Îţi mulţumesc, Doamne, că îmi aduci aminte de binecuvântarea care o reprezintă copiii mei! Ajută-mă să ţin minte cuvintele Tale atunci când mă confrunt cu situaţii neaşteptate!

  Maike Stepanek

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...